Sayfa 310/1027 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. USD bu kez güldürmedi.

  2. Abbasın adamları kaç defa ingiltere yolunu tuttular para yok sıkıştılar mb.rezervleri de tükeniyor baktılar ki yapacak bişey yok lordlar kamarasında ocağınıza düştük ne isterseniz yapacağız dediler. faiz artırın derseniz o da tamam işin özü bu bakalım bu verilen sözlerin arkasında başka neler var kıbrısta var mı?

  3. Erdoğan'ın dövizinizi bozun çıkışından sonra forumda dolar düşecek şeklinde mesaj atıp, aklınca korku dalgası yaratmaya çalışanlarda bir artış gözlemleniyor. Bu aşamadan sonra döviz yalnızca alım fırsatı vermek için düşer gibi. Ortada bir gerçek var ki ülke dibe vurmadan güzel bir gelecek kuramayacağız. Ancak o zaman zıplamaya başlarız. Viyanadayım ve dönüş uçağını beklerken resmen göğsüm sıkışıyor. İnsan vatanına dönerken böyle hisseder mi? Bizi bu hale getirenlerin hepsinin allah ........

    Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    4.45'i vurdu çekti. 4.46'da sündürdü bıraktı.
    vurdu çekti ©copyright by rxpu

  5.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    1 birim yerine kondu...

    Günlük kapanış gerekmeyecek gibi. Altında 2 h daha mum yaparsa bir sonraki kırmızı da bir birim daha yerine koyarım...

    Yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez

  6. #2478
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    dolar 5 7 olur derken sonumuz kötü olmuyordu da 19.50 olunca mı kötü oluyor burada sürekli tl cilere laf atılıyordu paranız eridi bittiniz bizim dolarlar fezaya çıkacak diyordunuz
    faizler 19.50 olmaz 16-17 iyidir tabi önümüzdeki aylarda gelecek enflasyon rakamları önemli
    enflasyonun un 2-3 puan üstü faiz kurtarır. yoksa 19 veya üstü saçma olur
    bir halt olacağı yok.

  7. #2479
    TCMB/PPK ÖZETİ: ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNDE BELİRGİN BİR İYİLEŞME VE HEDEFLERLE UYUM SAĞLANANA KADAR PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR


    30.5.2018 14:04:05 TCMB Para Politikası Kurulu, düzenlemelerin amacının aşırı oynaklık dönemlerinde piyasanın ihtiyacı olan likiditeyi zamanında, kontrollü ve etkili bir şekilde sağlama olduğunu bildirdi

    TCMB Para Politikası Kurulu'nun 23 Mayıs 2018 tarihinde yaptığı toplantısının
    tutanak özetleri yayınlandı.

    Kurulun değerlendirmeleri söyle:

    Para Politikası Kurulu (Kurul), toplantıda yakın dönem gelişmelerini değerlendirerek 25 Nisan 2018 tarihli toplantıda ele alınan ve Enflasyon Raporu'nda yer alan risk senaryolarını gözden geçirmiştir.

    Yakın dönemde, gelişmiş ülkelerde finansal koşullar sıkılaşmıştır. Güçlü talep koşulları ve emtia fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak enflasyonun hızlanması ihtimali bu ülkelerin para politikalarında öngörülenden hızlı bir sıkılaşma sürecini tetikleyebilecek bir risk oluşturmaktadır. Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed), 2018 yılının geri kalanında üç faiz artışı daha yapma olasılığı yükselmiş ve ABD tahvil getirileri artmıştır. Değerlenme eğilimine giren ABD dolarının da etkisiyle, yakın dönemde küresel finansal piyasalarda dalgalanmalar meydana gelmiş, gelişmekte olan ülkelere yönelik risk algısı bozulmuş, döviz kurlarında değer kaybı ve oynaklık artışının yanı sıra portföy akımlarında zayıflama gözlenmiştir.

    Küresel finansal piyasalardaki dalgalanmanın yurt içi finansal koşullar üzerinde sıkılaştırıcı etkileri olmuştur. Jeopolitik gelişmelerin yanı sıra enflasyon ve cari açık gibi makro göstergelerdeki görünüm, Türkiye'nin küresel dalgalanmalara olan hassasiyetini artırmıştır. Risk primindeki yükseliş ve portföy akımlarındaki azalışa bağlı olarak Türk lirası diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine kıyasla daha fazla değer kaybetmiş ve daha dalgalı bir seyir izlemiştir. Türk lirasındaki değer kaybetme eğilimi Mayıs ayının üçüncü haftasından itibaren ivmelenerek iktisadi temellerle uyumlu olmayan sağlıksız fiyat oluşumlarına işaret etmiştir.

    Bu doğrultuda Merkez Bankası, piyasalarda gözlemlenen sağlıksız fiyat oluşumları ve aşırı oynaklıkların enflasyon görünümü üzerindeki etkilerini gözeterek, 25 Nisan tarihli toplantıdan bugüne döviz piyasalarına yönelik bazı düzenlemeler yapmıştır. Bu düzenlemelerin amacı, aşıırı oynaklık dönemlerinde piyasanın ihtiyacı olan likiditeyi zamanında, kontrollü ve etkili bir şekilde sağlamaktır.
    Piyasalara Yönelik Önlemler

    7 Mayıs 2018 tarihli duyuru ile rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırı yüzde 55'ten yüzde 45'e düşürülerek dilim aralıkları yeniden belirlenmiştir. Söz konusu değişiklik ile bankalara döviz likiditesi sağlanırken Türk lirası likidite koşulları sıkılaştırılmıştır.
    6. 9 Mayıs 2018 tarihli duyuru ile günlük olarak düzenlenen Türk Lirası Depoları Karşılığı Döviz Depoları ihale tutarı 1,25 milyar ABD dolarından 1,5 milyar ABD dolarına yükseltilmiştir. Bu değişiklik ile en fazla 6,25 milyar ABD doları olan söz konusu ihalelerin toplam bakiyesinin 7,5 milyar ABD dolarına ulaşabilmesi sağlanmıştır. Aynı tarihli duyuru ile 2018 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim
    2 güncellenmiştir. Açıklanan takvime göre, söz konusu ihaleler yoluyla oluşacak vadelli döviz satım pozisyon tutarı 7,1 milyar ABD dolarına yükseltilmiştir.
    Makroekonomik Görünüm ve Politika Faizi

    Bir önceki toplantıda, Kurul, Türkiye ekonomisinin, maliyet yönlü enflasyon baskıları ile karşı karşıya olduğu bir duruma portföy çıkışlarının da eşlik etmesini risk senaryosu olarak değerlendirmiş; böyle bir durumda döviz kurlarındaki artışın tüketici fiyatları ve genel olarak finansal istikrar üzerindeki olası yansımalarının para politikası tepkisinde belirleyici olacağını değerlendirmiştir.

    Nisan ayında tüketici fiyatları yüzde 1,87 oranında artmış, yıllık enflasyon 0,62 puan yükselerek yüzde 10,85 olmuştur. Enflasyondaki yükselişte petrol fiyatları ve döviz kuru gelişmelerine bağlı olarak yükselen enerji ile temel mal grubu fiyatları etkili olmuştur. Temel mal grubundaki gelişmelere bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları ve ana eğilimleri yükselmiştir. Gıda yıllık enflasyonu işlenmemiş gıda fiyatları öncülüğünde gerilerken, B ve C endekslerinde yıllıkk enflasyon sırasıyla 0,59 ve 0,80 puan artarak yüzde 12,54 ve yüzde 12,24 olarak gerçekleşmiştir. Bu dönemde üretici fiyatları kaynaklı maliyet yönlü baskılar bir önceki aya kıyasla güçlenmiş, talep koşulları maliyet şoklarının enflasyon üzerinde hissedilir olmasında rol oynamıştır.

    Enflasyonun yüksek seviyeleri ve enflasyon beklentilerindeki artış, fiyatlama davranışlarına ilişkin riskleri canlı tutmaktadır. Yayılım endeksleri, ekonomik birimlerin fiyat artırma eğiliminin oldukça güçlendiğine işaret etmektedir. Enflasyonun ana eğilimine dair göstergelerin katılık sergilemesi ve çekirdek enflasyon seviyelerinin yüksek seyretmesinin fiyatlama davranışı üzerinde risk oluşturmaya devam ettiği, bunlara ilave olarak yakın dönemde başta petrol olmak üzere ithalat fiyatlarının yükselmesinin de söz konusu riskleri artırdığı değerlendirilmektedir.

    2018 yılının ilk çeyreğinde güçlü seyreden iktisadi faaliyetin, ikinci çeyrekte ana eğilimine yakınsamaya başladığı görülmektedir. Toplam talep kkoşullarının enflasyon üzerindeki etkisinin kademeli olarak zayıflamaya devam edeceği öngörüsü korunmakla birlikte, son dönemde Türk lirasındaki değer kaybıyla oldukça belirginleşen maliyet yönlü baskılar ve bunun olası ikincil etkileri enflasyon görünümünü olumsuz etkilemektedir.

    Özetle, yakın dönemde piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları ve enflasyon beklentilerinde süregelen yükseliş genel fiyatlama davranışlarına dair riskleri artırmıştır. Bu değerlendirmeler doğrultusunda Kurul, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir. Bu çerçevede, Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde borç verme faiz oranı yüzde 13,5'ten yüzde 16,5'e yükseltilmiştir.

    Kurul, ayrıca toplantıda para politikasının öngörülebilirliğini artırmak ve aktarım mekanizmasını güçlendirmek amacıyla operasyonel çerçevenin kısa süre içinde sadeleştirilmesi hususunda mutabık kalmıştır.

    TCMB fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün aaraçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

    30.5.2018 14:02:11 TCMB/PPK ÖZETİ: ENFLASYON BEKLENTİLERİ, FİYATLAMA DAVRANIŞLARI VE ENFLASYONU ETKİLEYEN DİĞER UNSURLARDAKİ GELİŞMELER YAKINDAN İZLENEREK İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE İLAVE PARASAL SIKILAŞTIRMA YAPILABİLECEKTİR

    30.5.2018 14:02:03 TCMB/PPK ÖZETİ: ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNDE BELİRGİN BİR İYİLEŞME VE HEDEFLERLE UYUM SAĞLANANA KADAR PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR

    30.5.2018 14:01:55 TCMB/PPK ÖZETİ: TCMB FİYAT İSTİKRARI TEMEL AMACI DOĞRULTUSUNDA ELİNDEKİ BÜTÜN ARAÇLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEKTİR

    30.5.2018 14:01:44 TCMB/PPK ÖZETİ: YAKIN DÖNEMDE PİYASALARDA GÖZLENEN SAĞLIKSIZ FİYAT OLUŞUMLARI VE ENFLASYON BEKLENTİLERİNDE SÜREGELEN YÜKSELİŞ GENEL FİYATLAMA DAVRANIŞLARINA DAİR RİSKLERİ ARTIRMIŞTIR

  8.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    USD bu kez güldürmedi.
    Güldürmedi derken, 4,45 hala daha çok fazla sayıda döviz borçlusu özel sektör firması için temerrüt eşiğinin üzerinde bir rakam. Şu an yapılandırmalarla bu sınır doğal dengesinden ötedeymiş gibi hissediliyor olabilir ama uzun vadede doğal dengeden uzaklaşan her kur değeri başta işsizlik olmak üzere ciddi zararlara yol açacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 310/1027 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •