ben de inanmıyorum..
"850 Milyar" rakamını telaffuz eden kişi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık
"inanmamam" için yeterli zaten..
Link : http://www.trthaber.com/haber/ekonom...58-358225.html
Fikri Işık : "Türkiye'nin gayrisafi yurtiçi hasılası o zaman 233 milyar dolardı, şu anda 850 milyar doların üzerinde. Bu 15 yıl için önemli bir başarıdır. Yine kişi başına düşen milli gelir 3 bin 350 dolardan şu anda yaklaşık 10 bin 500 dolar seviyesine geldi. Bu kişi başına düşen milli gelir de çok önemli bir başarı. Hele hele satın alma gücü paritesini dikkate alırsanız o zaman Türkiye 20 bin dolar civarında satın alma gücü paritesine göre milli geliri olan bir ülke. İhracatımız 36 milyar dolardan bu ay itibarıyla 160 milyar doları geçti. 36 milyar dolardan 160 milyar dolarlık rakama geçmek önemli bir başarı. Son 15 yıllık büyüme ortalamamız yüzde 5,8. Bu müthiş bir rakam ki 2008 dünya ekonomik krizine rağmen. Oradaki küçülme olmasaydı, onun oluşturduğu baz etkisi olmasaydı belki bugün biz toplamda yüzde 6'nın üzerinde yıllık büyümeyi konuşuyor olacaktık."
affınıza sığınarak bir soru soracağım(cehaletimi hoş görün) ben mütehaidim(yok değilimde) , 3 villa yapdım tanesini 1 milyon dolardan sattım toplamda 3 milyon dolar ciro yapdım masrafımda arsa-inşaat 1 milyon dolar idi ,şimdi burdaki rakamlarda benim milli gelire bir katkım oldumu???
Görünen o ki abbas yine gitmeyecek , piyasa darma duman, seçim sonrasına dünya kadar işten çıkarma iflaslar olur ,borç yapılandırma mantar gibi çoğalır bu duruma bankalar ne kadar mukavemetli bilemem lakin seçim sonrası özellikle para piyasalarında birilerinin can yanabilir . Bu şartlar altında nasıl Dolardan çıkıp bu mundar Tl faizine geçebilirim !... Dolarda yükseliş olmasa bile benim için ahval ve şerait düzelene kadar Dolarda kalmak dışında başka bir alternatif görünmüyor.
4 Haziranda Enflasyon Datası açıklanacak..
sonrasında verilecek "Faiz"kararı için ön gösterge niteliğinde.
"abidik gubidik" hesaplama yöntemleri ile
"doğru olmayan" yanıltıcı sonuçlar üretiyorlar.
bunu yaparken de siyasi kaygı ve itibar endişesi ile yapıyorlar.
"yandaş" deyince de kızıyorlar..
kızsınlar..
ben,
yandaş kadrolarla doldurulan kurumların açıkladıkları
hiç bir dataya inanmıyorum zaten..
diyecen ki ; - sen inansan ne olur, inanmasan ne olur ?
kazın ayağı öyle değil işte..
Sen,
yaşattığın bu "güven kaybı" sebebi ile
yabancı fonları naaaaaaa çekersin içeriye..![]()
Yer İmleri