Sayfa 362/1027 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sanırım bu ay enflasyon beklentisi 2 lere dayandı
    Başkan ne 2 si ?
    Gerçeği 5 den asagı ise bir sey bilmiyorum.Ramazan etkisi gıda ve temizlik malzemeleri en az %10 zam gördü.
    Ama acıklanan 2 bile olmasa şaşırmam.

2.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Yabancı satışı ile ilgili bir veriniz var mı? Ben yabancının bir satışını görmüyorum. Endeks ve dolar hareketlerine bakıldığında doların yeni bir zirveye gitmesinin zor olduğunu, endeksin de kısa bir düşüşten sonra önümüzdeki süreçte iyi olacağını düşünüyorum.
    http://www.businessht.com.tr/piyasal...uyuk-5-aracisi

3. Yabancı nette ne kadar satmış? Bu satış neye karşılık geliyor? Bu arkasına bakmadan kaçıyor lafına mı karşılık gelir?

Yabancı payı son düşüşte hiç azalmadı hatta söylediğinizin tam tersine arttı. Rakamlara bakarsanız görürsünüz zaten.

4.  Alıntı Originally Posted by alexogoldo Yazıyı Oku
    Sizce dip neresi olur 70000 ler konuşuluyor

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    2008 de (teget geçmiş haliyle) 58 binden 22 bine düşen borsayı görünce tahmin yürütemiyorum.
    Dolar bazlı çok ucuzladık geyiği yapılıyor ama biz yerli ve milli türk lirası kullanıyoruz.

5.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Teknikten anlamam. Sadece bu forumda yorumlarına güvendiğim birkaç kişiyi okurum. Temel analizde iyi olduğumu düşünüyorum. 20 yıllık borsa geçmişi ile beraber bunları harmanladığımda gördüğüm bu.

Tüm bunların dışında bana bu soruyu sormadan önce yabancı arkasına bakmadan kaçıyor şeklinde yorum yapan kişiye sormalıydınız hangi veri ile bu yorumu yaptığını.
    Alıngan olmanız manasız. Ben sadece teknik analize bakarım. Sizin de bu görüşünüzün arkasında yatan analiz yöntemini merak ettim. Öğrenmenin böyle geniş keşfedilmemiş mecralarda sınırı yok.
    Eğer teknik olarak bir şeyler söyleseydiniz söylediklerinizi takip edecektim. kontrollü kabullenme..
    Ama tecrübem deyince kıymeti harbiyesi kalmadı...
    Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Yabancı nette ne kadar satmış? Bu satış neye karşılık geliyor? Bu arkasına bakmadan satış lafına mı karşılık gelir?

Yabancı payı son düşüşte hiç azalmadı hatta söylediğinizin tam tersine arttı. Rakamlara bakarsanız görürsünüz zaten.
    Badem bıyıklı amerikalılar bistte bir hayli kalabalıklar.
    %64 denilen yabancı payımı olur böyle kırılgan bir piyasada.
    Benim gördüğüm dün yabancı deli gibi mal sattı ve satıyor.
    Gördüğüme mi inanacağım yoksa uydurma verilere mi!?

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sanırım bu ay enflasyon beklentisi 2 lere dayandı
    Başkanım son 5 yıla baktım en yüksek +0.58
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

8. Borsa İstanbulda son 3 günde yoğunlaşan satışlar hisse senetlerinde sert değer kayıplarını beraberinde getirdi. BIST 100 Endeksi 106,525 seviyesinden 100,652ye geriledi. Yabancı satışları hızlandı. Yabancı satışının artmasının nedeni ise fonların yeni MSCI Endeksine göre ayarlama yapması. ICBC TURKEY Yatırım Danışmanlığı ve Satış Birimi Müdürü Atilla Esen twitter hesabından yaptığı değerlendirmede BIST satışlarının bir yabancı satışı olduğu kesin ve sanki zaman sınırı varmış gibi gerçekleşmesi dikkat çekici. 31 Mayıs itibari ile MSCI Endeks değişikliği ile bir fon ayarlaması mantıklı gibi. Fitchin olası not indirimi ise enflasyon ve PPKdan sonra bekleniyor†dedi.

Sayfa 362/1027 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •