Sayfa 370/1027 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Londra'da yaşayan bir trader olduğunu düşündüğüm hesabın twitter mesajı tam hatırlayamasamda yaklaşık şu şekildeydi;
    "Her türlü yalan söyleyebilirsiniz/ kandırabilirsiniz, sonuçlarına katlanmak şartıyla"
    Mesaj mahşerin 2 atlısı Londra'dayken atılmıştı, malum diğer ikisi burda kalmıştı.

Yurtiçinde mitomanik düzenin maliyeti olmadığını/ önemsiz olduğunu düşünüyor olabilirler, ya yurtdışı?
    homo sum humani nihil a me alienum puto

2. Kabus gibi bir şey olur. Arkasını 13 puan bile artışla bile alamazlar.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    TCMB, 8 Haziran vadeli 29 milyar TL tutarlı miktar yöntemiyle yüzde 16.5 faizle repo ihalesi açtığını duyurdu.

Bankalardan 56.8 milyar TL talep geldi.

Bence bu olumlu bir adım. Zira 100 milyar TL civarında olan likidite açığının %25'i kadar bir miktarını fonlamayı teklif etti. Bu da miktarsal olarak piyasaya daha az TL vereceği ve kredi hacmini daraltıcı bir etkiyi amaçladığını gösteriyor olabilir.
    Buda iyi, zaten faiz artışları kredi daralması getirecek..büyüme düştüğünde ithalatta azalır mecburen..bütçeyi ayakta tutan ithal vergileride azalır böylelikle..malum bütçede arpanın suyu fazla kaçtı zaten..forever teşvik..

Ülkemizde ithalat vergisi gelirlerimizin %20'sini oluşturmaktadır.
    Seçim sonucu kim gelirse gelsin betonların geleceği tehlikede..çok üzgünüm..

Hadi o FAİZ DÜŞÜŞÜNÜ mıçları yiyorsa yapsınlar da görelim abbasın gücünü.

5. Bu konuda kimsenin fikri yok mu ? Biliyoruz ki o borçlar bir şekilde ödenecek, üretim için ithalata mecbursun, faizle maizle kontrol gücün yok. Artık kontrollü bir kur rejimine geçmek zorunda kalmaz mısın ?

"Dün Uğur Civelek'i seyrettim youtube' dan seçimden sonra kim gelirse gelsin mevcut kur düzeninde değişiklik yapmadan devam edemez diyor. Bahsettiğim dövizlere el konması vs. değil ama kur rejiminde nasıl senaryolar konuşulabilir."

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Bu konuda kimsenin fikri yok mu ? Biliyoruz ki o borçlar bir şekilde ödenecek, üretim için ithalata mecbursun, faizle maizle kontrol gücün yok. Artık kontrollü bir kur rejimine geçmek zorunda kalmaz mısın ?

"Dün Uğur Civelek'i seyrettim youtube' dan seçimden sonra kim gelirse gelsin mevcut kur düzeninde değişiklik yapmadan devam edemez diyor. Bahsettiğim dövizlere el konması vs. değil ama kur rejiminde nasıl senaryolar konuşulabilir."
    Yüksek kur, yüksek faiz ,düşük büyüme, LAYIKLARIN alçak sürünmesi önümüzdeki 2 yıl ancak bu olur.

AB de işler nanay ? Ey Avrupa desende fayda etmez el mahkum ihracatımızda gerileyecek.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Buda iyi, zaten faiz artışları kredi daralması getirecek..büyüme düştüğünde ithalatta azalır mecburen..bütçeyi ayakta tutan ithal vergileride azalır böylelikle..malum bütçede arpanın suyu fazla kaçtı zaten..forever teşvik..

Seçim sonucu kim gelirse gelsin betonların geleceği tehlikede..çok üzgünüm..
    Orada zurnanın zırt dediği ince bir yer var. Şimdi geçen haftalarda likidite açığı 100-120 milyar TL civarında gerçekleşiyordu. Tcmb bugün 1 haftalık repo ile bunun %25'ini karşılayacağını söylüyor. Ayrıca GLP faizini ve verilerini piyasaya açıklamayacağını da bildirdi.
    Geçen gün bir fon yöneticisi bloomberght'de konuşurken ağzında bir şeyler geveledi, ama konuyu hemen kapattılar.

Dedi ki , tcmb piyasada şok yaratmamak için 1 haftalık repo ihalesini kademeli devreye sokacak yani %20 lik dilimler halinde devreye alacak. Kalanını 1 hafta- 10 gün boyunca yine GLP'den verecek. Şimdi benim kıllandığım nokta bugünkü ihalede piyasaya verilen 29 milyar TL likidite açığını kapatmaya yetmiyor. E peki kalan 70-80 milyar TL'lik kısım nerden fonlanıyor?

Eğer kademeli bir geçiş varsa şu anda bu 70-80 milyar TL GLP'den fonlanıyor olabilir (%19.5 ile) ama biz GLP artık normal cezai fonksiyonuna döndüğü için göremiyoruz.

Önümüzdeki günlerde 1 haftalık repo miktarında kademeli olarak 100 milyar TL'ye kadar bir artış görürsek büyük ihtimalle sistemin normale döndüğünü göreceğiz. Ama bu tcmb'nin aynı zamanda miktarsal bir sıkılaşmaya gitmediğini de gösterebilir. Bu da dövize tekrar ek baskı yapacaktır.

Bekleyip göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 370/1027 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •