Sayfa 244/1032 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. (a) senaryosu yani hükümetin Halk Bankasında ek özelleştirme yapma senaryosu her nedense aylardır Citi'nin dilinden düşmüyor. Ben buna bir anlam veremedim. Citi Research'in TR bankalarını analiz eden İngiliz analisti Simon Nellis'e neden böyle düşündüğünü sordum ama tatmin edici bir yanıt aldığımı söyleyemem. Adam sır küpü, ser veriyor sır vermiyor. Bir de siz deneyin belki TH'ye bir garezi vardır, telefonu ve e-posta adresi aşağıda:

Simon Nellis (Ceemea - Citi Velocity)
    +44 20 7986 4012
    simon.nellis@citi.com

İngilizcelerinin mükemmel olduğunu tahmin ettiğim 666 ve blu not alsınlar. Benim Londra aksanlı İngilizceme kıyasla onlarınki Amerikan aksanlı, belki bir işe yarar ne de olsa Citi bir ABD bankası.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Şahsen (a) senaryosundan ziyade (b) senaryosunun çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ve böyle bir senaryoda benim adayım VAKBN'dir. Ciddi bir sinerji sağlama imkanı var burada. Tek bir hamlede TR'nin en büyük bankasını yaratıyorsunuz, kombine aktifler 2018 yılsonu itibariyle 700 milyar tl yi aşmış oluyor ve şu an TR'nin en büyük bankası olan Ziraat'in 600 milyar tl lik aktiflerine bayağı bir fark atıyorsunuz. İyi yönetildiği taktirde böyle bir kombine/birleşmiş bankanın yıllık konsolide net kârı 10 milyar tl nin altına düşmez.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Peki, (a) ve (b) senaryolarını harmanlarsak ne olur? O zaman Hükümet körfezdeki bir ülkeye (mesela Katar veya BAE gibi) blok hisse satacak demektir. TR bankacılık sektöründe halihazırda bu 2 ülke de faaliyettedir. Katarlılar QNBFinasbankın sahibi, BAE'liler ise Denizbankın. Böylece hem ek özelleştirme yapılmış olur, hem de şirket birleşmesi. Böyle yaparak bir taşla 2 kuş vurmuş oluyorsunuz.

4. (a) ve (b) senaryolarının harmanlanması güzel bir fiyatın realize edilmesine yol açar çünkü TR bankacılık sektörü kıyasıya bir rekabet içinde, TR'deki en büyük banka olma fırsatını hiç bir özel banka elden kaçırmak istemeyecektir. Ek olarak sektörde yer alan Katar ile BAE birbirleriyle kanlı bıçaklı. Bu ikisini birbirine düşürerek fiyatı çok yukarılara çekmek mümkündür.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şahsen (a) senaryosundan ziyade (b) senaryosunun çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ve böyle bir senaryoda benim adayım VAKBN'dir. Ciddi bir sinerji sağlama imkanı var burada. Tek bir hamlede TR'nin en büyük bankasını yaratıyorsunuz, kombine aktifler 2018 yılsonu itibariyle 700 milyar tl yi aşmış oluyor ve şu an TR'nin en büyük bankası olan Ziraat'in 600 milyar tl lik aktiflerine bayağı bir fark atıyorsunuz. İyi yönetildiği taktirde böyle bir kombine/birleşmiş bankanın yıllık konsolide net kârı 10 milyar tl nin altına düşmez.
    TR'de en iyi, en profesyonel yönetilen bankalar özel bankalardır. Bunların arasında en üst sırada GARAN AKBNK ISCTR yer alır ve yıllık net kârları aktiflerinin %2'si kadardır, öte yandan HALKB'nin aktif kârlılığı %1.3 gibidir ve özel bankalarınkinden 3 te 1 oranında daha düşüktür, bu durum bankanın profesyonelce yönetilmemesinden kaynaklanıyor. Demek ki yukarıdaki senaryoda dile getirdiğim "HALKB+VAKBN birleşmiş banka" bu özel bankalar gibi profesyonelce yönetilirse yıllık net kâr 14 milyar tl olacak (ben ise asgari 10 milyar tl olur dedim yukarıda). İşte böyle bir potansiyel söz konusu.

6. Şunu da ekleyeyim: Eğer HALKB yönetimi 2018'de lot başına 30 kuruşluk brüt temettü ödemesini yaparsa büyük hata yapmış olur, onun yerine hisse geri alımı yapmalılar. Lot başına 30 kuruşluk brüt temettü 375 milyon tl lik bir kaynak gerektiriyor. Bunun %15'i yani 57 milyon tl si stopaja gidecek ve bu meblağ banka/hissedarlar açısından çöpe gidecek olan bir meblağdır. Temettü vermek yerine tahtadan hisse geri alımı yapsa 50 milyon lot civarında hisseyi toplayıp tedavülden çıkartabilirler ki tedavüldeki 611M lota oranla gayet ciddi bir rakamdır bu. Yönetim böyle yaparak tahtanın sahipsiz olmadığını gösterir, tahtada manipülasyon ve spekülasyon amaçlı kullanılan serseri lotların önemli bir kısmını emmiş olur, aşırı volatilitenin önüne geçilir, hisseye denge unsuru geri gelir, güven tazelenir, mevcut hissedarların elindeki hisselere doping yapılmış olur. Bakalım, bu cihete gidecekler mi seçimlerden sonra anlarız. Şahsen bu cihete gideceklerini pek sanmıyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şunu da ekleyeyim: Eğer HALKB yönetimi 2018'de lot başına 30 kuruşluk brüt temettü ödemesini yaparsa büyük hata yapmış olur, onun yerine hisse geri alımı yapmalılar. Lot başına 30 kuruşluk brüt temettü 375 milyon tl lik bir kaynak gerektiriyor. Bunun %15'i yani 57 milyon tl si stopaja gidecek ve bu meblağ banka/hissedarlar açısından çöpe gidecek olan bir meblağdır. Temettü vermek yerine tahtadan hisse geri alımı yapsa 50 milyon lot civarında hisseyi toplayıp tedavülden çıkartabilirler ki tedavüldeki 611M lota oranla gayet ciddi bir rakamdır bu. Yönetim böyle yaparak tahtanın sahipsiz olmadığını gösterir, tahtada manipülasyon ve spekülasyon amaçlı kullanılan serseri lotların önemli bir kısmını emmiş olur, aşırı volatilitenin önüne geçilir, hisseye denge unsuru geri gelir, güven tazelenir, mevcut hissedarların elindeki hisselere doping yapılmış olur. Bakalım, bu cihete gidecekler mi seçimlerden sonra anlarız. Şahsen bu cihete gideceklerini pek sanmıyorum.
    GM hisse geri alim plani olmadigini soyledi.

Bence herseyden once dusunulmesi gereken… Yedi duvelde var bu hisse artik.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    (a) senaryosu yani hükümetin Halk Bankasında ek özelleştirme yapma senaryosu her nedense aylardır Citi'nin dilinden düşmüyor. Ben buna bir anlam veremedim. Citi Research'in TR bankalarını analiz eden İngiliz analisti Simon Nellis'e neden böyle düşündüğünü sordum ama tatmin edici bir yanıt aldığımı söyleyemem. Adam sır küpü, ser veriyor sır vermiyor. Bir de siz deneyin belki TH'ye bir garezi vardır, telefonu ve e-posta adresi aşağıda:

Simon Nellis (Ceemea - Citi Velocity)
    +44 20 7986 4012
    simon.nellis@citi.com

İngilizcelerinin mükemmel olduğunu tahmin ettiğim 666 ve blu not alsınlar. Benim Londra aksanlı İngilizceme kıyasla onlarınki Amerikan aksanlı, belki bir işe yarar ne de olsa Citi bir ABD bankası.
    Citi'nin olaylari yakindan takip ettigini zannetmiyorum acikcasi. Kasim ayindaki raporunda Zarrab davasindan bahsetmemisti bile.

Ama ta o zamandan Ozellestirme diyor belirttigin gibi. Bu kismi biraz mantikli.

Sayfa 244/1032 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •