Originally Posted by
Cautionary
Hisse topiğinde pegasus ile ilgili aşağıdaki gibi bir paylaşımım oldu..Teknik, temel, konjonktür vs, hissenin patronu dışında olumsuz bir görüşünüz var mıdır? Portföyümdeki 8 hisseden 2. çeyrek itibariyle en umutlu olduğum pegasus.
Pegasus thy den farklı oılarak ağırlıklı iç pazara çalışıyor (gelir olarak)...önümüzde iç pazarı hareketlendirecek gelişmeler,
i-) seçim hareketliliği,
ii-) ramazan bayramı
iii-)kurban bayramı,
iv-) iç turizm
Ben bile bu yaz 1000 km lik 6-8 seyahat planladım (biri seçim, biri bayram, biri düğün vs)
özellikle kurban bayramının 10 gün daha öne gelmesinin turizm etkisi pozitif olacaktır.
sonuçta, pegasus tan çok iyi bir 2. çeyrek bekliyorum...petrol fiyatları bu çeyrek ilk çeyreğe göre çok artmadı, ilk çeyrek ilave olumsuz bir etkisi olmadıysa, 2. çeyrekte de olmayacaktır diye düşünüyorum.
özetle, daha önce de yazdığım gibi, olumsuz iç ve dış borsalara rağmen..pegasus un pozitif ayrışıp u-100 de en iyi 2. çeyrek getirisi sunan kağıtlardan biri olacağını düşünüyorum.
ayrıca teknik olarak yukarıda vurgulandığı gibi görüntü güzel...temeli zaten iyiydi, 1. çeyrek sonuçları itibariyle.
Yer İmleri