Yarınki MB toplantısından faiz artırım kararı bekleyen banka sayısı 15...imiş.
0,50 ila daha fazla faiz artırımı beklenmekte.
Makro veriler bir yana.
Piyasa böyle bir faiz artırım kararını satın aldı mı dersiniz?
Faizin ne kadar artırımı kurda kısa vadeli de olsa bir gerilemeye neden olabilir?
Bunun olasılığı nedir?
Yarın faiz artırım kararın alınmaması halinde (ki bankaların bir kısmı da MB nın oranlara dokunmayacağını tahmin etmekte) kurun birden sıçrama bile yapacağını düşünenler oldukça fazla...
Kafamdan geçenler bunlar.
Madem kur ölü taklidi yapıyor, en iyisi ben de ölü taklidi yapayım kitap okuyayım bari...![]()
BİST'teki hareketle "faiz lobisi" belki de bir mesaj veriyor yarınki MB toplantısındakilere...
Londraya bir tur daha gerekiyor bence.Bazı konular netleşmemiş sanırım orada.Reis adamlara faiz dersi vermeseydi iyiydi orda prompter olmayınca doğaçlama konuşma yaramıyor reise.
Ekonomiyi yönetebilecek yeni ve işi bilen ehil bir kadro iş başına gelecek ve OHAL kaldırılacak demokrasi ve özgürlük hakları, bağımsız adelat ve modern eğitim sistemi getirecek yeni gelecekler gelebilirlerse eğer. Sonrası Nazım ustadan.:
Güzel günler göreceğiz çocuklar,
güneşli günler göreceğiz.
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar,
ışıklı maviliklere süreceğiz.
prompteri her daim cebinde taşıması lazım aksi halde uzun adam "düşünü söyleyeceği yerde oynacını söylüyor" yada" sağır dilsiz numarasına yatıyor"![]()
*merkez bankası toplam rezervi 1 haziran itibarıyla 106,6 milyar dolar(önceki $108,2mlr)
*merkez bankası brüt döviz rezervi 1 haziran itibarıyla 82,17 milyar dolar(önceki $83,76mlr
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri