Sayfa 269/1032 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ben de birakip Aselsana kactin zannettim. Soracaktim bugun.
    Evlendim bununla nereye bırakayım, aselsanla kaçamak yapacaktım onu da beceremedim

Aselsan'da günlük iş yapacaktım, bugün büyük dalgalanma olur aradan çorba parası çıkarırım diyordum ama olmadı sabah biraz düşük açtı pek bir marj olmadı, işlem hacmi müthişti ama kim tuttuysa aslanlar gibi tuttu hisseyi oynatmadı bir yere. Hissede bir ağa olmadan bu hacimle bu kadar hareketsiz duramazdı, ağa olmadan kontrolsüz piyasa olsaydı yani arz-talep kendiliğinden oluşsaydı güniçinde epey bir inip çıkardı, buna neredeyse eminim. Bu durumu görünce ben de beğenmedim girmedim. Sanırım bir süre tutacaklar düşüş beklentileri boşa çıksın diye. Sonrası ne olur bilmem. Ben bankalara devam..

2. Sn TH,

USD/BRL iki ayda %20 değer kaybetti, Ruble ve Rand gibi diğer paralar da dolara karşı zayıflıyor.

Faizler artmasına rağmen dolar/tl fazla gevşemedi ve şu an 4,5 in üzerinde. İç piyasamız küçülecek ve bankaların aktif kalitesi de muhtemelen kötüleşecek.

Bunların ışığında makro yorum alabilir miyiz. Gelişen piyasalardan fon çıkışı nereye kadar sürer.

TR özelinde, güven ve yönetim sorunu nedeniyle vatandaşların dolar mevduatı bu kur seviyesinde bile çözülmüyorken yabancı fonlar TR'ye gelir mi.
    Son düzenleme : atmega48pa; 07-06-2018 saat: 20:38.

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aylardır yazdıklarınızı okuyorum, ilk defa sizi de böyle düşüşe inanmış gördüm, altı liraları görmeyi kabullenmişsiniz.
    Hisse size bile böyle düşündürdüğüne göre büyük olasılıkla düşüşü bitti, dibi gördük
    Küçük bir hareket oldu bugün, bakalım artık..
    7.10'u dün görmüş olan hissenin 6 tl leri görme yani en azından 6.99'a inme olasılığı nedir sence? 7.10'un altına 11 kuruşluk (% 1.5 luk) bir hareket yetiyor mu yetmiyor mu? Bu hisse için %1.5'luk bir hareket yapmak sadece bir kaç dakikasını alır, 9 aydır yaşıyoruz bunları. 6 tl lere inmesinin benim için bir önemi yok bunun da altını çizeyim zira hisse son derece spekülatif hareket ediyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Tahtada gerçek satıcı yok deyip duruyorum ve bunun doğru olduğuna inanıyorum. Ağustosun sonundan itibaren 9 aydır devam eden bu soluksuz sert düşüş sürecinde 6.5 milyar lotluk işlem hacmi olmuş, tedavüldeki 611M lot ile karşılaştırırsak 11 katına yakın olmuş. Her 3 haftada 1 tedavüldeki tüm hisseler el değiştirmiş demektir bu. Hele hele son 2 ayda (Nisan ve Mayıs) işlem hacminde tam bir patlama yaşandı ve 2 aylık hacim 2.6 milyar lot oldu, tedavüldeki lotların 4 katından fazla demektir. Böyle bir süreçte satmak isteyen her kim varsa satmıştır. Dikkat ettiyseniz yabancı oranı %65'e demir attı son bir kaç haftada ve artık pek oynamıyor, aşağı doğru azalmaya kalksa ertesi gün yeniden yükseliyor. Peki, o zaman tahtadaki satıcılar kim? Zararına mı satıyor bunlar? Bu satıcılar hissede spekülasyon peşinde koşan ve kendi hesabına işlem yapan aracı kurumlardır. Adam çıplak veya giyinik eline ne geçerse açığa basmaktan çekinmiyor çünkü gün sonu mahsuplaşma yöntemi ile zaten pozisyonunu kapayacak. İşte tarihi dip seviyelerde satanlar bunlardır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Artık 7 tl nin altına gelmesi gayet olasıdır ancak burası kalıcı olmaz, "kaçak" türü bir hareket olur. Geçmişte 7.30'un altında 2007 Nisan'ındaki halka arzdan sonraki 4 ay boyunca kalmış, sonra 2008 krizi boyunca 2009 ağustosuna kadar 20 ay 7.30 un altında kalmaya devam etmiş. 11 yıllık borsa tarihinin 2 yılını (sürecin %18 ini) 7.30 un altında geçirmiş...................
    Yukarıdaki yorumumun arkasındayım. 7 tl nin altına yani 6 tl lere gelmemiz olasılık dahilindedir ancak buralar kalıcı olmaz.

6. Alıntı Originally Posted by ayhan53
    TH, Mehmet Şimşek ile mb başkanına ne söyledin toplantıda?

""TH'nin cevabı: GLP Faizi için %16.5 in yeterli olmayacağını söyledik. Bakalım 7 Haziranda ne yapacak TCMB, bizi mi dinleyecek yoksa kendi kafasına göre mi takılacak.""

Ayhan Başkan ile bir kaç gün önceki yazışmamdan alıntıdır, TCMB'ye İngiltere'deki toplantıda biz İngilizlerin ne söylediğini sormuştu. TCMB bizi dinlediğini gösterdi bugünkü aksiyonuyla. GLP artık %20.5 oldu. Hayırlı olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2 tane güncel haber dikkatimi çekti:
    Pazar günü olmasına rağmen bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı bugün. YKBNK'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit, Fransa'nın ve Avrupanın en büyük bankalarından 1.5 trilyon euroluk aktifleri olan Société Générale ile şirket birleşmesi yapmak için adım attı ve SocGen'e birleşme teklifini sundu. Société Générale, Deutsche Bank'a eşdeğerdir aktifler açısından. UniCredit'in aktifleri ise 900 milyar eurodur. Eğer bu birleşme olursa 2.4 trilyon euroluk aktifleriyle Avrupanın en büyük bankası ortaya çıkmış olur, 2.3 trilyon euroluk aktifleriyle şu anda 1 numara olan İngiliz bankası HSBC 2 numaraya düşer. Bu teklifi bugün itibariyle (3 Haziran 2018 Pazar) şu anda SocGen direktörleri incelemeye aldılar. Bu tür bir adım neden TR'de atılmasın?

Kaynak: Financial Times, Haberin İngilizce aslını aşağıya geçiyorum:

Italy's UniCredit seeks merger with SocGen of France

Italy's UniCredit is plotting to merge with French rival Société Générale in a bold move that would see two of Europe's big banks **** forces, leading the way for an expected round of banking mergers on the continent. Jean-Pierre Mustier, UniCredit's French chief executive, has been pioneering the idea for several months, according to people close to the situation. They said no formal approach has been made but SocGen directors have also been studying the possibility of a combination.
    Gecikmeli de olsa yukarıdaki Pazar günü buraya postaladığım haber etkisini gösterdi ve YKBNK bugün %10'a yakın çıkış yaptı. UniCredit ile SocGen'in birleşmesi AB bankacılık sektörü için son derece olumlu bir gelişmedir. AB'nin en büyük bankasını yarattıkları gibi en kârlı banka olma yolunda atılmış bir adımdır bu. Çok güzel sinerji ortaya çıkacak, giderler azalacak, net kâr artacak, SYR yükselecek, risk oranı düşecek. Bunlardan daha iyisi Şam'da kayısı. Doğal olarak UniCredit'in ana ortağı olduğu YKBNK de bundan dolaylı da olsa nemalanacak. YKBNK prim yapmak için Perşembe'ye kadar bekledi ve 3 tam gün alım fırsatı verdi.

8. KAP'ta HALKB'nin yayınladığı finansman bonosu ihracı ile ilgili haberleri okuyorsunuzdur. Nitelikli iç yatırımcılara satılan bu bonoların getirilerini maalesef açıklamıyor Halk Bankası. Herhalde bizim öğrenemeyeceğimiz düşünüyorlar. Tabi bu bonoların getirilerini bilmeyenlerin de aklına şüphe düşüyor, acaba piyasa ile orantılı faiz oranından mı satılıyor bunlar veya daha yüksek bir orandan mı? Merak etmeyin, ben bu bonoların getirilerini biliyorum. Bu getiriler piyasa ile orantılı getirilerdir, Halk Bankası ekstra bir risk primi filan ödemiyor. Mesela 3 ay önce arz edilmiş olup da 4 Haziran'da itfası olan en son bono %15.2 yıllık bileşik getiriden ihraç edilmişti yani AKBNK GARAN YKBNK VAKBN gibi diğer bankaların ihraçlarında gerçekleşen orandan.

Sayfa 269/1032 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •