Sayfa 530/1027 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 4,233 - 4,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Başlıktaki, siyasi temelli "dolar hep yükselmeli" havası ve de baskısı, sizce bu başlığı takip edenlere, en azından kısa vadede bir yarar sağlıyor mu?

Bu soruyu özellikle, tarafsızlığına ve de objektifliğine güvendiğim sevgili enki'ye soruyorum...

Uzun vadede dolar kuru bir yerlere gidecek. Bunu da bilen bence yok.

Ama kısa vadede al-sat yapacaklara, dolara uygun bir yerden girmek için bekleyenlere bu başlıktaki paylaşımların yarar sağlamadığını ben düşünüyorum epeydir...

Ha...Açalım bir siyasi başlık (yönetim izin verirse) bu iktidara ilk taşı ben atacağım.

Ama burada bence olmuyor.

Aynı kişilerden hemen her gün, kur nereye giderse gitsin, aynı klişeleri duymak artık bana sıkıntı vermekte.

Başlığın amacı nedir? i artık kendimize sorma zamanımız geldi.

Not: Bunları kur buralara geldi diye özellikle söylemiyorum. Bu konuda samimi olduğumu uzun zamandır hissiyatımın bu olduğunu bilen bilir.
    Abi sağolun teveccüh göstermişsiniz..aslında bu soruya cevap vermek zor..öğretmenin öğrencileri derslerde sürekli susturabilmesinin mümkün olmaması gibi bir şey bu..ve bahsettiğiniz curcunadan kurtulmak için kendimce yan başlıkta da yazmaya çalışıyorum..yalnız şurası kesinki bazı yazılarda aynı şeyleri hergün sayısız kez tekrarlamak, çoğu zaman sıkıntı verici oluyor..maalesef birde insanın vaktinden çalınıyor..neyse bunlara yapacak fazla bir şey yok..herkesin kendi değerlendirmesine kalmış artık..

Diğer taraftan malum burası karamsarların yeri..gerçi bu ülkede iyimserlik nasıl bir şeydir, nasıl olurda olunabilir bu kısmını en azından ben doğduğumdan beri bilmiyorum..onun için olayın geneline bakarsak karamsarlık yelpazesi çok geniş bu başlıkta..az karamsardan , ultra karamsarlara kadar giden bir yelpaze burası..

Şimdi buraya gelip gönül kitabından bir şeyler parçalayıp giden aktrol arkadaşlarımız sanıyorki buradaki yazılar sadece bu iktidarın gitmesi için yazılıyor..2000-2001 krizi boyuncada vardı bu hissenet..o zamanda en basit tabiriyle onların laikçi kesim dedikleri kesimler, burada iktidara demediğini bırakmıyorlardı..eleştirinin saldırının bini bir paraydı..hatta bugünkünden çok daha da fazlaydı..çünki insanlar daha özgürce yazabiliyordu, burası kesin..

Neyse konu bu değil..konu karamsarlık ya..bu yazılarda olsun, bulunsun ama nedeniyle niçiniyle olsun..okuyanlar bir fikir edinsin..aynı şekilde iyiyi yazacaklarda nedeni niçinini yazsın..yoksa geçen günde olduğu gibi ekonomik konularında hafif siklet bile olmayan bir şahsın buralara gelip ortalığa mıçmasının kabul edilebilir yanı olamaz..

Sonuç olarak bende biliyorum yapcek bir şey yokta, iki beşlik bozduk işte..

Banka haberinden dolayı sert hareketler çekti ama vurdular yine kellesine doların.

Bovespa ya kıymışlar hakket %5 nedir yahu.

ZAman her şeyin ilacı..Bakalım bizim sonumuz nerelere gidecek...Dolardaki volatilite durulsa bari.
    Yazdıklarımın Hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    https://www.moodys.com/research/Mood...ons--PR_384576

İngilizcesi olanlar için...

4. Merkez bankasının faiz artışı kararından sonra gözüm tek bir parametreye takılı kaldı. 2 yıllık gösterge tahvil faizi. %18.37

Merkez bankasının faiz arttırım kararından sonra bu faizin en azından hafifçe aşağı gelmesi gerekliydi. Oysa yine anomali sayılabilecek bir durum gerçekleşti.

Getiri eğrisi tarihte görülmemiş bir dikliğe evrildi.

Adeta dün tcmb'nin faiz artışını fiyatlayan tahvil %17.94'ler düzeyine yaylanmış ama merkezin yaylandığı o noktaya attığı ağın üzerine inmesinden hemen önce kıvrak bir hamle ile %18.38'e kaçmıştı.

Yani merkezin gösterge faizi ekranlamak için yaptığı hamlede iblisin kafası hapsolmuş ama kuyruğu dışarıda kalmıştı. İblis kuyruğunu son anda dışarı atmayı başarmıştı. Bu yakın tarihimizde görülmüş bir hareket değil.

Şu anda o kuyruk dışarıda sağa sola sallanıyor. Merkezin attığı ağ iblisin kafasını ve gövdesini sarmış belki ama büyük ve sivri dikenli kuyruk dışarıda savrulup duruyor.

İblisin merkezin attığı ağdan bu denli kıvrak bir şekilde ve bu hızda kısmen kurtulabilmesi bu hareketin yöneten ve yönlendiren gücün merkez bankasından daha büyük bir güç olduğunu gösteriyor.

Bu güç muhtemelen isteseydi iblisin kafasını da ağın içinden çıkartabilirdi. Ancak bunu yapmayarak seçimlerin sonrasında merkezin sürekliliği devamlılığı ve samimiyetinin aynı kararlılıkta sürüp sürmediğine bakacak.

Bu nedenle çok büyük bir ihtimalle Temmuz ayının sonundaki PPK toplantısında merkezin ve politikacıların samimiyetlerini test ettikten sonra iblisin kuyruğunu da ağın içine sokmaları için merkez bankasına son bir samimiyet hamlesi için fırsat verecek. Merkez 75-100 baz puan arası faiz arttıracak ve iblis komple ağın içinde onu yaratan gücün de izni ile hapsolacak.

Bu gücün test etmek istediği şey seçimlerden sonraki samimiyet ve uyum. Bunu göremediği zaman dışarıda bıraktığı büyük ve azametli kuyruğu ile iblisin tüm vücudunu ağdan kurtararak tüm azametiyle ortaya salması çok mümkün.

2 yıllık gösterge tahvil faizinin düşük hacimle de olsa oluşturduğu bu denli kuvvetli temel dinamiklerle ilgili bazı tereddütlerim var. Forumdaki tecrübeli bankacılara danıştım. Onların vereceği cevap doğrultusunda bazı düzeltmeler yapabilirim.

Şu an için iblisin kuyruğu tamamiyle ağın içine girmeden paçaları sıvamayalım.

Seçimlerden sonra politikacıların şu an atamadıkları veya atmaya çekindikleri gerçek hamlelerini gerçekleştirme cesaretlerine göre sonucu göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Konu başlığında tarzını çok sevdiğim yazılarını takip ettiğim birçok kişi var.
    ....................................
    Ouuuu
    Sevgili Enki'yi unutmuşum çok utandım
    Onun hakkında çok yazacak birşeyim yok herhalde bu başlıkta onu sevmeyen bir kişi çıkmaz ..
    Kendi ile barışık insanlarla barışık muhaliflerle bile barışık.. Süper insan

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merkez bankasının faiz artışı kararından sonra gözüm tek bir parametreye takılı kaldı. 2 yıllık gösterge tahvil faizi. %18.37

Merkez bankasının faiz arttırım kararından sonra bu faizin en azından hafifçe aşağı gelmesi gerekliydi. Oysa yine anomali sayılabilecek bir durum gerçekleşti.

Getiri eğrisi tarihte görülmemiş bir dikliğe evrildi.

Adeta dün tcmb'nin faiz artışını fiyatlayan tahvil %17.94'ler düzeyine yaylanmış ama merkezin yaylandığı o noktaya attığı ağın üzerine inmesinden hemen önce kıvrak bir hamle ile %18.38'e kaçmıştı.

Yani merkezin gösterge faizi ekranlamak için yaptığı hamlede iblisin kafası hapsolmuş ama kuyruğu dışarıda kalmıştı. İblis kuyruğunu son anda dışarı atmayı başarmıştı. Bu yakın tarihimizde görülmüş bir hareket değil.

Şu anda o kuyruk dışarıda sağa sola sallanıyor. Merkezin attığı ağ iblisin kafasını ve gövdesini sarmış belki ama büyük ve sivri dikenli kuyruk dışarıda savrulup duruyor.

İblisin merkezin attığı ağdan bu denli kıvrak bir şekilde ve bu hızda kısmen kurtulabilmesi bu hareketin yöneten ve yönlendiren gücün merkez bankasından daha büyük bir güç olduğunu gösteriyor.

Bu güç muhtemelen isteseydi iblisin kafasını da ağın içinden çıkartabilirdi. Ancak bunu yapmayarak seçimlerin sonrasında merkezin sürekliliği devamlılığı ve samimiyetinin aynı kararlılıkta sürüp sürmediğine bakacak.

Bu nedenle çok büyük bir ihtimalle Temmuz ayının sonundaki PPK toplantısında merkezin ve politikacıların samimiyetlerini test ettikten sonra iblisin kuyruğunu da ağın içine sokmaları için merkez bankasına son bir samimiyet hamlesi için fırsat verecek. Merkez 75-100 baz puan arası faiz arttıracak ve iblis komple ağın içinde onu yaratan gücün de izni ile hapsolacak.

Bu gücün test etmek istediği şey seçimlerden sonraki samimiyet ve uyum. Bunu göremediği zaman dışarıda bıraktığı büyük ve azametli kuyruğu ile iblisin tüm vücudunu ağdan kurtararak tüm azametiyle ortaya salması çok mümkün.

2 yıllık gösterge tahvil faizinin düşük hacimle de olsa oluşturduğu bu denli kuvvetli temel dinamiklerle ilgili bazı tereddütlerim var. Forumdaki tecrübeli bankacılara danıştım. Onların vereceği cevap doğrultusunda bazı düzeltmeler yapabilirim.

Şu an için iblisin kuyruğu tamamiyle ağın içine girmeden paçaları sıvamayalım.

Seçimlerden sonra politikacıların şu an atamadıkları atmaya çekindikleri gerçek hamlelerine göre sonucu göreceğiz.
    Bugün 125 baz puan artışının (150 yapabilirdi..) sebebi mizahen anlattıklarınız... Gelişmeler takip edilecek ve min 50 baz gelecektir temmuzda..
    hakuna matara....memento mori.

7. Bir ekleme yapmak gerek.. eğer seçim sonrası fiyatlamalar da önemli özellikle usd/TL (4,22/4,40 aralığında) fiyatlamalar ile karşılaşırsa piyasa max 0.25 baz puan da kalabilir artış.
    hakuna matara....memento mori.

8. Konu dışı olacak ama Nasa son açıklaması ile Marsda karojen bulmuş,karojen petrol kalıntısı imiş buda çok gelişmiş organik yaşamın delilidir öte yandan Mars atmosferinde metan gazı bulunmuş ve metan mevsimsel olarak değişiyormuş yalnız organikmi(yani canlı kaynaklı) jeolojikmi onu tesbit edememişler...Uzun lafın kısası dünyadaki korkunc gelişmelerin ülkemde tam tersi işleyişine bir defa daha hayıflandım ,bize düşen milli kıraathanelermiş.....

Sayfa 530/1027 İlkİlk ... 30430480520528529530531532540580630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •