http://www.medyafaresi.com/haber/ahm...basladi/815159
Hazirlik falan bitmis olmali. Yeni bir merkez sag parti icin sartlar epey onceden olusmustu.Gazeteci - yazar Ahmet Nesin, AKP içinde ve dışında yeni bir parti hazırlığının başladığını ileri sürdü. "Artık Erdoğan kendi partisi içinde de sınırını aşmış ve sinir gerginliğini son noktaya getirmiştir" diyen Nesin, "Parti çalışmasında duyduğum ve bildiğim isimler var ama kendileri açıklamadan benim açıklamamın doğru olduğuna inanmıyorum. 12 Eylül darbesi sonrası değişen Merkez Sağ parti yönetimi mantığı tekrar eski konumuna dönecek gibi gözüküyor" ifadesini kullandı.
açılımın başlamasından Dolmabahçe mutabakatının yok sayılmasına kadar geçen süre Kürtlerin ve sosyalistlerin kendilerine olan güveni pekiştirdi ve 35 yıllık mücadelenin geldiği noktada söz sahibi olduklarını ortaya koyup, faşizmin yıllardır değiştirmediği % 10’luk barajı yok sayarak seçime girdiler ve herkesin “YIKILMAZ” dediği hükümeti yıktılar.Gezi olaylarinda cemaatin oynadigi rolu de unutmamak lazim.İkinci neden herkesin hemfikir olduğu “Gezi Direnişi“dir. “Gezi Direnişi” esasında kimsenin beklemediği bir olaydır, Erdoğan’ın kendi partisi içinde çelişkiye düştüğü, basın önünde tartışmasına neden olan ilk olaydır bence. Olaylar başladıktan sonra Istanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı’nın demeci hâlâ hafızalardadır. Kadir Topbaş Taksim Meydanı’nda Erdoğan’ın yapmak istediği değişiklikleri kastederek, bu gibi konuların referanduma sunulması gerektiğini söyleyerek Erdoğan’la aynı fikirde olmadığını ortaya koydu. Daha sonra –Bilhassa Erdoğan’ın üstlendiği cinayetler başlayınca- Bülent Arınç Erdoğan’la zıt fikirleri savundu. Dönemin Istanbul valisi dahil buna benzer çatışmaları yaşadık “Gezi Direnişi” zamanında.
Asil sebep Thy'nin buyume stratejisi. Dunyada havayollari kuculurken, birlesmelerle konsalide olurken, Thy cografi ustunlugunu kullanarak buyumeyi secti. 3.havalimaninin yapilmasi, yeni ucak alimlari ozellikle Almanya tarafindan kabul edilmedi. Bu alanda buyumeyi secen havayolu sirketlerinden biri de yine ayni secilde cografi ustunlugu olan Malezya havayollaridir. Bir ucaklari okyanusta kayboldu, halen bulunmus degil, bir ucaklari da Ukrayna uzerinde Ruslar tarafindan vuruldu.Üçüncü neden dışilişkilerde uç noktaya geldi. Tek tek sıralamaya gerek yok, çevremizde anlaşacağımız 1 tane bile ülke kalmazken, son olarak ABD ve İngiltere Istanbul ve Ankara havaalanlarından kendi memleketlerine gidecek uçaklarda telefon dışındaki elektronik aletleri kabine alınmasını yasaklayarak Türkiye’yi Teröre yardım eden ülkeler konumuna getirmiştir. Bu kararla birlikte AB’de 5 milyar eoro’ya yakın yardımı kesme kararı aldı.
Malezyeyi direk vururlarken, Turkiyeyi aldiklari kararla terore yardim eden ulke pozisyonuna sokuyorlar. Bu, Turkiye uzerinde cok hassas baska bir planlari oldugunu gosteriyor. Bunun ne oldugunu defalarca yazdim.
Tayyip agam Turkiyenin buyumesini istiyor. Buyuyenin onunu acmak icin elinden geleni yapiyor. Aha iste Zimtufa Koc, Koc Holdingi % 19 buyuttu. Netice ne oldu? Tayyip agamla % 19 buyumeyi gullusup gullusup kutladigi gecenin zabahinda, Istinya Devlet Hastanesinden hakka yorudu.
"Goklerden gelen bir karar var, goklerden gelen karar diyor ki BUYUMEYECEKSIN..."
Binalinin; Davutoglu, Gul, Arinc, M.Ali Sahin gibi isimlerden bir farkinin olmadigini yazmistik.Ama Hollanda’yla yapılan iğrenç tartışmada Erdoğan’ın başbakan Binali Yıldırım’ı çok aleni bir şekilde yok sayması Yıldırım için de bardağı taşıran son damla olmuş ve olaydan 2-3 gün sonra İş Kadınları kongresinde konuşan başbakan konuşmasını “HAYIRLI KONGRELER” diyerek bitirmiştir.
Evet, liberallerden alip dincilere vermekti. Milliyetcilere degil. Bunu yapan kisi, imamin oglu Kenan Evren'dir. Kenan Evren'in aptal oldugunu iddia eden aptalin en onde kosanidir. Kenan Evren, gokten zembille Devlet Baskanligina gelmedi.Bütün bunların tek amacı vardı esasında, daha önce ülkeyi yöneten Merkez Sağ denilen partilerin yönetim şeklini liberallerden alıp dinci ve milliyetçilere vermekti. Esasında bunu başlatan, daha doğrusu başlatması emredilen kişi bütün konuşmalarında Kur’an’dan ayet örnekleri veren Kenan Evren’dir. Bence bütün aptallığına karşın görevini başarıyla yapmıştır.
Olmayan bir ordunun yani Ege Ordusunun komutaniydi. Ege Ordusundan Genelkurmay Baskanligina geldi. Tarihte baska bir ornegi var midir, bilmiyorum? Kendisini son derece gariban, ezik ve zavalli gosteriyordu. Bu ozellikleri sebebiyle Genelkurmay baskani yapildi. Ecevit, darbe yapamayacak en yumusak adami genelkurmayin basina getirmisti, bunu yaptiktan sonra da acaba bu gorevi yapabilir mi diye kuskularini cevresine dile getirmisti. Evren'in laikligi konusunda, devlet erkaninda kimsenin bir kuskusu yoktu. Imamin ogluyum sozleri, Kuran ayetleri darbeyi yaptiktan sonra soylenmeye baslandi.
Yani Kenan Evren, deneyimli butun siyasileri ve devlet erkanini, istihbarati ayakta uyutmustur.
Iste Kenan Evren oyle yere bakan yurek yakan biridir. Kenan Evren aptalmis, peeehhhhhh...
Tabii yazida katildigim pek cok yere var, parnak basmis...
Yer İmleri