Sayfa 222/884 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon
Arama sonucu : 7068 madde; 1,769 - 1,776 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. VESBE için hep TEMEL analizin daha ağır bastığından , fiyat/kazanç oranı cazibesinden , temettü veriminden güçlü ihracatından bahsettiğimizden ,Teknik Analiz kısımlarını hiç umursamadık.... Tekniğin hep bizi yönlendirmek için kullanılan bir araç olduğunu bildiğimden , önce temel analize bakar , öyle hareket ederim.... TEKNİK sadece bir araçtır ve SPEK lerde bizi bu teknikle manipule ederler.......

Yinede , yeni başlayan yatırımcılar için bir fikir olması açısından basit ve ufak bir teknik paylaşımı yapmak istedim....

VESBE finansallarının güzel gelmeye başlaması ve potansiye temettüleriyle , VESTL in de alımlarıyla 2014 mayıs ayında 2 TL lerden başlattığı çıkışı , 2015 şubatında 14.60 tl ile sonlandırdı..... 2015 Şubatından beri bir düzeltme sürecinde geçirdik , şu anda 3 seneyi tamamlamış bulunmaktayız ve bence bu düzeltme için fazlasıyla yeterli bir süre....

Şubat 2015 14.60 zirvesinden , Haziran 2015 de 6.40 lara kadar hızlı bir düzeltme yaşamış olup , son 3 yıllık süreçte , her bilanço döneminde git geller yapmış , bu 3 yıllık vadede büyük bir sıkışmış üçgen formasyonu yapmış bulunmaktayız... Üçgen yüksekliği 14.60 - 6.40 = 8.20 civarında olmakta..... Şu anda grafikte görüldüğü gibi 11.20 seviyesi üçgenin yukarı kırılma noktası olup , buralar yukarı geçildiğinde orta ve uzun vadede 11.20 + 8.20 = 19.40 formasyon hedefi oluşmaktadır ...

Sırasıyla 11.20 , 11.50 ve 12 seviyesi geçildiği takdirde , 2015 Şubat ayındaki zirve olan 14.60 ları test etme şansını yakalayabiliriz.....

Ayrıca grafiğin sonlarını sizin için büyüttüm ;

Eylül 2017 den beri ters omuz baş omuz formasyonu oluşturmuş görünmekteyiz.... Boyun çizgisi yaklaşık 10.20 , baş kısmı 7.80 ve 1 haziran 2018 de boyun çizgisini yukarı kırıp , sonraki günlerde Yapıcıların fiyatı düşük hacimle çekmesi bu boyun çizgisinin testiydi , yani gelecek hafta gerek VESTL in alımlara devam etmesi ? gerekse TEKNİK görünüşünde olumlu sinyaller vermesi , gelecek haftalarda bizleri umutlandırıyor...

----------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

2. Yukarıda teknik analizde bahsetmiş olduğum , yakınlaştırılmış grafikte , Eylül 2017 den beri ters omuz baş omuz formasyonu (TOBO) oluştuğunu ve bunun da yukarı kırıldığını vurgulamıştım , Bu tip formasyonlar hep pozisyon artırma , mal alma çalışmalarıdır....
    Bunun da kanıtını sizinle paylaşıyorum , EYLÜL 2017 den bugüne değişen TAKAS dağılımı aşağıdadır ;

-----------------------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir....

3. ve resmi açıklamamız kapa düştü , hayırlı ve bol kazançlı haftalar dilerim...

08.06.2018 tarihinde Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ payları ile ilgili olarak 10,73-11,00 fiyat aralığından 446.814 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şirketimizin Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ sermayesindeki payı 08.06.2018 tarihi itibarıyla %95,08'e ulaşmıştır.

4. Bu endekste en güvenli liman Vesbe imiş kıymetini bilemedik. Öbür hisselerden %3-5 girerken, güzelim Vesbenin gidişini izlemek acı veriyor

5.  Alıntı Originally Posted by Basicas Yazıyı Oku
    Bu endekste en güvenli liman Vesbe imiş kıymetini bilemedik. Öbür hisselerden %3-5 girerken, güzelim Vesbenin gidişini izlemek acı veriyor
    Bu tufanda kar eden bir hisseden çıkmak mantıklı değildi zaten. Kayıplarıniz için üzüldüm fakat bu sonsuza kadar girmicem böyle mutlaka indiği yere geri gelicektir. Fakat vesbe bir fırsat. Bu trenden inen kaybeder. Borsa böyle birşey Sabreden kazanır.

6.  Alıntı Originally Posted by Basicas Yazıyı Oku
    Bu endekste en güvenli liman Vesbe imiş kıymetini bilemedik. Öbür hisselerden %3-5 girerken, güzelim Vesbenin gidişini izlemek acı veriyor
    Basicas cidden senin adına üzüldüm. inan bana tam çıkışa başladığı dönemde çıkman çok üzücü.... kaldıki çok düşmüş senetler her zaman tehlikelidir bu havalarda... çünkü insanları patlatmaya yönelik hareket halindeler. kredili hesapları özellikle. oldukça düşürüp sonra insanları korkutup pozisyonları alma peşindeler. temeli iyi şirketlerde rasyolara göre alım mantıklı uzun vade kazandırır. ama temel karşılığı olmayanlarda yakalanmak hayattan bezdirebilir......

I love VESBE hep söylemiştim güvenli limandayım diye

-------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir

7. %97,5 ulaştığında satarım ben , çağrı mağrı işini anlamam..bu hızla alırlarsa 1 aya kalmaz %98 e ulaşır ..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by tunver Yazıyı Oku
    %97,5 ulaştığında satarım ben , çağrı mağrı işini anlamam..bu hızla alırlarsa 1 aya kalmaz %98 e ulaşır ..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Tabi son 300 000 lotu almak için kaça kadar çıkar Allah bilir [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Sayfa 222/884 İlkİlk ... 122172212220221222223224232272322722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •