VESBE için hep TEMEL analizin daha aðýr bastýðýndan , fiyat/kazanç oraný cazibesinden , temettü veriminden güçlü ihracatýndan bahsettiðimizden ,Teknik Analiz kýsýmlarýný hiç umursamadýk.... Tekniðin hep bizi yönlendirmek için kullanýlan bir araç olduðunu bildiðimden , önce temel analize bakar , öyle hareket ederim.... TEKNÝK sadece bir araçtýr ve SPEK lerde bizi bu teknikle manipule ederler.......
Yinede , yeni baþlayan yatýrýmcýlar için bir fikir olmasý açýsýndan basit ve ufak bir teknik paylaþýmý yapmak istedim....
VESBE finansallarýnýn güzel gelmeye baþlamasý ve potansiye temettüleriyle , VESTL in de alýmlarýyla 2014 mayýs ayýnda 2 TL lerden baþlattýðý çýkýþý , 2015 þubatýnda 14.60 tl ile sonlandýrdý..... 2015 Þubatýndan beri bir düzeltme sürecinde geçirdik , þu anda 3 seneyi tamamlamýþ bulunmaktayýz ve bence bu düzeltme için fazlasýyla yeterli bir süre....
Þubat 2015 14.60 zirvesinden , Haziran 2015 de 6.40 lara kadar hýzlý bir düzeltme yaþamýþ olup , son 3 yýllýk süreçte , her bilanço döneminde git geller yapmýþ , bu 3 yýllýk vadede büyük bir sýkýþmýþ üçgen formasyonu yapmýþ bulunmaktayýz... Üçgen yüksekliði 14.60 - 6.40 = 8.20 civarýnda olmakta..... Þu anda grafikte görüldüðü gibi 11.20 seviyesi üçgenin yukarý kýrýlma noktasý olup , buralar yukarý geçildiðinde orta ve uzun vadede 11.20 + 8.20 = 19.40 formasyon hedefi oluþmaktadýr ...
Sýrasýyla 11.20 , 11.50 ve 12 seviyesi geçildiði takdirde , 2015 Þubat ayýndaki zirve olan 14.60 larý test etme þansýný yakalayabiliriz.....
Ayrýca grafiðin sonlarýný sizin için büyüttüm ;
Eylül 2017 den beri ters omuz baþ omuz formasyonu oluþturmuþ görünmekteyiz.... Boyun çizgisi yaklaþýk 10.20 , baþ kýsmý 7.80 ve 1 haziran 2018 de boyun çizgisini yukarý kýrýp , sonraki günlerde Yapýcýlarýn fiyatý düþük hacimle çekmesi bu boyun çizgisinin testiydi , yani gelecek hafta gerek VESTL in alýmlara devam etmesi ? gerekse TEKNÝK görünüþünde olumlu sinyaller vermesi , gelecek haftalarda bizleri umutlandýrýyor...
----------------------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir...

Alýntý yaparak yanýtla

hep söylemiþtim güvenli limandayým diye 
Yer Ýmleri