Sayfa 1018/1081 İlkİlk ... 1851891896810081016101710181019102010281068 ... SonSon
Arama sonucu : 8643 madde; 8,137 - 8,144 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin (2)

1.  Alıntı Originally Posted by DrKaptan Yazıyı Oku
    topik sahibi Sacro )
    Sacro profösönel değil , sadece yaşadıklarından ders almış , oyunu okumayı , teknik donanımı yapıp kendine oluşturduğu topluluk yön tayin etmeyi başaran iyi bir teknikçi
    Resmi olarak yatırım danışmanı değil yalnız teknik, takas , dönüş olacak tahtalarda bunlar genellikle sığ tahtalar , kademeleri rahat kalkıcak tahtalarda oyun kurma özelliği var.
    Nasıl yunsa dan örn verelim takaslarda yabancı olarak gördüğü alış , teknik olarak da kendine göre sistemi mevcut dönüşü yakalıyor , Trend de devam ediyorsa ne lazım alıcı işte whatsap grubu, twitter,topik burada devreye giriyor .Kendisi sallıyorum kendi çalışmalarında 5.00 den maliyetleniyorsa teknik olarak gördüğü kırılım bölgesinden dillendirdiğinde sığ tahtada olduğundan tahta 40.50 kademe yukarı gidiyor , alıcı geldikçe fiyat katlıyor.İşte sacro burada kaybetmez o bu sistemin oluşturan .
    Buna profössönel değil , oyun kurucu diyelim
    İşin özü bu yapılanlar bir bütün halinde yaptığı için zarar olayı alt sınır kendisi için.
    Oyuna katılanların kar olayıda kendi donanımlarına göre yayılır bu çarkın içinde.
    Bu düşünceler bana ait teknik bir yorumcunun görüşleridir.

2. Son yıllarda şahlanmakta olan Türkiye Ekonomisinde hepimizin haberlerden gördüğü üzere rekor seviyede faiz, enflasyon ve kur seviyelerine geldik. 16 Nisan 2017 Başkanlık sistemei Referandumun'dan önce başlanan "Merkez Bankası Faizleri İndirecek!" sözlerinden sonra Merkez Bankası Faizleri 2 katından fazla arttırmak zorunda kaldı ve %8'den %16.50'ye çıktı.(Kaynak: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sitesihttp://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Temel+Faaliyetler/Para+Politikasi/Merkez+Bankasi+Faiz+Oranlari/1+Hafta+Repo )

25.11.2016 - %8,00
    01.06.2018 - %16,50

Çok ilginçtir ki normalde büyümekte olan ve büyümeye devam edecek olan, insanlara güven veren bir ekonomide Borsa Ayı piyasasına girmez yani düşüş trendi olmaz.

Dolar bazından çoktan düşüş trendine giren ama Türk Lirası seviyelerinde 100.000 puanın üzerinde tutunan borsamız bu kadar kaliteli bir ekonomik durumu kaldıramadı ve az önce bloomberght'de ki yayında sunucu Bloomberg Terminalindeki teknik seviyelerden bakarak Borsa İstanbul'un teknik olarak düşüş trendinin tl bazında da başladığını duyurdu.

Hatırlarsanız normalde seçim öncesinde borsalar hep artar diye bir istatistik vardır demiştim ama bu sefer gerek Türkiye'nin durumu ve gerek global konjonktürden ötürürü borsada ilk başta 91.000-93.000 bandına eğer orası kırılırsa da 82.000 bandına bir geri çekilme beklediğimi yazmıştım. Bunu söylediğimde borsa 120.000 seviyelerindeydi ve 135.000 bandına doğru hareket eder mi diye tartışılıyordu.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Sadece benim tahminlerim ve beklentilerim gerçekleşmiş oldu. Hiç kimse her zaman herşeyi doğru bilemez bu yüzden benim yaptığım gibi yapın ve olabildiğince bu konularda çok farklı görüşleri okuyun doğruluğuna inandığınız bilgileri not edin ve sonra ona göre analizler yapmaya çalışın. Eğer yanılırsanız daha sonra neden yanıldığınızı öğrenin ve kendinizi geliştirmeye bakın.

Not: Benim amacım bildiğiniz üzere özellikle genç arkadaşlarımızın olduğu bu forumda, Finansal Okur Yazarlığı arttırmak ve buna dikkat çekmek. Son paragraf ise bana özel mesaj atan ve nasıl ekonomi öğrenirim ve analiz yaparım, kendimi geliştiririm diyen arkadaşlara tavsiye niteliğindedir. Yazının tamamı ise piyasada bu işin içinde olan insanların bile yanılabileceğini gösteren, siyasilerin Türkiye Ekonomisinin geleceği konusunda yanıldıklarını gösteren bir örnek olsun diye yazılmıştır.

Not2: Hazır başlamışken bu sıralar çok soru gelen 2. bir soruya da cevap vermek isterim. Önümüzdeki dönemde Türkiye Ekonomisi ne olacak kısa vadede diye soran çok oluyor. Aslında dolar ana konusunda pek çok arkadaşımız ve ben bu konuda çok güzel paylaşımlar yapıyoruz. Eğer epey geçmişten yazılarımı okuyanlar varsa Türkiye'nin stagflasyona gireceğini beklediğimi de yazmıştım. Yani ekonomi durgunken yüksek faiz sarmalı. Az az büyüyeceksiniz ama enflasyon düşmesi gerekirken yüksek kalmaya devam edecek. 3. ve 4. çeyrekte ekonomide özellikle 3. çeyrekte geçen sene %11 büyüdüğümüz için inanılmaz bir baz etkisi var. Bu yüzden 3. çeyrekte ekonomi daralacaktır. Muhtemelen 4. çeyrekte daralma olmaması için KGF pompalayacaklardır diye düşünüyorum.

Türkiye maalesef yüksek kur, yüksek enflasyon, yüksek faiz sarmalına doğru koşar adım gidiyor. Bunun için faizlerin artması ve derhal sıkı maliye politikasına geçilmeli. Yani emekliye bayram ikramiyesi, düşük faizli ve devlet garantili krediler, sorumsuz kamu harcamaları vs. bunlar yapılmamalı ve derhal yapısal reformlara başlanıp Türkiye'nin hastalıklı yapıları derhal tedavi edilmeli! Yoksa dolar 2.70tl iken dolar 4.90tl olabilir derken ne kadar uzak ve imkansız gelen bu durumun benzerini "Türkiye Ekonomisi neden Likidite Krizine girecek? Ekonomi çökecek?" konumda da yaşayabiliriz eğer bu kafa ile devam edersek..

Yazı Equris isimli DH üyesinden alıntıdır...
    may the force be with you

3. https://i.hizliresim.com/Azm00p.jpg

endeks 97.700 gecerse p.u calisabilir ...

tabi yatirim tavsiyesi degil...
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Emek hırsızları kopye çekmeyin bunlar şimdilik burada kalsın .

5. İyi akşamlar,

Bulut Bey, Soda grafiği yorumlayabilir misiniz? Orta vadeli düşünüyorum, teknik bilgim zayıf. Teşekkür ederim.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by bulut1-53 Yazıyı Oku

Emek hırsızları kopye çekmeyin bunlar şimdilik burada kalsın .
    Dolar bazlı haftalık grafik ben postalamıştım. Bu söz bana mi merak ettim?

7.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Dolar bazlı haftalık grafik ben postalamıştım. Bu söz bana mi merak ettim?
    Öncelikle benim çizdiğim haftalık değil Aylık .
    Sizin çizdiğinizi görmedim benim kime gönderme yaptığımı o kişiler bilir.
    İşleri alıp bir iki çizgiyi değiştirip kendi yorumlarımış gibi anlatmak.
    Ayrıldığımız nokta onlar endeks düştükçe şimdi çiziyor

Sayfa 1018/1081 İlkİlk ... 1851891896810081016101710181019102010281068 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •