Sayfa 317/760 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Yeniden değerleme yapılacakmı diye bilgim yok ama öğrenebilirim dedi Bayramdan sonra arayacağım. Kur riski ne olacak 1 çeyrek karı komple gidecek gibi duruyor dedim. Oda biz satışları Eur üzerinden yapıyoruz para geldiğinde fatura TL kesiliyor. Sadece Usd yatırım kredisi için bu risk var dedi. Satışlarda bir sıkıntı yok güzel bir bilanço açıklayacağız gibi dedi.. Eğer dedikleri doğruysa 8-9 milyon kar açıklayabilirler. Ayrıca geri alımı 4,5 milyona tamamlayacakmısınız dedim şu anda böyle bir şey yok ve yatırımcılar kur riskinden dolayı tedirginler ama Eur üzerinden satış yapıyoruz dedi BTD ( Kendi şirketleri) şirketine. Neden faaliyet raporuna satışlarımız Eur üzerinden demiyorsunuz dedim onu bağımsız denetim bilir. Bende bunu rapora ekletirseniz yatırımcılar bu kadar panik yapmaz dedim. İleteyim dedi. Bilginize

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Yeniden değerleme yapılacakmı diye bilgim yok ama öğrenebilirim dedi Bayramdan sonra arayacağım. Kur riski ne olacak 1 çeyrek karı komple gidecek gibi duruyor dedim. Oda biz satışları Eur üzerinden yapıyoruz para geldiğinde fatura TL kesiliyor. Sadece Usd yatırım kredisi için bu risk var dedi. Satışlarda bir sıkıntı yok güzel bir bilanço açıklayacağız gibi dedi.. Eğer dedikleri doğruysa 8-9 milyon kar açıklayabilirler. Ayrıca geri alımı 4,5 milyona tamamlayacakmısınız dedim şu anda böyle bir şey yok ve yatırımcılar kur riskinden dolayı tedirginler ama Eur üzerinden satış yapıyoruz dedi BTD ( Kendi şirketleri) şirketine. Neden faaliyet raporuna satışlarımız Eur üzerinden demiyorsunuz dedim onu bağımsız denetim bilir. Bende bunu rapora ekletirseniz yatırımcılar bu kadar panik yapmaz dedim. İleteyim dedi. Bilginize

Güzel demişte. Endeks 95000 altına sarktı. Bundan sonrası fena. Eğer 95000 altı kalırsa bugün yarın. Bi de seçim ikinci tura kalacak gibi duruyor. 80000 endeks kaçınılmaz olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. 80000leri seçimden sonra bekleyin derim eğer bunun gerçekleşeceğine inancıniz varsa kesinlikle ytd

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Kkk1976 Yazıyı Oku
    Güzel demişte. Endeks 95000 altına sarktı. Bundan sonrası fena. Eğer 95000 altı kalırsa bugün yarın. Bi de seçim ikinci tura kalacak gibi duruyor. 80000 endeks kaçınılmaz olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben zaten hemen düzeleceğini ifade etmek istemiyorum Eğer durum böyle ise seçimden sonra hissenin toparlanabileceğini düşünüyorum. Ben zaten şu anda nakitteyim ama yeniden pozisyon almayı düşünüyorum seçim sonuçlarına göre. Zaten hissenin ederi bu değil . Yeniden değerleme dd/pd bu fiyatlardan çok aşağı çeker bir 2 çeyrek karı gelirse sonuç olumlu olur.

5. dipnotlardaki döviz pozisyonu duyarlılık tablosu eda hanımın dediği gibi demiyor. ama inşallah dediği gibi olur.
    duyarlılığa göre euro %10 gittiğinde 4 milyon, dolar %10 gittiğinde 2 milyon zarar yazıyor şirket.

6. Euro usd parite su takibe değer

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by donju Yazıyı Oku
    dipnotlardaki döviz pozisyonu duyarlılık tablosu eda hanımın dediği gibi demiyor. ama inşallah dediği gibi olur.
    duyarlılığa göre euro %10 gittiğinde 4 milyon, dolar %10 gittiğinde 2 milyon zarar yazıyor şirket.
    Bende zaten bunu söyledim arkadaşa madem satışının Eur üzerinden bunuda dip notlarda belirtinki daha şeffaf olsun yatırımcı paniklemesin. Oda bunu bağımsız denetime ileteceğim dedi.

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Yeniden değerleme yapılacakmı diye bilgim yok ama öğrenebilirim dedi Bayramdan sonra arayacağım. Kur riski ne olacak 1 çeyrek karı komple gidecek gibi duruyor dedim. Oda biz satışları Eur üzerinden yapıyoruz para geldiğinde fatura TL kesiliyor. Sadece Usd yatırım kredisi için bu risk var dedi. Satışlarda bir sıkıntı yok güzel bir bilanço açıklayacağız gibi dedi.. Eğer dedikleri doğruysa 8-9 milyon kar açıklayabilirler. Ayrıca geri alımı 4,5 milyona tamamlayacakmısınız dedim şu anda böyle bir şey yok ve yatırımcılar kur riskinden dolayı tedirginler ama Eur üzerinden satış yapıyoruz dedi BTD ( Kendi şirketleri) şirketine. Neden faaliyet raporuna satışlarımız Eur üzerinden demiyorsunuz dedim onu bağımsız denetim bilir. Bende bunu rapora ekletirseniz yatırımcılar bu kadar panik yapmaz dedim. İleteyim dedi. Bilginize

bu dediğiniz doğru ise yani satışlarını euro bazlı yapıyorsa o vakit döviz bazlı borcundan kaynaklı zararın etkileri sınırlı olur...daha önce hep yurtiçi satışların bakarak ve bu yüzden de döviz bazlı geliri olmayacağını düşünerek ( ki şu anda döviz bazlı satış yaptığını öğreniyoruz ) döviz bazlı borcunun olumsuz etkisinin çok fazla olacağını düşünmüştüm...

bu durumda daha önce ikinci çeyreklerde 5 milyon civarı zarar açıklar düşüncemiz otomatikman değişmiş oluyor...şu anda oruçtan yeni çıktığımız için yeni bir hesaba girişecek gücü kendimde bulamıyorum ama tahminen belki 1-2 milyon zarar veya nötr bir ikinci çeyrek bilançosu gelebilir diye düşünüyorum...

bu şirketin en güzel bilançoları birinci ve dördüncü çeyreklerdir ( kış ve yaz sezonu için belirli aylarda üretim yapıldığı için diye düşünüyorum ) sonraki aylar diğer iki çeyrekten biraz daha azdır...ama ikinci çeyreklerden sonra yani üçüncü çeyreklerde bu sefer de biteks tekstilin kapasite artışının olumlu etkileri görülecektir...

şirket sonuçta kar eden ve büyüyen bir şirket ,üstelik de henüz değerlenmemiş bir çok gayri menkulü vede önemli değerde bir de hoteli var...

blcyt da 1,30 desteği vardı ne yazık ki bu gün burayı aşağı kırmış görünüyor...bana göre aşırı düşmüştür endeksin de desteklerine ulaştığı bir vakitte bence ciddi miktarlarda bu uygun yerlerden maliyet yapılabilir...

endekste ise 90-91 önemli destektir diye düşünüyorum...ama seçimlerin sonunda muğlaklık artarsa o vakit de 86 bin desteği gündeme gelebilir..ama her halükarda ben ilk etapta 90-91 desteklerinden kademeli alışları uygun görüyorum...daha sonra gerekirse kötü bir senaryoda endeksin diğer desteğinden de alım düşünülebilir diye düşünüyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 317/760 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •