Sayfa 23/1000 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 177 - 184 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    YKB Eurobond Sayfası (matriks)

03.12.2018

Coupon 5.25

Bid Price 98.825
    Bid Yield 7.83

Ask Price 100.175
    Ask Yield 4.86

Duration 0,47
    Eger yil sonunda faiz getirisi %5.25x 166/365 = %2.47 ise o zaman yillik getiri ki onemli olan budur %7.88 cikiyor

Isyatirim sayfasindaki getiriyi simdi anladim

Ahmetg Guest
    XS0994815016 icin bugun Fidelity ile konustum bana 99.17 fiyati verdi bond basina 1 dolar aliyorlar 100 bin dolarda 100 dolar komisyon oluyor

o zaman yillik getiride %7.02

dusunuyorum

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    XS0994815016 icin bugun Fidelity ile konustum bana 99.17 fiyati verdi bond basina 1 dolar aliyorlar 100 bin dolarda 100 dolar komisyon oluyor

o zaman yillik getiride %7.02

dusunuyorum
    merhaba AhmetG,

İyi bir fiyat almışsın, benim müşteri temsilciyi bana dönemedi, yarın belki.

Sorum şu, sana önerilen fiyattan alma imkanın olacak mı, 2 el piyasasından bulma ihtimali nedir, piyasası sığ mı?

Ahmetg Guest
    XS1069383856 yi sormustunuz mesaj silinmis ama bence uzak durun

Halkbankasina cok buyuk ceza kesilirse pek ayakta kalacagini zannetmiyorum kimse bilmiyor

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    merhaba AhmetG,

İyi bir fiyat almışsın, benim müşteri temsilciyi bana dönemedi, yarın belki.

Sorum şu, sana önerilen fiyattan alma imkanın olacak mı, 2 el piyasasından bulma ihtimali nedir, piyasası sığ mı?
    istesem hemen alirim maliyeti 100 dolar

2. el piyasasina kisiler erisemez broker lar uzerinden alinmak zorunda ve minimum 100 bin dolar

bu arada simdi gordum bana 99.17 dolar verilen bond Isyatirimda bugun 99.50

demekki bir iki broker i daha arayim belki daha ucuza bulurum

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...14016923_1.pdf

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Jondowes buna eminmisin?

Bu gune kadar devletin eurobond hesaplarini XIRR ile hesapladim hep 6 ayda bir 5.25 verecek gibi oluyordu. Bunu aciklayan bir link varmidir?
    XIRR kullanımı bileşik getiri vermez; "iç verim oranı" denen finansta pek de kullanılmayan bir sonuç verir ki sadece proje finansmanında kullanılır. Belli şartlarda (NPV'yi sıfıra değil yatırım değerine / bono alım fiyatına eşitlerseniz) XIRR ile bileşik getiri eşit olur ama XIRR kolay bulunuyor diye her yerde kullanılırsa, sonuç tutmayabilir.

Bir tahvil bir yıl içinde toplam 6 puan faiz ödüyorsa ve 100'den satın alınmış ise, bileşik getirisi de 6'ya çok yakın olur. Kupon sayısı sadece ara bileşiklendirme nedeniyle ufak farklar yaratır. Sonucu 6'dan 12'ye taşımaz kesinlikle. "Sonsuz bileşiklendirme" yapsanız bile bileşik getirisi ( e^faiz -1 ) 'dir (yani bu örnekte e^0.06 = 6.18)

Ben yukarıda 5.25'i kupon oranı değil de, 6 ayda bir ödenen nakit akışı olarak algılamıştım. Araştırmadan böyle hatalara düşülür. Doğrusu, 5.25 'in kupon oranı olması nedeniyle 2 parçada ödenmesidir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    XIRR kullanımı bileşik getiri vermez; "iç verim oranı" denen finansta pek de kullanılmayan bir sonuç verir ki sadece proje finansmanında kullanılır. Belli şartlarda (NPV'yi sıfıra değil yatırım değerine / bono alım fiyatına eşitlerseniz) XIRR ile bileşik getiri eşit olur ama XIRR kolay bulunuyor diye her yerde kullanılırsa, sonuç tutmayabilir.

Bir tahvil bir yıl içinde toplam 6 puan faiz ödüyorsa ve 100'den satın alınmış ise, bileşik getirisi de 6'ya çok yakın olur. Kupon sayısı sadece ara bileşiklendirme nedeniyle ufak farklar yaratır. Sonucu 6'dan 12'ye taşımaz kesinlikle. "Sonsuz bileşiklendirme" yapsanız bile bileşik getirisi ( e^faiz -1 ) 'dir (yani bu örnekte e^0.06 = 6.18)

Ben yukarıda 5.25'i kupon oranı değil de, 6 ayda bir ödenen nakit akışı olarak algılamıştım. Araştırmadan böyle hatalara düşülür. Doğrusu, 5.25 'in kupon oranı olması nedeniyle 2 parçada ödenmesidir.
    bunun farkindayim ama excel de baska function bulamadim XIRR hep cok yakin sonuc verdi

financial calculator sanirim tam sonuc veriyor ama bunun icinde almak istemedim

excel de YIELD denedim IRR denedim ve daha bir suru function denedim hicbirisi XIRR kadar yakin vermedi

internette de baya aradim bulamadim esasinda vardir belkide ben bulamadim

8. Çok kuponlu tahvillerin bileşik getirisi tek bir formül ile bulunamaz. Makro kullanmak veya finansal hesap makinesi gerekir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 23/1000 İlkİlk ... 1321222324253373123523 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •