internette financial calculator buldum bi bakayim ayni sonuclari verecekmi?
http://www.calculator.net/finance-calculator.html
internette financial calculator buldum bi bakayim ayni sonuclari verecekmi?
http://www.calculator.net/finance-calculator.html
ASagida Isyatirimin gunluk raporu var
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...13046029_1.pdf
BBB rated sirketler var dolar cinsinden yillik getiri %6-7 lerde
hemde maturity 2018 icinde
neden bu kadar yuksek anlamadim. Mesela Turk coca cola sirketine BBB rating verilmis
Simdi bu sirketin 1 Ekim 2018 de mature olacak bond u yillik getiri % in ustunde
yahu bu ne kadar yuksek. Birseyler sacma burada ama anlayamadim
BU sirketin 5 ay icinde batma ihtimali sifir degilmi? Yada sifira yakin ee %5 getiri nasil oluyor?
Ben secýmden sonra bu rakamlarýn bulunabýlecegýný sanmýyorum. Su an gercekten cok cazip. Tum turk varliklari uzun vade icin uygun fiyatlardalar.
YKB nin rating BBB-
Vakiflar BB+
ve YKB nin getirisi cok daha yuksek ve buda bana cok sacma geliyor
Ben birde BDDK nin raporunu okumak isterdim zannediyorum onlarin bankalari inceledikleri ve 3 ayda bir yayinladiklari bir rapor var
ama simdilik YKB diyorum bende kararsizim hic yapmadim boyle bir sey daha once
Ekonomi cok kotu ama Venezuela olmaktan uzaktayiz ve vade zaten 3 Aralik. 5 ayda ne olbilirki diyorum
bugun yarin karar vericem
EDIT: Dolar 5-6TL olsa YKB ye ne olur diye dusunmek gerekiyor. Bugun hanim Izmir Alsancakta bankadaki 2-3 bin dolari cek demistim onun icin gitmis bankaci kiz herkes dolarini cekiyor kuyruk var yetistiremiyoruz demis. Bir seyler oluyor bilmiyorum
Son düzenleme : Ahmetg; 19-06-2018 saat: 23:24.
Merhaba Arkadaþlar, Bu forumda genelde TL faizleri inceliyorum. Elimdeki para ile acaba sürekli gelir elde edebilirmiyim diye araþtýrýrken eurobondu gördüm, Þuan elimde TL var ve dolara dönerek eurobond almak istiyorum ama kafamda bazý sorular var. 78bin $ alýp aþaðýdaki ingbank fiyatýný verdiðim tahvili alýrsam 2047 yýlýna kadar her yýl %7.6 (iki taksit) alýyorum. Bunun dýþýnda herhangi bir faiz ödemiyorum. tahvilin alýþ fiyatý 78 $ civarýnda ve yaklaþýk 100bin nominal deðerli tahvil alabiliyorum. alacaðým yýllýk faiz 78bin dolarýn%7.6 sýmý yoksa 100bin dolarýn %7.6 sýmý? Ayrýca en az masraflý ve en az kesintili eurobond için hangi banka ile çalýþmam doðru olurAcil cevap bekliyorum, malum CDSleri bu seviyeden kaçýrmamak lazým.
Menkul Kýymet Tanýmý
US900123CM05
Vade Sonu
11/05/2047
Vadeye Kalan Gün Sayýsý
10552
Alýþ Oraný
7,6099
Alýþ Ýþlem Fiyatý
78,997917
Alýþ Temiz Fiyat
78,3750
Satýþ Oraný
7,8288
Satýþ Ýþlem Fiyatý
76,947917
Satýþ Temiz Fiyat
76,3250
Faiz Tipi
Sabit
Para Birimi
USD
Benim bildiðim hesaplama þekli þöyle, (yanlýþ bir nokta varsa lütfen düzeltin)
US900123CM05 kodlu eurobond'un sabit bir kupon faizi var. Bu yýllýk %5,75 (google da kodu yazýnca çýkýyor).
Þimdi 100kUSD lik bu eurobondu alýþ iþlem fiyatý olan 78,997917 den aldýðýmýz için 78.997 USD için 100kUSD'ye verilen %5.75 faizi alacaðýz.
Yani 78.997 USD için yýllýk alacaðýmýz efektif faiz %5.75 x (100.000USD/78.997 USD) = %5.75 x 1.26587 = %7,2787
Bu %7,2787 faiz ödemesi belirli bir limitin üstündeyse gelir vergisi ödenecek . (2017 için sanýrým yýllýk 30kTL üstü).
Bir de 2047 yýlýnda eurobond süresi bittiðinde yatýrdýðýn 78.997 USD için 100.000 USD alacaksýn. Ýþte burada elde ettiðin 21.003 USD sermaye karý herhangi bir limite tabi olmaksýzýn komple gelir vergisine tabii.
Eðer diðer gelirlerin yüksekse örneðin 2017 yýlý için 70.000TL'den büyükse aþan kýsmý için %35 vergi ödemelisin.
Gelir vergisi dilimleri olarak google'da aratabilirsin.
%7,60 olarak verilmiþ alýþ oranýnýn neden %7,27 den farklý çýktýðýný bilemiyorum , ama sermaye kazancýndaki 21.000USD'ýn da hesaba katýlmasýyla efektif bir genel oran hesaplanmýþ olabilir. Bundan emin deðilim. Eurobond alým satýmýnda farklý tanýmlar olabiliyor. Baþta da söylediðim gibi yukarýdaki tanýmlara göre hesabýmda bir yanlýþlýk varsa forumdaþlar bir el atýversin.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Çok teþekkürler, ayrýntýlý ve anlayacaðým þekilde güzel bir anlatým olmuþ.
Yer Ýmleri