Bu gün DXY ye etki edebilecek Powel Konuşması var ...Bakalım adam konuşunca dxy nasıl hareket edecek........
Bu gün DXY ye etki edebilecek Powel Konuşması var ...Bakalım adam konuşunca dxy nasıl hareket edecek........
1. çeyrek turizm geliri 4,5 milyar dolarmış fena değil rakam
bir halt olacağı yok.
kim var tv de bilmiyorum
100 doalra sattığımız odayı bir ara 60 dolara sattık şimdi, 70 dolara kadar çıktık diyo
bir halt olacağı yok.
Devlet katkısı kısmının hangi fonda ve ne kadar getiri ile değerlendiğini ayrıca görebiliyor musunuz?
Yıllar önce sadece mevduat (döviz,TL) fonunuz yok mu demiştim. Olumsuz cevap alınca sisteme sıcak bakmadım. Zira bazı dönemlerde kamunun motivasyonu ile BES fonları hazine bonolarında devletin lehine , tasarrufçunun aleyhine işlemler yapabiliyorlar.
Örneğin 2-3 yıl önce Hazine bonosu kazancı %9.6 civarındaydı. Ancak BES hazine bonosu fonunun getirisi %2.1 de kalmıştı. Bunun nedenini sordum. Biz parayı hazine bonosuna yatırmıyoruz, hazine bonsunu trade ediyoruz demişlerdi. %2.1 getiri elde etmeleri için ciddi anlamda rasyonel olmayan kamu lehine yatırımcı aleyhine bir işlem yapmış olmalılar diye düşündüğüm için BES sisteminden soğudum.
Umarım ileride sizin dediğiniz gibi devam eder o zaman biraz daha farklı konuşabilirim.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
https://hizliresim.com/2a5nDO
Hep içsel sorunların dolara etkisini konuşuyoruz...... Yukarıda DXY nin grafiği var ... Uzun zamandan sonra 50 MA -200 MA yı yukarı kesmiş ve 95 yakın geçmite 2 kez denemesine rağmen kıramayan DXY dün ve bu gün 95 üzeri işlem görüyor ..Yarında 95 üzeri kalırsa artık ikili tepe formasyonu yakın zamanda gerçekleşir diye bakmak lazım.........
Yazım burada dursun ama BES yatırımcıları bana kızmasın. İleride bu işten zararlı çıkmazlarsa gelsinler bana hesap sorsunlar. Bu kadar emin ve inatla söylüyorum. Devlet asla vede kata ( devletten kastım onu ele geçirmiş grup ve güçler) küçük insanların yararına bir sistem kurmaz, sadece kendi yandaşlarına FON sağlamak için bir takım alavere dalavereye dayalı , göz boyamalık sistemeler kurar. Bu geçmiş ANAP döneminde de böyle olmuştu bunlar döneminde de böyle olacaktır.
Merkez bankası brüt döviz rezervi Haziran 2012’den bu yana en düşük seviyesini gördü .
Merkez bankasi’nin 15 Haziran itibariyle döviz rezervi 103,6 milyar $ ( önceki 106.8 milyar $ )
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri