Sayfa 309/777 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Elektrik dağıtım şirketleri uzun vadeli kontratlarda baya indirim yapıyorlardı.

Benim vade doluyor.

Ana şirkete telefon ettim. (GEDAŞ)

Bir müşteri temsilcisi çalıştırıyorardı.

Adam telefona çıkmıyor.

Yerine bakan yok.

Ucuz elektrik müşterisiyle ilgilenen yok...

Bizim şirket eski tarifeleri ve indirim oranlarını bırakmış. İki yıl normal tarife üzerinden anlaşma yaparsan bir aylık faturanı almıyorlar.

Neden dedim...

Önümüzü göremiyoruz her an iyi bir zam gelebilir dediler...

Hemen her konuda durum bu.Sonbaharı düşünemiyorum bile...

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sağolasın sn naar..arka arkaya yazılarla kendim çalıp kendim oynuyorum gibi geliyordu..desteğinizden dolayı teşekkür ederim..saygılar..
    Bora bey ve dostum sen yazdıkça burada ben de zamanım oldukça bir şeyler karalarım....
    Sevgilerimle...

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Bora bey ve dostum sen yazdıkça burada ben de zamanım oldukça bir şeyler karalarım....
    Sevgilerimle...
    Sağolasın dostum, seviniriz..

Elektri̇k üreti̇m sektöründe yatırımcıların 43 mi̇lyar dolar kredi̇ borcu var

Elektrik üretimine milyarlarca dolar yatırım yapan üreticiler, dövizde yaşanan hızlı artıştan olumsuz etkilendi. Elektri̇k üreti̇m sektöründe yatırımcıların, 43 mi̇lyar dolar kredi̇ borcu var
    30.05.2018

Dövizde yaşanan hızlı artış, son 15 yılda elektrik üretimine milyarlarca dolar yatırım yapan üreticileri de vuruyor. Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD) yaptığı çalışmaya göre, son 15 yılda özel sektör 57 milyar dolarlık santral yatırımı yaptı. Yatırımcılar, özelleştirme yoluyla da 10 milyar dolarlık santralı kamudan devraldı. Yatırımcıların, halen 43 milyar dolar kredi borcu bulunuyor. Türkiye’nin kurulu santral gücü, 2003 yılında 33-34 bin megavat (MW) düzeyinde bulunuyordu. Kurulu güç, 15 yılda yaklaşık 87 bin megavata çıktı. Son 15 yılda 50 bin megavatın üzerinde ek yatırım yapıldı. Kaynaklarına göre dağılım şöyle:

- 26 bin 500 bin MW doğalgaz,
    - 27 bin 500 MW barajlı ve nehir tipi santral,
    - 10 bin MW yerli kömür,
    - 9 bin MW ithal kömür,
    - 6 bin 500 rüzgâr,
    - 4 bin 500 MW lisanssız güneş santralı,
    - Bin MW jeotermal.
    - 2 bin MW de diğer kaynaklar.

5. http://www.bloomberght.com/haberler/...ri-na-elestiri
    Moodys ve arkadaşları tezkeresini alıyormuş 4 gün sonra !! derecelendirilmiycez mi artık

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    http://www.bloomberght.com/haberler/...ri-na-elestiri
    Moodys ve arkadaşları tezkeresini alıyormuş 4 gün sonra !! derecelendirilmiycez mi artık
    Hey Allahım , diyecek söz bulamıyorum..söz bitti, harç bitti, yapı paydos olmasa bari..

Yanlış hatırlamıyorsam ABD'nin ÇİN'den ithalatı 500 milyar dolar, ÇİN'in ABD'den ithalatı ise 130 milyar dolar civarlarında..Trump akıllı adam elini güçlendirmek için 20-30 derken birden dayayıverdi 200 milyar dolarlık mala vergiyi(şimdilik tasarı)..eee ÇİN ne yapacak koyacağı vergiler mal bazında en fazla 130 milyar dolar..nasıl missilleme yapacak..

ABD hazine bonoları ile mi? yoksa Yuan devali ile mi?

Aşağıdaki yazı için Ocak ayı zamanlama açısından yanlış olmuş belki ama bugünlerde esas soru, kedi (ÇİN) köşeye ne zaman sıkışacak olmalı bence?..ne yapacak acaba..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bugün Çin tarafından yalanlama geldi(konu ABD bonolara satış tehdidi idi)..kolay değildir hemencecik bir şeylere karar vermek..

En başta Yuan'ın henüz ''hard currency'' özelliği yok..Yuan'ın global ticaretteki payı %2 mi neydi..mecbur büyüklüğü nisbetinde dolar rezervi tutmaya..en basit Yuan'ın kontrolünü nasıl sağlıyacak..içerice bir sürü bankanın , firmanın dolar yükümlülükleri ne olacak?

Örneğin Yuan'ı stabil tutacağım derken geçen bir kaç senede 4 trilyon dolardan 3 trilyon dolara iniverdi rezervleri..SONRADA EL MECBUR SERMAYE KONTROLLERİ!!..yani Çin istemesede ABD bonosu bulundurmak zorunda bünyesinde!!

Ha ABD bonolarını azaltacağım diyebilir..azaltabilirde, fakat bu derin bono piyasasında çok fazla etki yapar mı, bilinmez..Normal şartlarda birileri bu bonoları alır/aldırılır..Geçmişte Belçika, Japonya örneklerinde olduğu gibi..

Esas konu bence Trump'ın ticaret kısıtlamalarına karşı(olursa) misilleme olarak Çin'in Yuan'da bir miktar devale gitme isteği sanırım..Bu tahminim doğruysa kemerleri bağlamakta fayda var, çünki en azından 2015 Ağustosunda Yuan'da %3-5'lik bir devalde global piyasaların nasıl sallandığını iyi biliyoruz..zaten geçen gün Çin'in Yuan'daki kontrol mekanizmasını değiştiriyorum demesinin sebebi de dolar ihtiyacını azaltmak içindi sanırım..yani Yuan'a fazla müdahil olmama isteği diyebiliriz..

Bu arada geçmişte ABD'nin kur konusunda suçlamalarına karşı Çin ihtiyacı olan devali erteliyordu sanırım..Trump yönetimi harekete geçerse bu konuda yani deval konusunda eli rahatlamış olacak..ancak her ne olursa olsun yapabileceği bir devalde kendi iç dengeleri açısından fazla aşırıya kaçmamak zorunda..
    YTD....

8. http://www.bloomberght.com/haberler/...unu-gosteriyor
    Aslında insaflı derecelendiriyoruz demişler ! Hayaller japonya gerçekler nijerya

Sayfa 309/777 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •