Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 110/1014 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 873 - 880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Her çıkışın bir düşüşü vardır, hep söyledik beton sonsuza kadar kafasına göre takılamaz , yüksek faiz dönemlerinde yerlerde sürünür düşük faiz dönemlerinde` de padişah olur. 5-6 senedir padişah idi şu sıralar bilmem ne zoruyla hala padişah gibi davranıyor ama şahsi görüşüm epey bir süre ıhmaz ... O yüzden ben yatırım için ne gayrimenkul alırım (alsam alsam uzun vadeli doğru yerde tarla alırım) nede GYO` lığı. Ama oturum amaçlı ev almak için parası olmayanlar, bu düşük kredi faizleriyle , GELECEKTEKİ ÖDEME İMKANLARINI iyi hesap ederek UYGUN bir ev alsalar zannederim zararlı çıkmazlar. Tamamen geçmiş tecrübelerime dayalı şahsi düşüncemdir , hiç bir art niyet yada goygoy içermez ve tabiki al-sat tut tavsiyesi değildir.
    Ben bu dusunceye katilmiyorum.

ISYAT topiginde yazilmis cok sey.

Gariban'in elinde 40.000 TL. olsa, 50.000 ISYAT alir.

En az 0.125 Verdi son 10 senedir.

50.000 hisse yilda 6.250 TL. ayda 520 TL. verir.

Hic yoksa su an ki kirasina katki yaptigi gibi, yatirdigi tum parayi 6-7 senede geri alir.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben bu dusunceye katilmiyorum.

ISYAT topiginde yazilmis cok sey.

Gariban'in elinde 40.000 TL. olsa, 50.000 ISYAT alir.

En az 0.125 Verdi son 10 senedir.

50.000 hisse yilda 6.250 TL. ayda 520 TL. verir.

Hic yoksa su an ki kirasina katki yaptigi gibi, yatirdigi tum parayi 6-7 senede geri alir.
    Herkesin kendi düşüncesidir , kendi kararları en doğrusudur , bizimkisi geçmiş kendi tecrübelerimizin paylaşımıdır , geçmiş hatalardan ders almak insanı gelecekte aynı hataları yapmaktan korur. Benim geçmiş tecrübelerimden aldığım derslere göre , mevcut ve yakın gelecekteki yatırım kararımda artık BIST`in yeri yoktur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    897
    Şehir merkezindeki lokasyonlarda gayrimenkul her daim kazandırır. Bunu daha once defalarca örnekleriyle yazdım.

Şehrin bilmem neresindeki lokasyonda gayrimenkul 100den 80e düşmüş diyerek gayrimenkul düşmeye başladı, çöktü, batıyoruz demek goygoyun en güzel örneğidir.

Bu kadar olumsuzluğa ragmen hala sehir merkezlerinde ciddi bir düşüş yok. İyi fiyatla, araştırarak alınan gayrimenkuller hala prim yapıyor. Siz burada gayrimenkul tukaka geyiğine devam edin, akıllı yatırım yapan her zaman kazanıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Herkesin kendi düşüncesidir , kendi kararları en doğrusudur , bizimkisi geçmiş kendi tecrübelerimizin paylaşımıdır , geçmiş hatalardan ders almak insanı gelecekte aynı hataları yapmaktan korur. Benim geçmiş tecrübelerimden aldığım derslere göre , mevcut ve yakın gelecekteki yatırım kararımda artık BIST`in yeri yoktur.
    Zemini kaydirmissiniz..

Dar imkanlara sahip arkadaslar icin alternatif bir oneride bulunduk.

Kaldi ki ISYAT'in % 90'i hazine bonosu gibi saglam enstrumanlar.

Yoksa ne yapsin, 1 cm2'si 42.5 TL.den konut sertifikasi mi biriktirsin.

5.  Alıntı Originally Posted by soros74 Yazıyı Oku
    Şehir merkezindeki lokasyonlarda gayrimenkul her daim kazandırır. Bunu daha once defalarca örnekleriyle yazdım.

Şehrin bilmem neresindeki lokasyonda gayrimenkul 100den 80e düşmüş diyerek gayrimenkul düşmeye başladı, çöktü, batıyoruz demek goygoyun en güzel örneğidir.

Bu kadar olumsuzluğa ragmen hala sehir merkezlerinde ciddi bir düşüş yok. İyi fiyatla, araştırarak alınan gayrimenkuller hala prim yapıyor. Siz burada gayrimenkul tukaka geyiğine devam edin, akıllı yatırım yapan her zaman kazanıyor.
    Yılbaşından bu yana bist 15 bin puan artmış. Bu borsadaki tüm şirketlerin 3 ayda hepsinin fiyatının yükseldiği anlamına gelir mi?
    Genel hakkında fikir verir. Düşen şirketler "istisna"dır.
    "İstisna"lar ile geneli karıştırmamak gerek.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Zemini kaydirmissiniz..

Dar imkanlara sahip arkadaslar icin alternatif bir oneride bulunduk.

Kaldi ki ISYAT'in % 90'i hazine bonosu gibi saglam enstrumanlar.

Yoksa ne yapsin, 1 cm2'si 42.5 TL.den konut sertifikasi mi biriktirsin.
    Konut sertifikasında` da zamanında kazık yedik onuda biliyoruz ve dahi o da portföyümüzde bulunmaz ne şimdi ne gelecekte. Zemin falan kaydırdığım yok sadece görüş paylaşıyorum nasıl siz GYO ile ilgili olumlu görüş veriyorsunuz bende bu konuda kendi adıma kendi olumsuz görüşümü paylaşıyorum. Ama sonuçta herkesin aklı var fikri var en doğru yol kendinin seçeceği yoldur. Saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Konut sertifikasında` da zamanında kazık yedik onuda biliyoruz ve dahi o da portföyümüzde bulunmaz ne şimdi ne gelecekte. Zemin falan kaydırdığım yok sadece görüş paylaşıyorum nasıl siz GYO ile ilgili olumlu görüş veriyorsunuz bende bu konuda kendi adıma kendi olumsuz görüşümü paylaşıyorum. Ama sonuçta herkesin aklı var fikri var en doğru yol kendinin seçeceği yoldur. Saygılar
    Sn.Umutabi, anlatamadim saniyorum.

Konu,gariban yurttas'in konut edinimi iken, BIST'in yeri olmadigi dusunceniz icin dedim.

Sizi kirmak istemem.

Sn.Umutabi, anlatamadim saniyorum.

Konu,gariban yurttas'in konut edinimi iken, BIST'in yeri olmadigi dusunceniz icin dedim.

Sizi kirmak istemem.
    Sayın hısım af buyrun ama gariban için zaten sıkıntı hiç bir zaman bitmez. Öte yandan beton HEP kazandırır 5-6 yıldır kazandırmış yine hep kazandıracak diyenlere lafımız çoktan bitti , zaman herşeyin ilacıdır görürüz ne olacağını.

Sayfa 110/1014 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •