Sayfa 890/1027 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 7,113 - 7,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Valla ben seçimlerde oy çalma işinin çok büyütülecek düzeyde olduğuna inanmıyorum.Sonuçları etkileyecek ve bizim demokrasimizde problem çıkaracak ölçüde yapılamıyor o iş.Bence mansur yavaşın ankara büyükşehir belediye seçimleri dışında sonuçlar normal.Zaten normal olmasa akp çoğunluğu kaybedip oyları 6 puan düşermiydi.Bu sonuçlar mantıklı, muhalif insanlar olarak 1980 öncesi gençliği gibi kullanılan insanlar, manuple edilen gavurun elindeki oyuncaklar haline de gelmemeliyiz.AKP seçimle geldi seçimle gidecek.O 6 puan oyu ekonomi aldı akp nin elinden.Hele şu gelen krizi akp bir karşılasın da sonrasına bakarız gene.Bu memlekette dikta diktatörlük falan demek için önce şu sözde atatürkçü ordumuzun amerikanın emriyle yaptığı üstelik utanmadan atatürkün adını kullanarak yaptığı 12 eylül falan dönemlerine bakmak lazım.Reis de tek adamlığın elinden gittiğini görüyor ona göre davranacaktır.

Deniz çekilir,gerçeklerle baş başa kalırsınız,nedir onlar:

-Türkiye'nin 453.207 milyar dolarlık dış borcu var.

-Türkiye'nin 1 yıl içinde ödemek zorunda 183.278 milyar dolarlık dış borcu var.

-Türkiye'nin yıllık 57 milyar dolarlık cari açığını karşılamak için borç bulmaya ihtiyacı var.Kısa vadeli borçlarla birlikte 1 yıl içinde 240 milyar dolar taze borç bulmaya ihtiyacı var.

-Merkez Bankasının altın hariç brüt döviz rezervleri geçen hafta son 7 yılın en düşüğüne 78.940 milyar dolara düştü.Uluslararası değerlemelerde bakılan kriterlerden biri , kısa vadeli borcun brüt döviz rezervine oranıdır. Söz konusu rakam ne kadar düşükse, o kadar iyi bir performanstan bahsedilebilir. Temel kriter ise ilgili oranın %100' ü aşmaması, bir başka ifade ile kısa vadeli borcun rezervleri aşmaması gerektiğidir.Burada ise durum çok olumsuz hatta dünya birincisiyiz.Kısa vadeli borcumuz 183.278 milyar dolar.Oran 183.278/78.940 ,100 birim döviz rezervimiz için 232.2 birim kısa vadeli borcumuz var,tam bir kırmızı alarm bölgesindeyiz.

-Dünyada artık para bolluğu bitti.Fed 7 kere faiz arttırararak politika faizini %2'ye çıkardı,yıl sonuna kadar 2,gelecek yıl da 3 kere daha faiz arttırarak politika fazini %3.25'e çıkartacak.Diğer taraftan da bilançosunu geçen yılın son çeyreğinden beri küçültmeye başladı,şu ana kadar 180 milyar dolar bilançosunu küçülttü,yılın ikinci yarısında 270 milyar dolar daha küçülterek toplam 450 milyar dolar,gelecek yıl da 600 milyar dolar küçülterek gelecek yıl sonuna kadar bilançosunu 1.50 trilyon dolar azaltmış olacak yurt dışından borç para bulmak Türkiye'nin düşük rating notlarıyla hem daha zor hem daha çok maliyetli olacak.

-Trump'ın korumacı politikalarıyla ithalatı azalacak,dış ticaret açığı vasıtasıyla ABD'nin dışarıya dolar arzı da azalacak.

-Çin,Suudi Arabistan ve Arjantin'in gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksine dahil edilmesiyle Türkiye de dahil şu anda endekse dahil ülkelerin portföyde payları azalacak,portföy yatırımlarında para çıkışı olacak.

Tablo böyleyken dolarda düşüş beklemenin bir mantığı yok,zaten yüksek enflasyon ortamında kurlar enflasyon kadar yükselmediğinde paranız değer kazanmış oluyor,bir de üzerine kurlarda düşüş beklemek hayaldir.Olsa olsa iyi beklentiler oluşursa artış hızı yavaşlar.Bugün kurlarda olan kısa vadeli hareket sadece 'seçim sonuçlarını piyasanın olumlu karşıladığını göstermeye yönelik'' kısa vadeli bir harekettir.Yukarıdaki tabloda bir değişiklik olmadıkça kurlarda yükselişin sürmesi matematiğin bir sonucudur.Gerisi sadece hayal görmedir.

3. 4.5627 'de çizgi günlükte.Bakalım altında kalacak mı ?

4. Gösterge tahvili de izlemeyi unutmuyoruz değil mi?
    Doların düşüşüne gösterge tahvilin de eşlik etmesi gerekir diye düşünüyorum...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Seçim bitti, dolar düşmeyeeahh.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    USDTRY...

24 hazirana kadar hafif geri çekilme bekliyorum.

Seçimin 2. tura kalacağını düşünüyorum.

8 Temmuz öncesi son zirvesini coşku ile yaparken borsanın 90 bin altını göreceğini düşünüyorum.

DUHUL : 1999

2. tur tahminimiz tutmadı . Seçim bitti, ama dolar yine de düşmeyeeahh.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    USDTRY...

24 hazirana kadar hafif geri çekilme bekliyorum.

Seçimin 2. tura kalacağını düşünüyorum.

8 Temmuz öncesi son zirvesini coşku ile yaparken borsanın 90 bin altını göreceğini düşünüyorum.

DUHUL : 1999

4.69-70 den sattıklarımin tamamını 4.57 den dolar olarak fazlasıyla yerine koydum.

8.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Seçimleri, milliyetçi cephe kazandı.
    İçinde Akapenin olduğu bir cephe "şu cephesi" "bu cephesi" olur ama asla "milliyetçi cephe" olamaz
    Milliyetden kasıt ümmet değil de Türk ise tabii ki..

"Tek vatan,Türk vatanı" "Tek devlet,Türk devleti" "Tek millet, Türk milleti" "Tek bayrak, Türk bayrağı" sloganındaki "Türk"ü itinayla cımbızlayıp çıkaran bir partidir Akape.......

Sayfa 890/1027 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •