Sayfa 895/1027 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 7,153 - 7,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #7153
     Alıntı Originally Posted by kitapci0 Yazıyı Oku
    Dolarcılar 2023'ü bekleyecekler, belki bu sefer olur diye sanal alemde rüya görmeye. DEVAMMMMMMMMM
     Alıntı Originally Posted by Bayrak Yazıyı Oku
    $/TL nin 4 civarında olması çok güzel olur
     Alıntı Originally Posted by Bayrak Yazıyı Oku
    Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi/Başkanlık sistemi Ülkemize hayırlı olsun artık Türkiyenin önünde kimse duramaz Bugün emperyalizme vurulan büyük bir darbedir Milletimize hayırlı olsun Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi Mimarı Mehmet Uçum beyin sistemi ile ilgili sorular videosu https://www.youtube.com/watch?v=UueRXwLCWSk

    Yarından itibaren göreceksiniz faiz ve dövizi 360 milyar $ kullanıma hazır
    harbi 360 a inanarak mı yazdın
    bir halt olacağı yok.

  2. #7154
    Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Yaş
    56
    Gönderi
    3,166


    Şimdi, ekonominin b.ktan halini, dış mihrakların oyunu sananlar düşünsün !!!
    AKP kazanırsa, seçimden sonra, her şeyin yerli yerine oturacağını, ekonominin uçuşa geçeceğini sananlar düşünsün !!!

    4,50 fırsatını bile bana vermeyebilir !

  3. #7155
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Deniz çekilir,gerçeklerle baş başa kalırsınız,nedir onlar:

    -Türkiye'nin 453.207 milyar dolarlık dış borcu var.

    -Türkiye'nin 1 yıl içinde ödemek zorunda 183.278 milyar dolarlık dış borcu var.

    -Türkiye'nin yıllık 57 milyar dolarlık cari açığını karşılamak için borç bulmaya ihtiyacı var.Kısa vadeli borçlarla birlikte 1 yıl içinde 240 milyar dolar taze borç bulmaya ihtiyacı var.

    -Merkez Bankasının altın hariç brüt döviz rezervleri geçen hafta son 7 yılın en düşüğüne 78.940 milyar dolara düştü.Uluslararası değerlemelerde bakılan kriterlerden biri , kısa vadeli borcun brüt döviz rezervine oranıdır. Söz konusu rakam ne kadar düşükse, o kadar iyi bir performanstan bahsedilebilir. Temel kriter ise ilgili oranın %100' ü aşmaması, bir başka ifade ile kısa vadeli borcun rezervleri aşmaması gerektiğidir.Burada ise durum çok olumsuz hatta dünya birincisiyiz.Kısa vadeli borcumuz 183.278 milyar dolar.Oran 183.278/78.940 ,100 birim döviz rezervimiz için 232.2 birim kısa vadeli borcumuz var,tam bir kırmızı alarm bölgesindeyiz.

    -Dünyada artık para bolluğu bitti.Fed 7 kere faiz arttırararak politika faizini %2'ye çıkardı,yıl sonuna kadar 2,gelecek yıl da 3 kere daha faiz arttırarak politika fazini %3.25'e çıkartacak.Diğer taraftan da bilançosunu geçen yılın son çeyreğinden beri küçültmeye başladı,şu ana kadar 180 milyar dolar bilançosunu küçülttü,yılın ikinci yarısında 270 milyar dolar daha küçülterek toplam 450 milyar dolar,gelecek yıl da 600 milyar dolar küçülterek gelecek yıl sonuna kadar bilançosunu 1.50 trilyon dolar azaltmış olacak yurt dışından borç para bulmak Türkiye'nin düşük rating notlarıyla hem daha zor hem daha çok maliyetli olacak.

    -Trump'ın korumacı politikalarıyla ithalatı azalacak,dış ticaret açığı vasıtasıyla ABD'nin dışarıya dolar arzı da azalacak.

    -Çin,Suudi Arabistan ve Arjantin'in gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksine dahil edilmesiyle Türkiye de dahil şu anda endekse dahil ülkelerin portföyde payları azalacak,portföy yatırımlarında para çıkışı olacak.

    Tablo böyleyken dolarda düşüş beklemenin bir mantığı yok,zaten yüksek enflasyon ortamında kurlar enflasyon kadar yükselmediğinde paranız değer kazanmış oluyor,bir de üzerine kurlarda düşüş beklemek hayaldir.Olsa olsa iyi beklentiler oluşursa artış hızı yavaşlar.Bugün kurlarda olan kısa vadeli hareket sadece 'seçim sonuçlarını piyasanın olumlu karşıladığını göstermeye yönelik'' kısa vadeli bir harekettir.Yukarıdaki tabloda bir değişiklik olmadıkça kurlarda yükselişin sürmesi matematiğin bir sonucudur.Gerisi sadece hayal görmedir.
    1usd:4.6928.Yukarıdaki yazıyı sabah 1 usd:4.55 iken yazmıştım.

  4. Dün Ankara da markette domatesi 7 lira gördüm. Millet tane tane alıyor. Patates soğan domates biber herşey ateş pahası ama herkes memnun yarında benzin 7.5 olsun.

  5. #7157
    Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Yaş
    63
    Gönderi
    1,549
    belkide iktidar seçimler yaklaştığında bilinçli olarak en temel iki gıda ürünü olan patetesi 5 tl ye soğanı 7 tl ye yükselti, milletimiz bize oy vermesin, ekonomideki bomba incenin elinde patlasın. dolar molar 8 10 tl lere ince zamanında süzülsün. ancak milletimiz bunu anlayamadı ve tayyibi zorunlu olarak hemde bahçelinin güdümünde iktidara mahkum etti

  6. #7158
    Ulen bir uyudum, kalkinca az daha duser kalan %35imle alirim dedim ne yapmislar. 2 saat uykuya gelemiyor, o derece guven veriyor piyasalarrr

  7. Bir miktar nakit tutuyordum kenarda toparlayacağını anladım oda gram altın oldu.

    Ülkem için millet için üzülüyorum. Allah sonumuzı hayır etsin diyorum.

  8. 4,69 vurdu çekti. 4.70'i gıdıkladı bıraktı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 895/1027 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •