Sayfa 320/1032 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. TR ekonomisinin dünyadaki en kırılgan 3 ekonomiden biri olduğunu herkes biliyor, Venezuela Arjantin ve Türkiye en kırılgan ekonomiler şu anda. Endonezya, Malezya, Güney Afrika, Çin hemen arkadan geliyor. TR ekonomisi üzerinde gereksiz baskı yapacak bir karar tüm dünya için olumsuz olur. 1997 yılında kıytırık Tayland ekonomik krize saplanıp para birimi Baht'ta %25 devalüasyon cihetine gittiğinde kelebek etkisi yaratıp ortaya çıkan kriz önce Uzakdoğu ülkelerine sonra da TR dahil tüm dünyaya yayılmıştı. Krizlerin contagion (bulaşma) riski son 21 yılda çok daha artmış durumdadır. Ek olarak küresel borçluluk tepe yapmış durumda. Bu gerçeklerin ışığında, TR'yi köşeye sıkıştırarak bir dünya krizi çıkarmaya çalışmak hiç de mantıklı olmaz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. 1997 yılındaki Uzakdoğu krizinden 1 yıl sonra Rusya krizi baş gösterdi. O zamanki Rusya ekonomisi şu anki TR ekonomisinden bile ufak idi ama gelgelelim tüm dünya bu 1998 Rusya krizinden etkilendi, borsalar tepetaklak oldu, ABD tahvillerine yani güvenli limana yumuldu millet. Kaos teorisini duymuşsunuzdur. Kelebek etkisi adı altında bir analoji ile anılır, Çin'in bir köyünde kanat çırpan bir kelebek örneğin ABD'de saatte 200 km hızla esen kasırgaların patlamasına neden olur. İşte böyle bir kelebek etkisi artık gayet olası hale geldi çünkü tüm dünya ekonomileri artık entegredir, birbirine bağlıdır. OFAC'takiler bu durumu dikkate almak zorundadır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Tüm dünyada kamu+bireysel+kurumsal toplam borç 250 trilyon dolara dayanmış durumdadır yani küresel yıllık GSMH'nın tam 3 katına. Bu rakam ayni zamanda bir rekordur. Hem ülkeler hem bireyler hem şirketler boğazına kadar borçlu durumdalar. Bir şekilde bu aşırı borçluluk durumu rektifiye edilmek yani giderilmek zorundadır. Bunun 2 yolu var: a) enflasyon, b) deflasyon. Enflasyon yaratılarak borçlar reel bazda düşer, böylece borçlu olanlar avantajlı duruma geçerler ve fatura alacaklılara çıkar. Diğer opsiyonda ise deflasyon yaratılarak aşırı borçlu bireyler, şirketler ve ülkeler moratoryuma gitmek zorunda kalır yani ya ödememe cihetine giderler veya da batarlar, böylece borçlar mecburen silinmek zorunda kalır, bu durumda da borçlular avantajlı durumdadırlar ve fatura yine alacaklılara çıkar. Sonuçta da değişik güzergahlardan olsa bile her 2 yol da ayni kapıya çıkıyor ve alacaklılar faturayı ödüyor, borçluluk durumu iyileşiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Önümüzdeki 1 ay içinde OFSC kararı gelir herhalde. Zaten 2 ülke arasında teknik komitelerde ikili anlaşmazlıklar masaya yatırılmış durumda. Papaz davasının beklenmesine filan gerek duymazlar. Tüm konular halihazırda görüşülüyor. Seçimler yüzünden ara vermişlerdi, artık RTE tekrar Başkan seçildiğine ve AKP MHP ittifakı Mecliste çoğunluğu ele geçirdiğine göre teknik komitede ele aldıkları OFAC dahil tüm mevzuları sonuçlandırmaya hız verebilirler. En geç Temmuz sonuna kadar OFAC kararı açıklanmış olur.
    Katılıyorum trendciğim, sonuçta bu konu HALKB özelinde tüm bankacılık sektörü ile alakalı ve bu belirsizliğin bir şekilde sonuçlanmasıyla birlikte 0.50 lerin bile altına inmiş değerlemelerin normale döneceğini değerlendirmekteyim...Ki gayet okkalı bir cezayı bile satmış bir fiyatlama var halihazırda...Haliyle bu durum tüm bankalar üzerinde baskı yaratıyor...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Katılıyorum trendciğim, sonuçta bu konu HALKB özelinde tüm bankacılık sektörü ile alakalı ve bu belirsizliğin bir şekilde sonuçlanmasıyla birlikte 0.50 lerin bile altına inmiş değerlemelerin normale döneceğini değerlendirmekteyim...Ki gayet okkalı bir cezayı bile satmış bir fiyatlama var halihazırda...Haliyle bu durum tüm bankalar üzerinde baskı yaratıyor...
    Aynen öyle Yetkisizcim. OFAC mevzusu tüm TR bankalarında baskı yaratıyor. HALKB fiyatlaması piyasaya açısından "batık banka" fiyatlamasıdır zira en tepeden dolar bazında %90 civarında değer kaybetmiş bir hisse bu kategoriye girer.

6. Frankfurt borsasında Halkbankın 4 ayrı tahvili işlem görüyor biliyorsunuz. Bunların hepsi dolar bazlıdır, 3 tane 500'er milyon dolarlık tahvil ve 1 adet 750 milyon dolarlık tahvil, itfa tarihleri 2019 haziranı ile 2021 temmuzu arasında değişiyor, dün itibariyle bu tahvillerin dolar bazında yıllık getirileri %13'e dayanmıştı ama bu sabah bir toparlanma söz konusu ve %10-12 aralığına indi yıllık getiriler. 10 yıllık TR devlet tahvili şu anda yılda %17.5 (TL bazında) civarında getiriyor, 2 yıllık gösterge devlet tahvili ise %19 civarında.

7. Aylık kapanışlar bazında 2007 Mayısından bu yana HALKB grafiği aşağıda. Acaba bundan sonraki performans nasıl olacak? Son 10 aydır devam eden keskin düşüş nerede son bulacak? Aylık hacimlerdeki son 2 çubuk Nisan (1.21 milyar lot) ve Mayısa (1.32 milyar lot) ait. Nisan ve Mayısta işlem hacminde tarihi rekor kırılmış ve her 2 ayda da tedavüldeki adedin (611 milyon lot) 2 katı kadar hacim oluşmuş. Bu işlem hacimleri son derece dikkat çekicidir.

8. Th selam şu yolladigin paylasimdaki rakamlara bakinca acep ne olurda bu hisse 10 uzeri atar diye ortama bakiyorum bir isik göremiyorum açikcasi bu arada maliyet 9.30 oldu benim al satlarla hem lot artirdim hem uzuncu olduk 😃 12.13 lü rakamları görurmuyuz omrumuz yetermi bilemiyorum acikcasi

Sayfa 320/1032 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •