Originally Posted by
pilavli
Bugünkü enflasyon rakamýný görmüþsünüzdür, bu bir de seçim öncesi zam ve vergilerin tutulduðu aya ait, henüz kurlarýn yükseliþi tam yansýmamýþ hali. Önümüzdeki aylarda yüksek enflasyon, buna baðlý kurlarda ve faizlerde artýþ devam edecektir. Hele bir de yerel seçimleri kasýma alýrlarsa bu sene hepten ekonomik açýdan batýktýr ve 2019 borsa için kayýp yýl olacaktýr. Elbette ufak çýkýþlar olur ama 120 bini falan bir daha göremeyiz yakýnda. Hükümet yapýsal reformlara giriþirse acýlý ama atýlmasý gereken adýmlarý atarsa ancak seneye piyasalar iyi olabilir. Kusura bakmayýn kötümser bir yazý oldu ama ben böyle görüyorum bu yýlý.
Evet, enflasyon tablosu hiç de iyi gözükmüyor. TR ekonomisi ciddi baský altýnda. Ama bizim kafamýzý esasen meþgul eden konu HALKB'nin performansýdýr. Hisse en kötü senaryoyu satýn almýþ durumda þu anda. En kötü senaryo þu olabilir: OFAC'tan kallavi bir mali ceza artý ülkede aðýr bir ekonomik kriz (derin bir depresyon). Ben þahsen her ikisinin de hisse fiyatýnda iskonto edildiðini düþünüyorum. Mevcut ekonomik þartlarda zaten borsa cazip bir yatýrým ortamý deðildir. %18 gibi bir yýllýk net getiri sunduðu gibi risk unsuru taþýmayan devlet tahvilleri varken yatýrýmcýlarýn borsada iþi olmaz. Ben þu anda spesifik olarak sadece ve sadece HALKB ile ilgileniyorum.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri