HDP 3 büyük ilde(ist,ank,izm) oy oranını artırmış ama DOĞUDA AZALMIŞ...
ittifak olmasaydı MERAL baraj altıydı...CHP ona çok jest yaptı ama MERAL enteresan bir havaya girmişti..
Akşener mhp den ayrilip iyi partiyi kurunca millet mhp nin oyunu bölecek dedi. mhp 3-4 oy anca alir muabbeti oldu.
Akşener mhp nin değil chp nin oyunu böldü,hatta seçim öncesi chp den 15 mv transfer olmadi mi .
oylarin değerlendirmesini yapacak olursak,
akp de oy kaybi yok sayilir,cb da ise 10 oy mhp nin desteği bariz belli.
chp de kayip çok, cb da ise 6 oy destek gelmiş nerden gelmiş buna bakmak lazım.
Diğer partileri incelemeye gerek yok,tabani az çünkü,
Hamdım Piştim Yandım
Chp hdp elele oldukca akp mhp yi kimse yikamaz.
7 haziran 1 kasim en azili akp muhaliflerini gozlerimle gordum sadece 6 ayda akp ye oy attilar.
Hdp kirmizi çizgi meclisten de atilmali
yaratıcı beyin eksikliginde taş devrine döndük...haa derseniz ki sanat yeratıcı beyin yaratır .o ayrı bir tartişma konusu ..tavuk mu yumurtamı gibi bir tartişma çıkar...yaratıcı beyinler mi sanat yapar ..yoksa sanatla ugraşanların mı beyni yaratıcı olur vs vs..mesela eskiden sanayiye gidip bir usta ya bir şey götürdügün zaman adam sagına soluna bakar aynısını çeyrek fiyatına üretirdi ...yada bir eczacıbaşı nasıl oluştu ..bir eczaneden ilaç üretimine geçti ..bugün eczacılık fakültesinden mezun olup diplomayı alan adam ..gidip 300 -400 milyar para verip eczane acıyor..günümüz eczaneleri artık market gibi ..sadece ilaç ticareti yapıyor..o ilaç ticareti için diplomaya gerek yok ki..recete de vermidon yazıyor ..varsa elinde veriyorsun vermidonu yoksa muadili novalgin var diyorsun..sadece alıyor satıyor..3-5 eczacılık mezunu sermayelerini birleştirse hadi ilaç çok kompilike bir iş.. yaa el kremi yapamıyorlar...yada yapmayı bırakın yapmayı hayal etmiyorlar...
Yer İmleri