Sayfa 108/1223 İlkİlk ... 858981061071081091101181582086081108 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Nerede ise bir sayfalık yazım silindi gştti. Yağmur nedeni ile çamaşır toplayacağım minderkeri bahçeden alacam derken silindi yazım.. üzgünim.

Sayın kitapçının dini konulardaki eleştirilerine hiç kırılmıyorum. Ama işi siyasete getirince çekilmez oluyor o zaman ben de kırıcı oluyorum..
    O bana söylediği tavsiye ettiği dini bakışı ve onhn gereklerini siyasi hayatına uygulamasını çok isterdim..
    Sayın RONİN 97'de işsiz kaldım, bizim mahallenin müezzini, bana haydi camiye gidelimde orada insanlarla konuşururuz belki bir iş buıluruz, o gün bu gündür, camiye sadece cuma ve bayram namazlarında gidiyorum, bir türlü ibatetime menffat karışmasın diye , aslında yanlış biliyorum, hiç bir siyasetçiyle de görüşmüyorum, çok fazla popüler büyük kitabevinin yöneticiliğini yaptım yıllarca , şu anda iktidar olanların uğrak yeriydi,bende dalkavukluk ve menfaatçilik yok, erdoğn yanıma gelse sokaktaki sıradan vatandaştan farklı muamele göremez nitekim, bilal erdoğan çok sık kitap aldırırdı benden beyefendi şu kitabı almamızı emtretti dediklerinde neredeyse sinirimden dişlerim kırılacak gibi olurdu,yalnız şu anda ERDOĞAN'ın alternatifi yok türkiye siyaset sahnesinde...

2.  Alıntı Originally Posted by DR. Yazıyı Oku
    Kürt halkının talebi nedir?

Adaletse benim de talebimdir? İnsanca yaşamaksa benim de talebimdir? Hizmetse benim de talebimdir? Demokrasi, İyi eğitim, sağlık, medeniyet...

Talep var mı yok sa ABD gibi pazarlamacılar tarafından mı oluşturuyor?

Sen PKK=HDP'nin kürtlerin taleplerini savunduğunu mu? söylüyorsun.

O zaman PKK neden kürtleri-genel manada da insanları öldürüyor.
    Öne alayım.
    Unutmadım.
    Mutlaka okuyacağım.
    Ama şimdi işlerim var. Borsa değil.

3.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Beni sorum vad bir tane..
    Hdp ve sence =Pkk ye son verdik diyelim bu hereket kürt halkının taleplerini ortadan kaldıracak mı? Kaldırmayacaksa ne olacak?
    Kürt halkının talepleri nedir açıkça madde madde yazılmalı..
    Türk ulusu içindeki herhangi bir etnik için özel yasa çıkarılabilir mi?
    Arab Boşnak Çerkez vb. herhangi bir etnik için özel yasa çıkarılmış mı ki Kürtler için çıkarılsın?
    Kürtçülerin asıl derdi Kürtçe eğitimdilidir. Ayrı devletlerin birleşerek federasyon olduğu devletler dışında hiçbir ülkede çift eğitim dili yoktur. Kürtçe eğitimdili de Kürdistandan başka hiçbiryerde olamaz çünkü Eğitimdili Kürtçe olan kişi ancak Kürdistanda iş bulabilir. Eğitimdili Türkçe olmayan bir yer de Türkiyeye ait değildir.. Türkiye dışında elli milyon etnik Türk var ve eğitimdilleri de Türkçe değil, dünyanın düzeni böyledir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    kürt halkının hakları talepleri...valla senelerdir bu laflar dönüyor ortalıkta...kürt vatandaşlarımızın acaba Türk vatandaşlarından ne farkı var bu ülkede? bizim sahip olduğumuz hangi haktan mahrumlar...hangi kürt çocuğu mesela sen kürtsün denilip okula ünv. alınmıyor, hangi kürt vatandaşa sen kürtsün deyip sağlık hizmeti verilmiyor, hangi kürt işadamına sen kürtsün deyip yatırım izni verilmiyor, hangi kürt mal mülk edinmek isterse sen kürtsün deyip tapu-izin v.s. verilmiyor...tek mesele dil mi? konuşun dilinizi kim mani oluyor? bugüne kadar bu dili nasıl yaşatmışlarsa aynen devam etsinler...hangi ülkede yaşıyorsan o ülkenin dili resmi dildir bu kadar basit...o zaman dünyanın değişik yerlerindeki Türkler içinde Türkçe o ülkenin 2.resmi dili olsun var mı böyle birşey?gidelim abd ye mesela toplanalım abd nin beli bir bölgesinde kardeş bak buranın çoğu nüfusu Türk bu bölgede özerklik ilan edeceğiz yoksa terör örgütü kurar kan akıtırız diyelim...bu mudur yani? saçmalık ya...

5. bu viop muhabbet ve viop 24 ayrımı hoş olmadı gibi.
    gün içi bist ve viop yorumları nereye yazılıyor şimdi ?

6.  Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    bu viop muhabbet ve viop 24 ayrımı hoş olmadı gibi.
    gün içi bist ve viop yorumları nereye yazılıyor şimdi ?
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...=26450&page=22
    zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur.

7.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Kürt halkının talepleri nedir açıkça madde madde yazılmalı..
    Türk ulusu içindeki herhangi bir etnik için özel yasa çıkarılabilir mi?
    Arab Boşnak Çerkez vb. herhangi bir etnik için özel yasa çıkarılmış mı ki Kürtler için çıkarılsın?
    Kürtçülerin asıl derdi Kürtçe eğitimdilidir. Ayrı devletlerin birleşerek federasyon olduğu devletler dışında hiçbir ülkede çift eğitim dili yoktur. Kürtçe eğitimdili de Kürdistandan başka hiçbiryerde olamaz çünkü Eğitimdili Kürtçe olan kişi ancak Kürdistanda iş bulabilir. Eğitimdili Türkçe olmayan bir yer de Türkiyeye ait değildir.. Türkiye dışında elli milyon etnik Türk var ve eğitimdilleri de Türkçe değil, dünyanın düzeni böyledir.
    Sizce gurbetçilerin çocuklarına Türkçe eğitim verilmemeli mi?
    Ben 1984de Anadolu Lisesi ortaokulunda okurken, kesin dönüş yapan gurbetçilerin çocuklarını Anadolu Lisesine kaydetme izni verildi. 35 kişilik sınıfımıza 11 tane gurbetçi çocuğu geldi.
    Onların çektikleri zorlukları beraber yaşadık. Bayılırdım Almanca aksanıyla Türkçe konuşmalarına. Almanca dersleri hep pekiyi idi, ama fen-matematik dersleri Almanca görülmesine rağmen zorlanırlardı. Onlar başta ürkek ve çekingendi. Sonraları onlardan Almanya ve Avrupa yaşamı, kültürü ve gençliği ile ilgili çok şey öğrendik.

Ben kendim ilkokula başladığımda türkçe bilmezdim. Çat Pat işte...
    Üniversite sınavında türkçe sorularda 65de 65 doğru yaptım. Öğrenciliğimde gazetecilik de yaptım.
    Ama asla anadilimi unutmadım, unutmayacağım da.

Dil bir iletişim aracı değildir sadece. Yazı yazma, söz söyleme aracı değildir.
    Dil tarihtir. Dil karakterdir. Dil kişiliktir. Dil şiirdir, öyküdür, dilektir, tebriktir, sevgidir, aşktır, kederdir, yastır.
    İnsan vücudunda ağız neyse, insanın ruhunun ağzı da dildir.

Ha ağzımı dikmişsiniz, ha dilimi yasaklamışsınız.
    Bir insanın sesinden korkar gibi, bir milletin dilinden korkuyorsunuz.
    Çünkü, anlamadığınız veya hükmedemediğiniz bir konuşma, bir iletişim, bir dil sizi dehşete düşürüyor.
    6 dili okur yazar bilirim. 7sini öğreniyorum.
    Hiç bir şairi, bir yazarı kendi dilinden okudunuz mu? Hiç biriyle kendi dilinden dertleştiniz mi? Sevincini, kederini, kaygısını onun kendi dilinden paylaştınız mı?
    Her dil bir evrendir aslında...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    dow da veya fdow diyelim şaka maka derken iyi düştü...25.400 dü 11 haziranda bugün 24.180 lerde nasıl düşmüş bu hiç farketmedim bile sanırım pek uyum kalmadı aramızda bir süredir ondan boşladık o tarafa bakmayı...

Sayfa 108/1223 İlkİlk ... 858981061071081091101181582086081108 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •