Sayfa 425/774 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1. Evet de çıksa hayır da çıksa ülkenin enerjisi bence çok boşa harcandı / harcanıyor.

Kriz kapıda. Emlak kötü turizm kötü kobiler kredi ile dönmeye çalışıyor nakit yok. Bir bankaların işleri iyi, onların da borsada değeri bir türlü artmıyor. Demek ki işlerinin iyi devam edeceği düşünülmüyor, by tarafından.

Dışarı çok karışık. Suriye, ırak, azerbaycan savaşta. Bulgaristan, Yunanistan ekonomik krizde. Rusya ambargo yemiş, bir de bizle krizde. Iran içinde güney azerbaycan, kıpırdanıyor her an bir şeyler olabilir.

Bu ortamda bu kaygan zeminde, başımızda 2019 a kadar iyi kötü istikrarlı bir tek parti hükümeti varken, ülke olarak derdimiz anayasa referandumu gibi - bana göre teknik bir konu olmamalıydı.

Sizler de koca koca adamlar oturmuş evet hayır tartışıyorsunuz. Tartışacak bir şey yok 18 tane madde var okursun kafana yatarsa evet yatmazsa hayır basar geçersin.

Evet de hayır da çıksa yukarıda yazan şeyler değişmeyecek.

O nedenle bence evet hayır değil de, neden bu referanduma gerek duyuldu önümüze koyuldu ciddi ciddi onu düşünmek gerek...

2.  Alıntı Originally Posted by trakyalı Yazıyı Oku
    Tam hatırlamıyorum ama 2005 ten beri burdayım. Eski topikte kaldı itibar puanlarım. Puan önemli değil. Yarın silinir gider. Önemli olan dostluk.
    Tüm Dostlara Selamlar...

Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Tanımazmıyım üstadım o zamanlar aynı siyasi görüşü savunuyorduk...

3. Şarap fabrikasının emektar çeşnicisi ölür. Yenisi için ilan verirler. Derken perişan kılıklı, belli ki ayyaş birisi başvuru yapar. Fabrika müdürü biraz da bu ayyaşı başından savmak düşüncesiyle test için ona bir kadeh şarap verir. Adam şarabı tadar ve;
    'Kırmızı bir Muscatel, üç yıllık, kuzey yamaçta yetişmiş, çelik varillerde yıllanmış' der.
    Müdür bir başka şarabı tattırır adama, ve adam;
    'Kırmızı, Cabarnet, sekiz yıllık, güneybatı yamaç mahsulü ve meşe fıçılarda yıllanmış' der. Müdür adamın şarapların tüm özelliklerini bilmesi karşısında şaşkına döner. Sekreterinin yanına gider ve sekreterinden bir bardak suya bir kaç damla idrar karıştırıp getirmesini söyler. Getirilen suyu adama beyaz şarap niyetine tattırır. Adam başlar konuşmaya;
    'Sarışın, yirmi sekiz yaşında, üç aylık hamile... Eğer beni işe almazsan bebeğin babasını da söylerim.'

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Evet de çıksa hayır da çıksa ülkenin enerjisi bence çok boşa harcandı / harcanıyor.

Kriz kapıda. Emlak kötü turizm kötü kobiler kredi ile dönmeye çalışıyor nakit yok. Bir bankaların işleri iyi, onların da borsada değeri bir türlü artmıyor. Demek ki işlerinin iyi devam edeceği düşünülmüyor, by tarafından.

Dışarı çok karışık. Suriye, ırak, azerbaycan savaşta. Bulgaristan, Yunanistan ekonomik krizde. Rusya ambargo yemiş, bir de bizle krizde. Iran içinde güney azerbaycan, kıpırdanıyor her an bir şeyler olabilir.

Bu ortamda bu kaygan zeminde, başımızda 2019 a kadar iyi kötü istikrarlı bir tek parti hükümeti varken, ülke olarak derdimiz anayasa referandumu gibi - bana göre teknik bir konu olmamalıydı.

Sizler de koca koca adamlar oturmuş evet hayır tartışıyorsunuz. Tartışacak bir şey yok 18 tane madde var okursun kafana yatarsa evet yatmazsa hayır basar geçersin.

Evet de hayır da çıksa yukarıda yazan şeyler değişmeyecek.

O nedenle bence evet hayır değil de, neden bu referanduma gerek duyuldu önümüze koyuldu ciddi ciddi onu düşünmek gerek...
    Zaten bu yazdıklarınızı bilen her aklı başında neyi tercih edeceğini bilir.
    Kişiye, partiye oy vermiyoruz, rejimin değiştirilmesini oyluyoruz.

Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
    Burada paylaştıklarımdan dolayı trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.

5.  Alıntı Originally Posted by trakyalı Yazıyı Oku
    Zaten bu yazdıklarınızı bilen her aklı başında neyi tercih edeceğini bilir.
    Kişiye, partiye oy vermiyoruz, rejimin değiştirilmesini oyluyoruz.

O kadar basit değil.

Mevcut sistemde hükümet ömrü 1 yıldan az. Siyaset kurumu resmen ülkenin önünü tıkayan en büyük engel konumunda.

Öte yandan gelen teklifte de ciddi aceleye getirilmiş / daha iyi yazılabilecek yerler var.

Akıl ve vicdan terapisinde adil tartıp, karar verip geçmek gerekiyor.

Benim elimden gelse kimsenin başbakanın / cumhur başkanının adını bile bilmediği bir türkiye isterdim.

Siyaseti siyasetten para kazanan yapsın, ben kendi para kazandığım işi yapıyorum o bana yetiyor.

Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    Sadece tarihsel nedenlerini sayayım
    1940 lar açık oy gizli sayıma geri dönmemek için EVET
    1950 ler halkın oyuyla seçilen başbakanı asmamak için EVET
    1960 lar askeri darbeleri önlemek için EVET
    1970 ler koalisyonlarla ülkeyi 1 sente muhtaç etmemek için EVET
    1980 ler askeri darbeleri önlemek için EVET
    1990 ler basınla bürokrası ile sermayeyle askeri cunta ile 28 Şubatları oluşturan güçlerin hükümet yıkmalarını engellemek için EVET
    2000 ler gazete küpürleri ile iktiadar partisini kapatmaya çalışan zihniyete ve halkın oyu ile iktidar olanları farklı güçlerle engellemeye çalışanlara karşı EVET
    konu yine dağılmış evet nedenlerine
    batı, pkk, hdp ve fettoşun tavrını da ekleyebiliriz
    çünkü ne demiş nfk
    Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    bir fıkra da ben yazacağım ve müsaade isteyeceğim, fıkranın seçimle oyla kişilerle ilgisi yok ima yok ! sadece paylaşmak istiyorum

ormanın birinde eşek ile tilki iddiaya girmişler ?

eşek ot siyah olur demiş ! tilki de olurmu öyle şey ot yeşil olur demiş !

siyah olur yeşil olur.. siyah tı yok yeşil di derken ,demişlerki gidelim ormanın hakimi sn.aslana birbirimizi dava edelim görelim bakalım haklı kim ?

gitmişler hakim aslanın huzuruna

aslan sormuş nedir mesele ? anlatmışlar dertlerini

eşek demişki sn.hakim ot siyah olur ama bu tilki ısrrla yeşil olduğunu söyleyip beni hasta ediyor davacıyım demiş ..

tilki de tam söz alıp itiraz edecepği anda aslan kükremiş ve hüküm verildi diye yeri göğü titretmiş,

eşek serbesttir gidebilir ama tilkiye 3 y hapis demiş ??!!

karar karşısında şaşkına dönen tilki nasıl olur sn.hkaim sinde bildiğnzi gibi ot düpedüz yemyeşil olur itiraz ediyorum hapis nerden çıktı demiş ?

aslan gayet sakin bir şekilde, ulen tilki seni niye hapse attım biliyomusun demiş !

niye sn.hakim demiş tilki ?

şu eşekle eşek olduğun için demiş

iyi geceler
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

8. Cümlealem evet diyor oyüzden HAYIR (apo-abd-barzani-pyd-feto-akp-deaş-ışıd-mhp) bence yeterde artar HAYIR İÇİN

Sayfa 425/774 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •