Sayfa 980/1027 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 7,833 - 7,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu soruya forumdaki hiç kimsenin kesin cevabı olamaz..
    Bu sorunun başka bir şekli 1 yıl sonra dolar kaç olur? demektir...
    Yorum yapabiliriz
    Yapalım o zaman....

Sorunuzun cevabı şudur:Eğer 1 yıl sonra dolardaki yükselişin bugünkü mevduat faizinden az olacağına inanıyorsanız "TL" e geçmeniz yararınıza olacaktır....

Bugünkü mevduat faizini %20 alırsak doların 1 yıl sonra 4,60+(4,60x0,2)=5,52 olacağına inanmıyorsanız hemen TL mevduata geçmenizi öneririm size...

saygılar/başarılar
    Sayın Tengri Han,

tabiki hiç kimse dolara bir yıl için kesin bir fiyat biçemez, MB dahil. Benim amacım sohpet çerçevesinde bilgi alışverişi. Benim çalıştığım kurumlardan biri doları bu matematiksel çarpım cetveli ile (dolar x bir yıllık faiz) dolar 2,70 ve 3,30 iken satış önerisi verdiler, satmadım. Ben doları bir yatırım aracı olarak görmeyen taraftayım ancak bu dönemde portföyde bir kısım dolar tutuyorum, TL ve faizi hala bu dolar artışını yakalayamadı.

Benim mihenk taşım dolar endeksi (beklentim 110), tarih ise FED in faiz artışını durdurduğu gün (tahminim 2021).

Saygılarımla...

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    öncelikle şu stopaj saçmalığının acilen kaldırılması gerekiyor. hem dandik bir para biriminde kelle koltukta ha devalüasyon oldu ha olacak diye bekleyeceğiz, hem de üstüne stopaj vereceğiz öyle mi? yabancılar stopaj veriyor mu? eğer burada bize verilenden çok daha yüksek faizle mevduata koyduğu para yıl sonunda dolar veya euro bazında gelir getirmişse o zaman o getiriden vergi veriyor kendi ülkesinde. ya biz?

bu ülkede havadan para kazananlar, çalanlar bile paraları eriyip gitmesin diye çaldıklarını dolar veya euro olarak tutuyorlar. yıllarca çalışıp biriktirdiklerimizi dandik para birimlerinde tutacaksak bunun bir karşılığının olması gerekir...
    Son iki senedir dandik para biriminde kalanlar gerekli dersi almamışsa bence kimsenin gelip burada hala bir şey ispat etme sorunu olmamalı. Halep oradaysa arşın burda, buyurun dandik para biriminde kalmaya devam edin faiz brüt %19 olmuş hayrını görün deriz yeterki kimsede Dolardayız diye bize vatan haini falan deme küstahlığını göstermesin. .
    Son düzenleme : umutabi; 30-06-2018 saat: 17:30.

3. getiri hesaplanırken faizden stopaj düşülür bir, ikincisi doların da faizi hesaba katlır iki..

4.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    1 yil içinde erken secim bekliyorum
    Ağzın bal yisin

Ekonomi bir secimi daha kaldıramaz

6. Secim felan olmaz

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Avrasya Tüneli ücretine zam geldi. 1 Temmuz 2018 saat 00.00 itibariyla geçerli olacak ücretlere göre tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 19,20 TL'den 23,30 TL'ye, minibüsler için ise 28,80 TL'den 34,90 TL'ye yükseldi.

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Sn.Vicente 1 yıl içinde erken seçim olacak diyor erken seçim olmasını gerektirecek sebepler ney acaba onuda yazsaydı iyi olurdu bana göre erken seçim için çok önemli şeylerin olması lazım mesala çok büyük bir ekonomik veya siyasal kriz vs. Ancak zor gibi parti içi çözülme yada mhp ile yolların ayrılması onu da ilk 1 yıl içinde beklemiyorum.

Sayfa 980/1027 İlkİlk ... 480880930970978979980981982990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •