Sayfa 326/1032 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Şu anda dolar cephesinde doları körükleyen 3 ayrı gelişme var: FED'in faiz artırımları, dolar para arzının FED tarafından azaltılması (vadesi gelen menkul kıymetler roll over yapılmıyor yani yenilenmiyorlar), dolar endeksindeki yukarı yönlü hareket. Bu 3 gelişmeden "dolar para arzının azaltılması" en tehlikeli olanıdır ancak bu konuda FED çok yavaş hareket ediyor ve 4 trilyon doların üzerindeki bilançosunu yıllık %4 civarında bir hız ile azaltıyor yani 25 senede ancak sıfırlayacak. Öte yandan biliyorsunuz FED'in taahhüdü; bilançoyu bu yıl 420 milyar dolar, 2019'da ve 2020'de 600'er milyar dolar azaltmak. Bu rakamlara bakarak piyasalar tırsıyor. Sonbahar gibi FED'den bir U dönüşü beklenebilir çünkü Çin fena bastırıyor ve para birimi Yuan'ı dolar karşısında son 10 yılın en düşük değerine çekmesine fazla kalmadı. USDCNY paritesinin 7 yi aşıp 8 e doğru yol alması ABD için felaket olur. Ticaret savaşında uyguladığı damping vergilerinden kazandığının kat be katını zarar yazar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Sayın 666

ABD'de yaşıyorsun anladığım kadarıyla. ABD'de çok yakında çıkacak olan "alternatif kaynaklardan petrol üretimi faaliyetlerini serbest bırakma" kanunu ile ilgili ne düşünüyorsun? Bu yeni kanun sayesinde ABD'de 16 milyar varillik ham petrol rezervi devreye girmiş olacak. Bu haberi duymuşsundur muhakkak. Benim "İngiliz HNWI yatırımcılar cephesi" bu haber ile yatıp kalkıyor şu anda.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Th reis aslen nerelisin?

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Biz doğal olarak halkbank ve ofac cezası üzerine yoğunlaşıyoruz ama diğer bankalarda da kara bulutlar geziyor. Türk Telekom için alınan ve ödenemeyen krediyi biliyorsunuzdur, bu krediyi bankalar takipte gösteriyorlar, daha batık kategorisine almadılar ama eninde sonunda (tahminim bu yıl) alacaklar mecburen. Kredideki en büyük üç pay da Akbank yaklaşık 1,5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar şeklinde. Bunlar küçük miktarlar değil, bizim tahmini ofac cezası kadar belki de daha fazla zarar girecek bu üç bankaya. Parantez açalım, kredi tam batık demek yanlış aslında karşılığında şirketten hisse alacaklar ama o parayı zor kurtarırlar veya çok uzun sürer, büyük bir zarar mutlaka oluşacak.
    Bu üç hissenin yılbaşından beri veya son üç aylık performansına bakarsak en iyi durumda en az düşeni işc, sonra garan, en çok düşeni akbank, yani bu kredi sırası borsa fiyatına da aynen yansımış.
    Hocam o konuda pekcok gelisme var:

1- Ornegin Katar Telecom (Ooredoo) TT yi alacakti (hatta ben imzalar atildi is bitti diye biliyordum) ama nedense uzadi belki de pruz cikti - satis durumunda zaten borclariyla satilacagi icin bankalara sikinti olmaz

2- Eger satis olmazsa hazine garantorlugu olacagi teyit edildi - o yuzden bankalar aslinda Oger in devreden cikmasini istiyorlar... En son haber bankalar borclariyla orantili olarak TT hissesi aloke edecekler seklindeydi tam detayini bilmiyorum

TT den ziyade pek cok insaat (konut gelistirme) firmasi satislarin bir anda kesilmesinden olumsuz etkilenebilir ve diyelim buyuk bir taseron cekleri yazmaya baslarsa piyasa karisir.. Cunku bu firmalarin en medyatikleri bile (isim vermeyeyim) bildigin bakkal mantigiyla yonetiliyor.. Herhangi bir surdurulebilirlik veya forward thinking dertleri yok maksat dukkani haftalik bazda dondurmek..

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hadi yine iyiyiz:

"Ziraat Bankası öncülüğünde konut sektörünü canlandırmak amacıyla başlatılan kredi faizlerinde indirim kampanyası için bugün son gün. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, faiz oranlarını aylık yüzde 0.98’e çeken bankaların, bu kampanyayı bugün bitireceğini söyledi. Elmas, pazartesiden itibaren faiz oranlarının aylık yüzde 1.30 oranında seyretmesinin beklendiğini belirtti. İlk olarak Vakıfbank dün faiz oranını yüzde 1.27’ye çıkardı." (kaynak: http://www.haberturk.com/konutta-1in...036899-ekonomi)

Halkbanka ait doğrudan haber bulamadım ama o da bitirir herhalde. Tahmin ettiğimiz gibi seçim yatırımı cinsinden geçici ve sınırlı bir kampanyaymış. Neyse umarım bilançoyu etkilememiştir.
    Hocam inan o faiz hikayesinin zaten mevcut Halkb fiyatiyla hic alakasi yoktu zaten.. Bizim olayimiz OFAC daha dogrusu Amerikan hazinesindeki FDD vs think-tankler gudumundeki neo-Siyonistlerin Halkbanktan ellerini cekmesi... O zaman ikinci bir Aselsan vakasi dahi yasanabilir..

6.  Alıntı Originally Posted by serkan_tgs Yazıyı Oku
    Th reis aslen nerelisin?

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    İngilizim, eğitimimin 4'te 3'ünü TR devlet okullarında aldım ve bu eğitimin kalitesinden son derece memnunum, bu konuda TC'ye ve Türk Milletine müteşekkirim. Benim TR'de lisede okuduğum matematik fizik kimya yurtdışındaki Üniversite seviyesindeydi.

Alıntı Originally Posted by komosaya Yazıyı Oku
    Ofac kararının çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum hatta 18 temmuzda yapılacak olan papaz davasından önce açıklanmasıda yavana atılacak bir ihtimal değil.Aksi durumda Abd için papazın daha uzun tutukluluk süresi ve bozulan ilişkilerde gerileme ve yeni bir krize gebe bir süreç . Ofac karaının ne olacağına değinirsek, Menbiçte ortak hareket hamlesi ortamdaki buzlar erimeye başlamışken anormal derecedeki cezalar iki ülke arasındaki gerilimi arttırıp S 400 lerin tartışıldığı şu günlerde Türkiye yi Rusya tarafına kendi eliyle itmiş olacaktır. Türkiye ye kesilen ceza anormal derecede yüksek olursa ; bu Amerika için Pirus zaferinden öteye geçmeyecektir. Türkiye gibi bölgede ve dünyada alternatifi olmayan bir ülkeyi gözden çıkarmak çılgınlıktan başka birşey olmayacaktır. Her iki ülke içinde makul bir ceza yani kazan kazan formülü en mantıklı seçenek görünüyor.Yakın zamanlarda beklenilen sonucun açıklanmasını umuyorum.

Not: Burda yapılan yorum ve düşünceler şahsi görüşüm olup yatırım tavsiyesi olamaz
    Bir cogumuz bu sekilde dusunuyor zaten komosaya. Iyi senaryosu bu. Kotu senaryosu da... kotu.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sayın 666

ABD'de yaşıyorsun anladığım kadarıyla. ABD'de çok yakında çıkacak olan "alternatif kaynaklardan petrol üretimi faaliyetlerini serbest bırakma" kanunu ile ilgili ne düşünüyorsun? Bu yeni kanun sayesinde ABD'de 16 milyar varillik ham petrol rezervi devreye girmiş olacak. Bu haberi duymuşsundur muhakkak. Benim "İngiliz HNWI yatırımcılar cephesi" bu haber ile yatıp kalkıyor şu anda.
    Arada sirada ordayim, evet. Temelli degil.

Alaska'dan mi bahsediyorsun? Pek fazla degil orda petrol rezevleri, OPEC'in %1'i ancak. Senelerdir var o hikaye. Kuscular dolfinciler karibucular yedirmez orayayi her ne kadar BLM izin vermisse de.

Bir tanidigimiz gorev yapmisti orda bankada. Bu adamlarin (Eskimo, tingit) bazilarinin hesabina he ay yatan paralari gorsen dudagin ucuklar demisti. Her ne kadar 2 bin dolar diyorlarsa da, oyle degilmis bazi arazi sahibi olanlarin.

Senin goruslerin nedir, ne diyorlar?

Sayfa 326/1032 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •