https://odatv.com/amerikali-rahip-ta...-02071803.html
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın 666 bende sizden ve TH dan çok istifade ediyorum. Hisse potföyüm önceleri yüzde yüz Halk Bankasında idi. Çok iyi bir fiat aralığında yarısını Yapı krediye geçmiştim . Bilahere Yapı kredi çok iyi trade imkanı sağladı. Tekrar Halk Bankasına tamamını geçtim. Geçtiğimde Halk Bankası senedim yüzde 16 daha fazla oldu. Yapı Kredide en son AKENERJİ ye verilen 1 milyar dolarlık kredi korkuttu. Gerçi 600 milyon anapara kredisi kalmıştı. Ancak alınan teminatlardan emin değildim. AK enerjini bilançosuna baktım. İçim karardı. Üstüne Keskinoğlu tavukçuluk kredisi haberi ilgili firmanın konkardota ilanı gelince ; Halk Bankasının OPAC baskısının aslında döviz bazlı kredisinin olmamasına inanın tercih ettim. Halk Bankası artı eksisi ile fiatı karşılaştırınca en uygunu geliyor daima. Selamlar.
Son düzenleme : Ayan; 02-07-2018 saat: 23:18. Sebep: ek
Evet, Alaska'dan bahsediyorum. Area 1002 adıyla bilinen ve Alaska'nın kuzeybatı köşesinde yer alan 1.5 milyon acre büyüklüğünde (6.1 milyon dönüm=6100 km2) bir bölge yeni vergi kanunu kapsamında çok yakında devreye sokulacak. Bu bölgedeki ham petrol rezervi 1 trilyon dolar büyüklüğünde yani 16 milyar varil civarında, Suudilerin toplam rezervi olan 260 milyar varilin %6'sı kadar.
bilgi için link: https://pro.dentresearch.com/p/ENERG...mkM&g=0&h=true
It is laid out in Title II, Sec. 20001 of the recent tax reform bill. Area 1002 could be open for business as early as this summer.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
En son kapanış olan 7.40 dikkate alındığında HALKB hissesinin hak ettiği seviye (fair value); Morningstar'ın kantitatif analizine göre 10.70 tl dir. Link aşağıda:
http://quotes.morningstar.com/stock/...tcode=MLE&cur=
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Son haftalarda gelişmekte olan ülkelerin hem para birimleri hem tahvilleri hem de borsaları çok yoğun satış gördü. Her yerde felaket tellalları türedi ve bunlar tam bir kıyamet senaryosu çizmeye başladılar. Ancak bu satışlar artık "aşırı satış" bölgesine gelmiş durumdalar. Çok yakında BİST de dahil gelişmekte olan ülkelerin borsa tahvil ve para birimlerinde bir tepki rallisi yaşanacak. Özellikle Türkiyenin TRY Hindistanın INR Brezilyanın BRL Arjantinin ARS Rusyanın RUB para birimleri aşırı satış yedi son haftalarda ve toparlanma zamanı artık geldi. Bu toparlanmanın asıl nedeni FED'in yakında U dönüşü yapacağı beklentisinden kaynaklanıyor. U dönüşünün altında yatan nedenler; FED'in faiz artırımlarına ara vererek küresel düzeyde dolardaki artışın önüne geçip ABD ekonomisini aşırı faiz artırımlarıyla gereksiz yere resesyona girme riskine karşı önlem almaktır.
Son 5 aylık TR bankalarının net kârı 25 milyar tl ye yakın olmuş. Yıllık bazda 60 milyar tl yapar. Geçen senenin ayni dönemine göre %10 gibi bir artış var ama bu artış enflasyonun altında kalmış yani reel bazda bir artış olmamış hatta cüzi bir düşüş olmuş ancak mevcut ekonomik ortamda bu kâr gayet olumludur. Bankacılık sektörü şu anda 4 F/K'dan işlem görüyor, HALKB gibi yaralı kuşlar da 2 F/K'dan. Öte yandan risksiz enstrüman olan gösterge devlet tahvilinin yıllık getirisi brüt %19, stopaj düşüldükten sonra net %17 ki 6 F/K'ya tekabül eder (net banka mevduat getirisi tahvillerden daha azdır yani F/K'sı daha yüksektir). Risk unsuru taşıyan bankalar ortalama 4 F/K'dan işlem görüyorken bunların ana rakibi olan risksiz enstrümanın 6 F/K'dan işlem görüyor olması %33 lük bir ıskontoya işaret ediyor. Demek ki banka hisselerinde piyasanın risk fiyatlaması ortalama bazda bu kadar. Dolar karşısında TL'nin tepki verip değer kazanması ilk etapta banka hisselerine yansıyacaktır çünkü döviz bazında geri ödemesi en çok olan ve böylece kurdaki düşüşten en fazla nemalanacak olan sektör odur. "BİST'te yakında görülmesi muhtemel tepki rallisi banka hisseleri önderliğinde ortaya çıkacak" dersek yanlış olmaz.
HALKB'de geçen ağustos ayının sonundan bu yana devam eden anormal derecede sert satış dalgası artık 10. ayını doldurmuş durumda. Hisse "7.07'de dip çalışmasını bitirdi" gibi görünüyor, tabii burası borsa ve büyük konuşmamak lazım. Devasa bir depresyon ortamında şahit olunan türden bir satış süreci yaşadık HALKB'de son 10 ayda. Hissede yakın bir gelecekte start alacak güçlü bir çıkış dalgası yaşayacağımız yönünde bir öngörüde bulunuyorum. Bunun nedenleri şunlar: a) FED'den beklenen U dönüşünün (faiz artırımlarına ara verileceğinin) sinyalinin yakında alınacağına inanıyorum, b) HALKB'de 10. ayını doldurmuş olan bu devasa satışların artık doğal momentumunu yitirmiş olduğu kanaatindeyim.
Yer İmleri