Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
103,40 10% 7,36 Mn 103,40 / 103,40
68,75 10% 803,53 Mn 68,75 / 68,75
47,36 9.99% 152,49 Mn 42,42 / 47,36
42,42 9.95% 438,46 Mn 40,86 / 42,42
342,50 9.95% 152,37 Mn 308,25 / 342,50
12,42 -10% 628,68 Mn 12,42 / 13,30
41,08 -9.99% 32,94 Mn 41,08 / 41,08
8,23 -9.96% 25,48 Mn 8,23 / 8,23
20,30 -9.94% 11,41 Mn 20,30 / 20,30
9,90 -9.92% 92,89 Mn 9,90 / 10,97
238,80 -0.58% 16,20 Mr 234,00 / 241,50
292,00 -0.51% 4,99 Mr 291,00 / 295,50
200,40 -1.38% 4,24 Mr 196,50 / 207,30
13,06 -0.91% 3,56 Mr 13,03 / 13,34
191,00 0.9% 3,11 Mr 189,00 / 191,40
16,66 -3.08% 344,79 Mn 16,60 / 17,34
66,85 -0.59% 2,94 Mr 66,55 / 68,30
331,50 -1.92% 3,08 Mr 329,25 / 341,00
200,40 -1.38% 4,24 Mr 196,50 / 207,30
675,50 0.37% 1,39 Mr 674,50 / 685,00
86,70 -1.31% 211,07 Mn 86,25 / 88,45
110,50 -0.72% 82,63 Mn 110,10 / 112,30
331,50 -1.92% 3,08 Mr 329,25 / 341,00
26,98 -1.6% 55,26 Mn 26,92 / 27,58
10,96 -2.58% 362,94 Mn 10,93 / 11,55
72,65 -2.74% 296,59 Mn 72,00 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 924/1006 ÝlkÝlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,385 - 7,392 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý)

1.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    garantive akbankýn izlemeye alýnan toplam kredisi 60 milyarýn üzerinde diye biliyorum..yanlýþda olabilir.
    Asýl yüzdürülenler ne miktarda ve buradaki risk ne?. Ýþte zurnanýn zýrt dediði yer burasý.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Aktif'in Nkolay Bonosu bileþik deðil basit faiz mantýðýyla iþliyor. Sorulmuþ birkaç yerde cevap vereyim dedim.
    ÝNG'nin Turuncu hesabý gibi para dönüp üzerine eklenip o haliyle baðlanmýyor. Her gün bozdurup bir daha almanýz lazým. Onun için de bildiðim kadarýyla herhangi bir ekstra komisyon vs. söz konusu deðil. Üþenmeyecekseniz her gün yapabilirsiniz

3. Arkadaþlar bazen burada mevduat baþlýðý altýnda kriz çýðýrtkanlýðý yapýlan yazýlar okumaktayým... Belki, hadsizlik yapýyor olabilirim lakin düþüncemi belirtmeden geçmek istemedim...

Olasý bir ekonomik kriz "borç geri ödeme dengemizin bozulmasý" demektir. Yani, borcumuzu çevirememektir.. Bu riskte USD ýn ateþini harlamaktadýr...

Türkiye'de USD yükselme sebebi þudur.. Asla, bizim ekonomik rasyolarýmýz ile ilgisi yoktur. Adamlar bizi Arjantin ile ayný seviyeye getirdiler...

"Yiðiti öldür, lakin hakkýný lütfen verelim..." o denli deðiliz.. Kabul, sorunlarýmýz var ancak asla Arjantin deðiliz... Arjantin kaderine terk edilebilinir, vazgeçilebilinir, ama Türkiye kaderine terk edilemez, vazgeçilemezdir... Jeopolitik konumu, Asya ve Avrupa arasýnda bir enerji ulaþým hatlarý ile asla... Türkiye'de yorulmayacak, deli gibi çalýþabilecek 20 milyon bir nesil var.. Enerjileri 20 yýl Türkiye'yi sallayabilir... Hemde yukarý...Arjantin yaþlý 30 milyon nüfusu ile alacaðý borcu ödeyebilecek enerjisi olmayan bir ülke... Türkiye bir turizm devi... 2005 yýlýnda 5 milyar USD olan turizm hacmimiz, 2018 yýlýnda 20 milyar USD bandýna dayandý ve sanýyorum geçiyor.. Onca badireye raðmen... AB Suriyelilere bir 3 milyar Euro ödedi, þimdi 4 ilyar euro ödeyecek... MB da 12 milyar euro net rezervimiz olduðunu düþünürsek ciddi bir para ki; ben Suriyelilere 1 milyar USD harcandýðýna dair bile þüphelerim var...

Türkiye iddia ediyorum; pasifleri "DÜNYANIN EN GÜÇLÜ" ülkesidir... Ýnanýlmaz bir PASÝF gücümüz var.. ABD yada Çin dahi Türkiye yanýnda HALT eder... Tarla, Bað, Bahçe, Arsa, Ev, Konut, Villa, Boðaz, Yalý, Körfez, vb... Oysa Aktifleride bir o kadar zayýftýr...

Aktfileri güçlü olan milletler Ermeniler, Yahudiler ve Avrupalýlardýr... Aktif güçleri sayesinde bizler ile kedi fare gibi oynayabilmektedirler...

Hal bu iken; bunu fark eden hükümet "ÝMAR AFFI" NI getirdi.. Ýmar affýný küçümsemeyiiniz; tüm kaçak yapýlar, ruhsat alýcak.. Buradan gelicek para sanýrým 70,000,000,000 TL dir.. Kýsaca yaklaþýk 16,000,000,000 USD dýr....

Sýký durum TCMB da NET kullanýlabilir USD rezervimiz Tüm TC tarihi boyunca 17 milyar usd dýr...

Lafý uzatmak istemem; Kýsaca Türkiye asla ve Asla Arjantin deðildir.. Burada haksýzlýk yapýlýyor....

Kriz beklemiyorum, þiddetli fakirleþme bekliyorum diye defalarca yazmýþtým.. Fakirleþme tahmin ettiðim gibi TAM GAZ gidiyor...

Lakin; konunun baþýna dönersek; olasý bir kriz çýðýrtkanlýðý bu baþlýkta yapýlýrsa en çok dayak yiyecekler TL sahibi TL yi ellerinde tutan insanlardýr...

Yani; Siz diyorsunuz ki; Arkadaþ ben TL ye güveniyorum, TL satýn alýyorum.. TL yi satmýyorum diyorsunuz.. Sonra da TL de kriz çýkýcak Türkiye ekonomisi batýcak diyorsunuz... TR ekonomisi batarsa sizin alacaðýnýz 1 yada 2 puan fazla faiz denizde damla dahi olmaz.. Burada inanýlmaz bir çeliþkidesiniz...

Düþünün; akþam yatmýþsýnýz; USD 4,50 TL sabah uyanmýþsýnýz USD 7,50 TL...

Birkimizniz %70 erimiþ olur... Aradaki farký kapatmak için yemez, içmez üzerine maaþýnýzdan para ekleyerek hayatýnýzýn en az 10 yýlýný daha faiz alarak ve anca durumu eþitlemeye çalýþarak geçirirsiniz ki; o da belki...

O sebeble bu baþlýk altýnda KRÝZ ÇIÐIRTKANLIÐI bence kendi ayaðýna bir kurþun sýkmaktýr...

Kriz çýkacak ise;

Ya Altýn alýr, topraða gömersin;
    Ya USD alýr kasanda saklarsýn;
    Ya Hisse senedi alýr beklersin;

Çünkü TL devalüe olunca ertesi sabah

Altýn 190 TL den bir anda o da 450 tl...
    USD 4,50 tl den zaten bir anda 7,50 tl olmuþtu...
    Hisse ederi de her ne ise o oranda artar..
    Leblebi dahi artar...

Ama senin bankadaki 100,000 TL ertesi sabah yine 100,000 TL dir....

Benden demesi...

Bol kazançlar....

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Arkadaþlar bazen burada mevduat baþlýðý altýnda kriz çýðýrtkanlýðý yapýlan yazýlar okumaktayým... Belki, hadsizlik yapýyor olabilirim lakin düþüncemi belirtmeden geçmek istemedim...

Olasý bir ekonomik kriz "borç geri ödeme dengemizin bozulmasý" demektir. Yani, borcumuzu çevirememektir.. Bu riskte USD ýn ateþini harlamaktadýr...

Türkiye'de USD yükselme sebebi þudur.. Asla, bizim ekonomik rasyolarýmýz ile ilgisi yoktur. Adamlar bizi Arjantin ile ayný seviyeye getirdiler...

"Yiðiti öldür, lakin hakkýný lütfen verelim..." o denli deðiliz.. Kabul, sorunlarýmýz var ancak asla Arjantin deðiliz... Arjantin kaderine terk edilebilinir, vazgeçilebilinir, ama Türkiye kaderine terk edilemez, vazgeçilemezdir... Jeopolitik konumu, Asya ve Avrupa arasýnda bir enerji ulaþým hatlarý ile asla... Türkiye'de yorulmayacak, deli gibi çalýþabilecek 20 milyon bir nesil var.. Enerjileri 20 yýl Türkiye'yi sallayabilir... Hemde yukarý...Arjantin yaþlý 30 milyon nüfusu ile alacaðý borcu ödeyebilecek enerjisi olmayan bir ülke... Türkiye bir turizm devi... 2005 yýlýnda 5 milyar USD olan turizm hacmimiz, 2018 yýlýnda 20 milyar USD bandýna dayandý ve sanýyorum geçiyor.. Onca badireye raðmen... AB Suriyelilere bir 3 milyar Euro ödedi, þimdi 4 ilyar euro ödeyecek... MB da 12 milyar euro net rezervimiz olduðunu düþünürsek ciddi bir para ki; ben Suriyelilere 1 milyar USD harcandýðýna dair bile þüphelerim var...

Türkiye iddia ediyorum; pasifleri "DÜNYANIN EN GÜÇLÜ" ülkesidir... Ýnanýlmaz bir PASÝF gücümüz var.. ABD yada Çin dahi Türkiye yanýnda HALT eder... Tarla, Bað, Bahçe, Arsa, Ev, Konut, Villa, Boðaz, Yalý, Körfez, vb... Oysa Aktifleride bir o kadar zayýftýr...

Aktfileri güçlü olan milletler Ermeniler, Yahudiler ve Avrupalýlardýr... Aktif güçleri sayesinde bizler ile kedi fare gibi oynayabilmektedirler...

Hal bu iken; bunu fark eden hükümet "ÝMAR AFFI" NI getirdi.. Ýmar affýný küçümsemeyiiniz; tüm kaçak yapýlar, ruhsat alýcak.. Buradan gelicek para sanýrým 70,000,000,000 TL dir.. Kýsaca yaklaþýk 16,000,000,000 USD dýr....

Sýký durum TCMB da NET kullanýlabilir USD rezervimiz Tüm TC tarihi boyunca 17 milyar usd dýr...

Lafý uzatmak istemem; Kýsaca Türkiye asla ve Asla Arjantin deðildir.. Burada haksýzlýk yapýlýyor....

Kriz beklemiyorum, þiddetli fakirleþme bekliyorum diye defalarca yazmýþtým.. Fakirleþme tahmin ettiðim gibi TAM GAZ gidiyor...

Lakin; konunun baþýna dönersek; olasý bir kriz çýðýrtkanlýðý bu baþlýkta yapýlýrsa en çok dayak yiyecekler TL sahibi TL yi ellerinde tutan insanlardýr...

Yani; Siz diyorsunuz ki; Arkadaþ ben TL ye güveniyorum, TL satýn alýyorum.. TL yi satmýyorum diyorsunuz.. Sonra da TL de kriz çýkýcak Türkiye ekonomisi batýcak diyorsunuz... TR ekonomisi batarsa sizin alacaðýnýz 1 yada 2 puan fazla faiz denizde damla dahi olmaz.. Burada inanýlmaz bir çeliþkidesiniz...

Birkimizniz %70 erimiþ olur... Aradaki farký kapatmak için yemez, içmez üzerine maaþýnýzdan para ekleyerek hayatýnýzýn en az 10 yýlýný daha faiz alarak ve anca durumu eþitlemeye çalýþarak geçirirsiniz ki; o da belki...

O sebeble bu baþlýk altýnda KRÝZ ÇIÐIRTKANLIÐI bence kendi ayaðýna bir kurþun sýkmaktýr...

Kriz çýkacak ise;

Leblebi dahi artar...

Benden demesi...

Bol kazançlar....
    Turkiye ile Arjantini kiyaslamanin dogru olmadigi konusunda sizinle ayni fikirdeyim. Turkiye soylediginiz gibi onemli bir konuma sahip ancak cokta iyimser olmamak gerekir. Bizim borcumuz cok mu evet cok. Problem mi hayir degil. Her ulkenin borcu var ama problem olan sey bizim risk primimimiz. Biz digerlerinden 10 kat daha fazla faiz oduyoruz.

Turkiyenin problemi sistem. Vergi adaletsizligi onemli. Vergiler kurumlar yerine vatandasa yuklenmis. Turkiye gelirinden fazla harcayan, urettiginden fazla tuketen bir ulke. Bu da buyuk bir problem ve surdurulemez. Turkiye iflas etmez mi. Edebilir. O kadar da kotu olmaz. Hatta belki akillanir ve dogru politikalar ile daha guclu hale gelebilir (Bkz, Irlanda)

Cok fazla detaya inmeyecegim. Imar affina deginmis ve rakam vermissiniz. O rakamlar cok abes. Su ana kadar toplanan para 315 milyon TL. 70 milyar TL cok ucuk bir rakam.

AB nin verecegi para - ki taksitler halinde verecek - cok buyuk bir miktar degil. Suriyelilerin kulfeti ve verdigi zarar bunun 10 kati

Su konuda yine ayni fikirdeyim. Faizler yukselsin diye kriz cikmasini beklemek dogru degil. Faizlerin zaten bir kazanc kapisi olarak dusunulmesi en basta yanlis sey.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Arkadaþlar bazen burada mevduat baþlýðý altýnda kriz çýðýrtkanlýðý yapýlan yazýlar okumaktayým... Belki, hadsizlik yapýyor olabilirim lakin düþüncemi belirtmeden geçmek istemedim...

Kriz çýkacak ise;

Leblebi dahi artar...

Benden demesi...

Bol kazançlar....
    sayýn selka burasý sadece türk lirasý mevduat baþlýðý deðil.önce bunu belirteyim..,

Kriz kýsmýna gelince pasifden direk olarak aktif gelir olarak elde edebilmeniz için sermaye tarafýna bu pasifi iþlemeniz lazým.Taþýnmazlarda öyle hemen sermeye tarafýna iþlenemez. Likilite elde edebilmenin 3 yolu vardýr ya elinizdekini fiyatýnýn oldukça altýnda satarsýnýz,ya daha yüksek faiz ödemeyi taahüt edersiniz, yada daha çok üretip daha çok ihracat yaparsýnýz..Ülkelerin krizi günümüzde 2 nedenle olabilir. Ýlki, reel sektör stagflasyondan kaynaklanan maliyet enflasyonu ile karþý karþýya kalýp yeterince iþlenmiþ mamül satamamasý nedeniyle borçlarýný ödeme gücünden yoksun kalmasý , Ýkincisi ise finansal sistemin likilite sýkýþýklýðý nedeniyle finansal varlýklarý fonlayamamasýdýr. .Asýl büyük etkende krizden önce finansal piyasalarýn finansal sistemi nasýl fonladýðý konusudur.Aslýnda birinci nedenle 2. neden arasýnda güçlü bir bað vardýr.Çünkü finansal kuruluþlar reel sektörü fonlayan ana enstrümanlarý saðlar.

Bu duruma açýklýk getirdikten sonra Türkiyenin muhtemel bir krize girme ihtimali var mýdýr diye bakacak olursak, bazý istatistiklere göz gerzdirmemiz gerekiyor.

1-Türkiye'nin þu anda hazine tarafýndan dile getirilen 453 milyar dolar dýþ borcu bulunmaktadýr.
    2-Türkiye'nin bu yýl 56-60 milyar dolar cari açýðý bulunmaktadýr.
    3-Türkiye de hazine ve bankalar LÝBOR+ faiz karþýlýðý aldýðý kredinin faiz oranýn 2013 den bu yana dolar bazlý yaklaþýk %135 oranýnda artmýþtýr. Bu oran çevrilemez bir orandýr.
    4-Türkiye küresel ticaret savaþlarýnýn tam ortasýnda kalabilir.Unutmayalým ki Türkiye yüksek teknoloji üreten(sadece %3 ihracata katkýsý) bir ülke deðildir.
    5-FED eylül sonundan itibaren dünya piyasalarýndan her ay 50 milyar dolar çekmeye baþlýyacaktýr.
    6-Türkiye de kamu israfý büyük boyutlarda olup, dýþ borcun harcandýðý alanlar yüksek teknoloji üreten alanlar deðildir.
    7-Türkiye ye gelen yabancý paranýnm4/5 i portföy yatýrýmlarýdýr.Yani doðrudan yatýrým deðildir.
    8-Türkiye'nin ihracatý ile ithalatý arasýndaki denge sürekli olarak ithalat lehine bozulmaktadýr.

Böyle bir durumda ekonomik bir sarmala girmek kaçýnýlmazdýr. Mutlaka yakýn bir gelecekte borçlarý ödemekte zorlanýlacaktýr.syg.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

6.  Alýntý Originally Posted by spektrum Yazýyý Oku
    Aktif'in Nkolay Bonosu bileþik deðil basit faiz mantýðýyla iþliyor. Sorulmuþ birkaç yerde cevap vereyim dedim.
    ÝNG'nin Turuncu hesabý gibi para dönüp üzerine eklenip o haliyle baðlanmýyor. Her gün bozdurup bir daha almanýz lazým. Onun için de bildiðim kadarýyla herhangi bir ekstra komisyon vs. söz konusu deðil. Üþenmeyecekseniz her gün yapabilirsiniz
    Aktif'i Nkolay Bonosunu her gun satip alirsaniz bilesik faiz haline gelir.

SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    bu arada dýþ bor. 466 milyar dolar olmuþ.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

8.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    bu arada dýþ bor. 466 milyar dolar olmuþ.
    burada yazarken de dýþ borç artýyor mu..?

dedemin bir lafýný hatýrladým, su uyur, faiz uyumaz gece de çalýþýr derdi..

Sayfa 924/1006 ÝlkÝlk ... 424824874914922923924925926934974 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •