bugün faydalanacağınız birkaç site adı vereceğim. Bunları kripto para kullanıcılarıın kullanmasında fayda var.
En azından takip ettiğiniz coin'lerin durumunu izleyebilir, çeşitli insanların paylaştığı analizleri inceleyebilir, hatta biraz daha öğrenince kendi fikirlerinizi de yayınlarsınız.

Tabii bunlardan önce para işi ile uğraşan herkesin Candle Stick'leri (mum grafikler) öğrenmesi gerekiyor.
Candle Stick'ler bir parasal değerin sürekli hareketlerini içeren ve çeşitli fikirler veren, en önemli takip araçlarındandır.
Ben bunu takip ederken; aynı zamanda bu grafiklere bollinger bandını, RSI indikatörünü de eklerim.
Aslında bir sürü teknik indikatör var ve inanın bir çoğunu ben halen öğrenemedim. Biraz Ichimoku öğrenmek istedim ama kafam almadı, çok karıştı.

Neyse takip edeceğiniz ilk sitelerden birisi Coinmarketcap olmalıdır.
bu sitede bütün kriptoların fiyatlarını, günlük değişimlerini, grafiklerini, hangi borsalardan alım-satım yapabileceğinizi gibi bir çok detayı bulabilirsin.
Ben bunları takip etmekte kullandığım gibi bir market cap değerini sürekli takip ederim. Zira piyasaya giren veya çıkan parayı buradan yakalamak mümkün.
Bu site içerisinde bir de en çok yükselen ve düşenleri göreceğiniz bir sayfa daha bulunuyor. Bu kısımda elbette pek duymadığınız bir sürü shitcoin'i de görebiliyorsunuz.
Özellikle shitcoin'lerin gün içerisinde %100'den %500'e kadar yükselen rakamlar milletin ağzının suyunu akıtıyor ama ben aynı fikirde değilim.

Bu kısımdaki yükselmiş olanlar, özellikle de böyle anormal yükselenler tamamen tuzakdan başka bir şey değil.
Bunlardan uzak durun ya da riske atacak bir miktar paranız varsa; kaybetseniz de üzülmeyeceğiniz bir tutarı kullanın. Böylece başınızı duvarlara vurmazsınız.

Bunun gibi aldığım 4 shitcoin'den 3 tanesi çöp oldu, değeri sıfır ve hiç bir işe yaramıyor. Hatta 2 tanesi swap'a girdi. Yani yola başka bir coin ismi ve değeri ile devam ediyorlar.
Swap işi ayrı bir konu; kısaca günün birinde bir bu coin'den vazgeçiyoruz, adını falanca yaptık, siz elinizdekileri gönderin, size yerine yeni çıkan coin'den şu kadar verelim diyebilirler.
İşte bu swap'dır. Aşamaları ise hem karışık , hem de güven vermez. Zira elinizdekileri tamamen kaybedebilirsiniz.

Sitelerden ikinci ise Tradingview'dır. Burası da oldukça detaylı, her zaman işinize yarayacak verilere sahip bir sitedir. Üye olarak grafikleri kendiniz analiz edebilir, bunları education seviyesinde
yayınlayabilir, bilgilerinizi başkaları ile paylaşırsınız. Ama yeni üyeler için tavsiyem Cryptocurrency sekmesi altından Ideas kısmına giderek, bu konudaki uzmanlardan, onların
hazırladıkları grafikleri incelemeniz, ingilizceniz varsa bu grafiklere yazılan yorumlara şöyle bir bakmanızdır.

Şimdilik bu kadar...