-

Originally Posted by
ayhan53
keşke dolar longlasam o zaman kimseyi iplemezdim sadece dolar aldım

Ne aldın Başgan 100 dolarmı aldın? Ben seni eskiden beri fakir ama gururlu 1 forumdaş gibi gördüm zannettim ( göbeğini kaşıyan pijamalı fakirin etkisi olabilüüüü ) inşallah yanılmışımdır Allah daha çok versin.
-

Originally Posted by
DR.
Çin parasını çok sık devüle ediyor.
1. Gelen turist sayısı artar.
2. İhracat artar.
3. Faizler yükselir
4. Ekonomi yavaşlar.
Çin dünyada en çok dolar rezervi olan ülke.
Dış borcu hesaba katmıyor musun? İhracat artıyor dış borcun aynı minvalde artmıyor mu? Çok mantıksız düşünüyorsunuz. Sizi böyle kandırıyorlar.
-
Kardes Çin fabrika bacalarindan çıkan dumandan nefes alamaz hale gelmiş öylesine korkunç bir üretim var bizde böyle bir üretim var mı? dolar yükselişe devam ederse ihracat artar ne ihraç edeceğiz ivir zivir tekstil ürünleri sebze meyve bunlarla mi kapanacak cari açık? daha elle tutulur şeyler üretilmesi lazım ki dediğin olsun.

Originally Posted by
DR.
Çin parasını çok sık devüle ediyor.
1. Gelen turist sayısı artar.
2. İhracat artar.
3. Faizler yükselir
4. Ekonomi yavaşlar.
-

Originally Posted by
DR.
Rakamlara bakmama gerek yok ezbere bilirim ben onları
son 3 yilda dolar/tl o kadar yukselmesine ragmen ihracat 5 milyar dolar bile artmadı neden?
-

Originally Posted by
berryforeva
Dış borcu hesaba katmıyor musun? İhracat artıyor dış borcun aynı minvalde artmıyor mu? Çok mantıksız düşünüyorsunuz. Sizi böyle kandırıyorlar.
3 yaşındaki cocuklari sekerle kandirirlar ya aynisini bunlara yapiyorlar. Acinasi durum
-

Originally Posted by
berryforeva
Ucuz dolar dış borçlanmayı daha çok artırır.
Bugün telefon 100$ olsa evdeki tüm telefonları yenilerim.,
Ama 300$ olunca dur diyorum 5 senede bir değiştiriyorum.
-

Originally Posted by
DR.
Hala ısrarsın. Geçen sene dış borç, 1 trilyon türk lirası idi.
Dış borç 1 kat arttı.
İhracat yüzde 10
Şuan 1,8 trilyon tl.
İhracat mı artıyordu anlamadım?
-
Keşke 2009 sonrası döviz kurunu dusuk kalmasina engel olupzamaninda ônlem alsaydık, 2009-2015 arasi sunni refahi yasamazdik ama suanda dolar/tl 4 ü gecemezdi
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri