Yeni ekonomi bakanını piyasa beğenmedi. Dolar roket...
Tam da borsa güzel bir şeyler yapmaya başlamıştı, yarın yamulur yine..
Yeni ekonomi bakanını piyasa beğenmedi. Dolar roket...
Tam da borsa güzel bir şeyler yapmaya başlamıştı, yarın yamulur yine..
Kabinemiz secilmis. Aynen bunun gibi: https://www.youtube.com/watch?v=OoZ1-xPbNHg
1:02 Ministry of Education
EFTler -%4 Dolar %3
Maliye Bakanı olarak Albayrak açıklandığında dolar kurunun en az %2 zıplayacağını düşünmüştüm, baştan %2 civarındaydı bu zıplama ama %3.5 oldu şimdi. Bu karar kötü oldu TR için. Maliye ve Hazine bakanlığı en güçlü bakanlık. Bu makama 40 yaşında olup bu alanda tecrübesiz olan hem de Başkan'ın damadı olan birinin getirilmesi bence doğru olmadı. "TC bir "Aile holdingi" gibi yönetilecek ve bu yaklaşım ülke için iyi olmayacak" diye düşünüyor yabancılar.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
BİST ile HALKB artık koordineli hareket etmeyebilir çünkü döngünün farklı evresindeler. 7.60 ta bulunan 50 günlük BHO'yu aşıp bunun üzerinde arka arkaya 2 günlük kapanış yaptık. Son kapanış 7.84 oldu. Son 2 günlük işlem hacmi 152 milyon lot oldu yani tedavüldeki lotların 4 te 1 i gibi çok yüksek gerçekleşti. HALKB'nin grafiğindeki mevcut görünüm satış momentumunun artık sona erdiğini söylüyor. Tabii "%100 böyledir" deyip de banko oynayamayız ama teknik görünüm aynen bu mesajı vermektedir.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Bakıyorum da son aylarda sadece tek 1 yabancı fon ciddi satış yapmış, FIL geçen Aralık ayında satın aldığı 18.5 milyon lotun 14 milyonunu Nisan ayında boşaltmış. Bu al-satta hisse başına 3 tl gibi ciddi zarar yazmış olmalı, toplamda 10 milyon dolara yakın bir zarar ortaya çıkmıştır.
Vanguard elindeki 40 milyon lot ile aylardan beri hiç kıpraşmadan oturuyor.
Mondrian da elindeki 76 milyon lot ile aynisini yapıyor.
JPMorgan elindekileri azar azar da olsa artırma cihetinde ve 20 milyon lota yakın mal taşıyor.
Blackrock da aynen JPMorgan gibi yapıyor ve o da elindekileri azar azar artırıyor, 15 milyon lotu var.
Dimensional isimli fonun son 2 yıldır elindeki hisseler hiç değişmedi.
Kopernik vs gibi yeni fonlar türedi ve onlar kısa sürede ellerindekileri 3'er 4'er milyon lota çıkardılar.
Sn trendhound
Şu ana kadar ki gelişmeler sonucunda dolar %3 gibi yukarı çıktı ancak otc markets tan halkb ye bakınca bir kimildama yok gibi. Sizce ne oluyor olabilir. Otc markets te hisse aşağı inmesi gerekmez mi
orada hacimler çok cılız hatta yok denecek kadar az, günlük ort. hacim 3000 adet gibi yani beheri 3.25 dolardan 10.000 dolar ediyor, dünkü hacim 17,300 adet gibi çok yüksek (!!) olmuş ancak sadece 55,000 dolar ediyor, genelde New York'taki hareket TR'deki hareketi mimikler, çok nadir olarak öncü türden hareketler olur, ek olarak yine tekrar edeyim: HALKB artık farklı bir döngüdedir, teknik görünüm itibariyle satış momentumu artık sona ermiştir, "dolar-tl kuru çıktığı için HALKB kesin satış yer" diyemeyiz
Not: New York OTC'de işlem gören 1 HALKB hissesi BİST'te işlem gören 2 tane HALKB hissesine eşdeğerdir. Orada günlük kapanış fiyatı olan 3.25 dolar 2 tane BİST HALKB hissesinin fiyatını yansıtır.
Yer İmleri