Sayfa 345/1032 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ya hic sorma. Ugrasiyorum ugrasiyorum kriz ciksin diye gece gunduz. Oyle bir aci ki ne uyuyabiliyorum ne yiyorum ne iciyorum
    alenichev, yorumların son derece yerinde ve mantıklı, eline sağlık, forumdaki aklı başında ve güncel gelişmelerden haberdar olan nadir katılımcılardan birisisin
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Garanti'de Merrill'in 30 milyon lot daha satisi var. 100 milyon lot etti 2 gunde. %5 ekside.
    Sahenk'in oldugu kesindir artik bu kadar malin. Fon falan degil.
    Evet bana da "GARAN'da çok ciddi bir yerli ortak satışı var" diye istihbarat geldi
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Tüm bankalarda bedeli korkusu var, başka türlü bu satışların izahı yok.
    TR bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosu gayet iyi ve ortalama %15 civarında. AB ve ABD bankalarına oranla oldukça yüksek bir rasyo bu. Şu anda bedelliye ihtiyaç filan yok ancak ortalama %3 olan batık krediler rasyosu %6 gibi çok daha yukarılara gelirse bedelli kaçınılmaz olur.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    alenichev, yorumların son derece yerinde ve mantıklı, eline sağlık, forumdaki aklı başında ve güncel gelişmelerden haberdar olan nadir katılımcılardan birisisin
    Bilmukabale sayin TH

Maalesef ulkeyi batirmaya yemin etmisler. Dolar 4.97 ile rekor kirdi az once.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TR bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosu gayet iyi ve ortalama %15 civarında. AB ve ABD bankalarına oranla oldukça yüksek bir rasyo bu. Şu anda bedelliye ihtiyaç filan yok ancak ortalama %3 olan batık krediler rasyosu %6 gibi çok daha yukarılara gelirse bedelli kaçınılmaz olur.
    Bence yuzde 6 cok iyimser bir rakam. 15 - 20 arasi yapalim.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Evet banka kendini ulkenin atesinin icinde buldu zaman ilerledikce. Her ne kadar Drexy OFAC unutuldu dediyse de, hissenin ustunde bulunan 5 senelik baskinin sonlarina geldi. Vakti gelince endeksten alacagini alacaktir. Benim gorusum hala bu sekilde.
    Gayet yerinde bir yorum ancak bir ön şart koşmak lazım ve o ön şart da şu: Eğer banka batmıyorsa. Bankada batma riski mevcuttur ama son derece ufak bir risktir bu ve böyle bir risk her şirkette mevcuttur, yerli veya yabancı her şirket batma riski taşır (zaten CDS'ler bu yüzen var). HALKB şu anda batık seviyesinden işlem görmektedir. Klasik değerlemeye göre, bir banka hissesi defter değerinin %50'sinden daha düşük bir seviyeden işlem görüyorsa batık seviyeden işlem görüyor demektir. Bakıyoruz HALKB defter değerinin %30'undan işlem görüyor yani aşırı iskontolu. Peki bu iskontonun nedeni ne? Ya öngörülemeyen riskler aşırı şekilde fiyatlanmaktadır veya da banka batıktır. Ben şahsen bankanın batık olduğuna inanmıyorum. O zaman, risklerin aşırı fiyatlanması söz konusu olmalı.

7. Zaman problemi olmayan, ihtiyacı olmayan para ile bu hisseye yatırım yapmış olanlar için bir sorun yok. Er veya geç, hisse nasıl düşmüşse aynen o şekilde çıkacaktır. Bir de şunu unutmayalım: Bu hisse 10 ayı geçkin bir süredir devasa bir satış baskısı altında kalmış ve TL bazında %60'a yakın dolar bazında ise %70 düşmüş bir hissedir. Böyle bir satış baskısının artık doğal sürecini tamamlamış olması icap eder.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Banka hisseleri bugün de dünü aratmadı.
    İki gün üstüstü böyle kallavi düşüş..
    Biraz alım yaptım ama fazla cephane de yok..
    Ekranı kapatıyorum artık, bazen işi oluruna bırakmak lazım, düşüş kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın
    Fazla yazacak birşey de yok, neyseki ihtiyacım olmayan para ile borsadayım, bekleme lüksüm var , tek tesellim bu, yoksa gömdü geçti halkbank..
    Sayın Hocam, KY'ların bayıldığı ve sürekli uyguladığı, sizin de destek verdiğiniz "hissede maliyet düşürme taktiği" ile ilgili son görüşlerinizi alabilir miyiz? Hala bu taktiğin tekerleğin icadından bu yana ortaya çıkan en muhteşem buluş olduğuna inanıyor musunuz?

Sayfa 345/1032 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •