Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yakında dolar düşecek dediyse reis belki de ohal kalkacak ondan düşecek diye düşünüyordur...ama bence piyasa ohalin kalkmasını istemiyor yoksa 1000 lerce şirketin batıp ekonomiyi zora sokacagindan bahsediyorlar....fitch haricinde bu konuda ihtimal dahilinde
Herkes cikar, getiri maximizasyonu yapmak egiliminde olur dogal olarak.
Herkes parasina en yuksek faizi alma pesinde olacaktir.
Kimse kimseye acimayacaktir bu duzende.
Ama kendi bunu altini cizerek soyluyorum menfaatiniz acisindan borcu alanin yerine de bir an kendinizi koyup dusunmeniz gerekir.
Bu bu kurum, bu kurulus v.s bana bu faizi verecek de bu parayi kac ile kime nasil satacak?
Alan ne is yapacak da tum giderler cikacak, kar edecek ve sonra vergi ve senin bu faizini odeyecek?
Bu benim sorunum degil diyemiyoruz bir yerden sonra hepimizin sorunu oluyor.
Ben 1994 krizinin sonlarina dogru cikan 3 aylik net %50 donemsel (yillik 200%) Ciller bonolarini T.C hazinesine guvenip alamamistim.
Gunluk gunluk repo yaparken 3 ay vade bana fazla uzun ve belirsizlik dolu gelmisti.
Millet bankalardan parasini sabah ceker ogleden sonra tekrar yatirarak bankalari bakalim odeyebilecekler mi diyerek dener olmustu.
Syg,
Haklısın ...hiç bono tahvil almadım ..2001 doların %100 deval olduğu ertesi repo %7500 bono tahvil %250 borsa 20600 den 5600 e düşmüştü 3 günde ..ben yine almamistim ve kullanmamıştım hicbirini..baktım ki devlet para basıp ödeyecek %106 dan ziraate baglamistim mevduatı..en yüksek veren banka idi o günlerde.
4979 ..bu dolar 5 in üstünü görmeden dönmez fiyatları doldurup yine bi deneyecektir oraları birde yarın hafta sonu alışları gelir bu haftayı 5 üstü kapatmazsa bana ilginç gelir MB aceba akşam toplantısı ya da haftasonu toplanirmi diye dusuneceklerdir ama sanmıyorum 5.20 den önce birşey gelecegini..yapsa bile en az 250-300 baz ise yarar öyle 100_150 ancak 10 dakka etki eder
Orman yangininda yangini sondurmenin bir yolu da bir bolumu kesip yanan bolumu izole etmektir.
Yanacak materyal kalmayinca yangin da soner.
Syg,
Dogrusun fakat bu sistem içinde zincirleme etkisi yapacaktır sonuçta şirketler ve vatandaş birbirlerine ve bankalara borçlular ...işsizlik firlamasi demek bu...aslında Türkiye'de talep kaynaklı bir sorun yok talep var ama tahsilat ve nakit akışı problemi var....birde ticari ahlak meselesi herkes birbirine kazık atma pesinde...mesela ttkom diyelim ...abd halkbanka dava acabiliyorda Türkiye'nin ttkom sahibine uluslararası dava açıp şirketin mal varlıklarına el koyarak alacağını alma hakkı yokmudur ? mesela sahenk garanti de milyar lotu İspanyollara sattı napti o kadar doları da borçlarını yapılandırmak istiyor ?? Yani ticari ahlak diyorum herkes birbirini dürtme peşinde mesela benim çalıştığım sektörde de adamın kasasında para var adam borcunu odemiyor gidiyor 7-8 ay vadeli çek yazıyor..e olmaz tabi nakit akışı.
Yattık-kalktık dolar gene rekor...Dolarcılar gene malı götürdü.
bizim paralar da erimeye devam ediyor...
Doktor değilim ama hastam çok.
ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI
Yer İmleri