Sayfa 426/930 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim, hesaplama ile değil ancak temenni de değil, beklenti desek daha doğru olur.
    Eurobond ile iş yapan daha doğrusu portföyün büyük bölümünü eurobond olarak tutan bir şirkete ortağız ve her sene karın önemli kısmını da eurobond geliri üzerinden sağlıyoruz. Tahsilat günü yine dolar ve euro olarak tahsil edeceğiz. Yani %5 faiz ile 3.85 liraya aldığımız doları faiz+ bu günkü fiyat ile dolar başı 4.7 liraya tahsil edeceğiz geçtiğimiz yıl sonu 3.85 ile 20milyon kar ettik, bu sene 4.7 ile tahsilat yapacağız. (%5 faiz farazidir dikkate almayın)
    Hatam varsa ustalar düzeltirse sevinirim.
    Serkan bey bu konu önemli siz zarar beklerken arkadaş geçen senenin üstünde kar bekliyor. Konuyu açıklığa kavuşturur musunuz?

2.  Alıntı Originally Posted by Ycldkmn Yazıyı Oku
    Syn serkan bey size bir sorum.var oncelikle fikirler benim şahsi düşüncem.okuyanlar sakın farkli algilamasım sadece kazançli yontemi bulmaya cabalıyorum.. soruma geleyim sizce azar azar isyat almak mi bana uzun vadede kâr getirir yoksa mevduatlı dolar hesabi acıp ufak ufak dolar biriktirmek mi uzun vadede kârli olur yatirım tavsiyesi olarak nitelendirmeden şahsi fikrini yani siz böyle bir seçenek arasinda kalsaniz kararınizı hamgi yonde verirdiniz.. BU ARADA DİGER ARKADAŞLARDA FİKİR SUNABILIRLER ENİNE BOYUNA BU KONUYU UZUNCA POZITIF VE NEGATİF OLARAK TARTIŞABİLIRİZ saygılar..
    Böyle bir konuda analiz yaptık cevap şudur diyen yanılır. Dün garan rekor seviyede düştü. Bu kadar düşmesini gerektirecek hiç bir sebep yok ya da bilmediğimiz bir seyler var. Dolar yükselmeye devam ediyor, enflasyon düzeltmeleri yapıldığında son 15 yılın en pahalı dolar seviyesine ulaşıldı. Bu zaten beklenen bir durumdu ama daha ne kadar yükselir? Ya da düşer mi?
    Yani hiç bir hesap kitap tutmuyor. Garan düşmüş 7 tl altına isbank 5 tl civarı iskonto oranı isyat dan fazla biz isyat iskontolu diye aldık bankalar daha ucuz kaldı. Ben kendi adıma dolar almadım, bu seviyelerden de almayı şimdilik düşünmüyorum. Bu fiyatlar neden oluşuyor? Anlamaya çalışıyorum. 2009 krizi fiyatları oluşuyor.
    2009 krizinde dolar alan mi hisse alan mi kazandı? Bunu araştırın size referans olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim, hesaplama ile değil ancak temenni de değil, beklenti desek daha doğru olur.
    Eurobond ile iş yapan daha doğrusu portföyün büyük bölümünü eurobond olarak tutan bir şirkete ortağız ve her sene karın önemli kısmını da eurobond geliri üzerinden sağlıyoruz. Tahsilat günü yine dolar ve euro olarak tahsil edeceğiz. Yani %5 faiz ile 3.85 liraya aldığımız doları faiz+ bu günkü fiyat ile dolar başı 4.7 liraya tahsil edeceğiz geçtiğimiz yıl sonu 3.85 ile 20milyon kar ettik, bu sene 4.7 ile tahsilat yapacağız. (%5 faiz farazidir dikkate almayın)
    Hatam varsa ustalar düzeltirse sevinirim.
    Yok öyle olmayacak eurobond demek borç senedi demek hesap bu kadar basit değil. Kriz ortamında bu eurobond değerleri 1/10 değerine bile düşebilir.
    Dolar mevduat olsa haklıydınız.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Yok öyle olmayacak eurobond demek borç senedi demek hesap bu kadar basit değil. Kriz ortamında bu eurobond değerleri 1/10 değerine bile düşebilir.
    Dolar mevduat olsa haklıydınız.
    Eurobond değeri olarak o eurobondların türk lirası olarak hesabımızda gördüğümüz karşılığı ise söz konusu olan, yerinden pek oynamaz.Dünya yıkılsa olay değişmez.Hatta eurobondlarını satmayıp vadesini bekleyenler baya karlı çıkar.Nedeni ise dolar artışı ile eurobond değeri ters korelasyon içindedir.Dünya yıkılsa birbirini dengeler ,tl karşılığı bazında onda birler falan asla sözkonusu değildir.

Ben bu kağıda ucuza eurobond alıyorum hesabı ile girdim.E herkes nakite sıkışık şirket tahvillerini falan da bizim alabileceğimiz faizden biraz daha iyi oranla toplarlar dedim.Sade bu ikisinin getirisine oynasalar tüm paramla bu kağıdı toplarım.Aslında baya da topladım.Ama gel gör ki bizim cin aliler dolara karşı pozisyon alıp benim hiç anlamadığım bir mecra olan vıopda bizim paralarla kumar oynamışlar.Kardeşim kumar oynayacak olsam bir sürü borsaya falan yatırım yapan fon var onların kağıdını alırdım,ya da kendim al sat yaparım sizden de iyi yaparım..Size akıllı dedik temkinli dedik ,ne bileyim ben sizin finansal anlamda eşek kafalı olduğunuzu.Lafım sana serhat gürleyen aklını başına topla, dolara karşı pozisyon alma hey allahım bu nasıl iş,kaç aydır getirisi banka faizinin altında.Hem de kasası eurobond dolu.Ne biçim salaklarmış bizim fon yöneticileri anlamadım ki.))))))))

Hala 0.78. Diğer hisselerin durumu ortada. Bence Borsanın en sağlam hisselerinden biri. ISGYO az önce 0.82lere indi TSKB de öyle. HALKB zaten sizlere ömür. SAHOL'e vb. Bakmak bile istemiyorum artık.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Hala 0.78. Diğer hisselerin durumu ortada. Bence Borsanın en sağlam hisselerinden biri. ISGYO az önce 0.82lere indi TSKB de öyle. HALKB zaten sizlere ömür. SAHOL'e vb. Bakmak bile istemiyorum artık.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Bu kağıt bankadaki naktiniz gibi.İçinde ağırlıklı olarak eurobond,şirket tahvili,faiz,az bişi hisse olan bir sepeti kendiniz yapsanız 100 liralık sepet oldu di mi, size burda 63 64 liraya o sepeti satıyorlar gibi düşünün.Yalnız tek sıkıntı var o sepeti ve bileşimini serhat gürleyen gibi hıyarlar belirliyor,olanca kafasızlığı ile bir gün ne olur ne olmaz dünya yıkılacak ama ,ya dolar düşerse ben bir vıop falan yapayım gibi bir saçmalık her an aklına gelebilir,kendileri rüzgara karşı işemeyi çok seven bir zat.Yoksa kağıt ve şirket tamamen güvenilir,dünya yıkılsa önemi yok paranız paradır şirket tasfiyeye gitse hatta baya karlı çıkarsınız.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bu kağıt bankadaki naktiniz gibi.İçinde ağırlıklı olarak eurobond,şirket tahvili,faiz,az bişi hisse olan bir sepeti kendiniz yapsanız 100 liralık sepet oldu di mi, size burda 63 64 liraya o sepeti satıyorlar gibi düşünün.Yalnız tek sıkıntı var o sepeti ve bileşimini serhat gürleyen gibi hıyarlar belirliyor,olanca kafasızlığı ile bir gün ne olur ne olmaz dünya yıkılacak ama ,ya dolar düşerse ben bir vıop falan yapayım gibi bir saçmalık her an aklına gelebilir,kendileri rüzgara karşı işemeyi çok seven bir zat.Yoksa kağıt ve şirket tamamen güvenilir,dünya yıkılsa önemi yok paranız paradır şirket tasfiyeye gitse hatta baya karlı çıkarsınız.
    Sayın HAKEM sizinle aynı düşüncedeyim, umarım biz haklı çıkarız. Bu kağıttan çıkmam için thyao nun 6 liraya gelmesi lazım yoksa siddin sene çıkmayı düşünmüyorum

Sayfa 426/930 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •