Sayfa 146/1023 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Kabine açıklandığından beri piyasalar kaynıyor. Özellikle yabancılar ekonominin başındaki Berat Albayrak kim? diye sordular, Erdoğan'ın damadı cevabını alınca noktayı koydular. Hele yazılan raporlarda Arkanıza bakmadan Türkiye'den kaçın tadındalar.

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...yacak-2518457/

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    iş işten geçtikten sonra durumu kurtarmaya çalışmak...
    KGFleri manyak gibi önüne gelene verdiler daha bir sene olmadı. feci patlayacak artık seçerek verseler ne olur. banka riski giderek artıyor.
    Sayın harakiri bu şirketler zaten geçen yıl da batıktı.Naci ağbal ne dedi bu kgf leri vermeseydik onbinlerce insan işsiz kalırdı yüzlerce şirket batardı.KGF için verilen paralar zaten geçen yıl kredi yapılandırılması için kullanıldı.Şu anda bankalara kredi yapılandırması için başvuranların bir kısmı nerdeyse yapılandırmanın yapılandırması olacak.Bunlar boş işler, inşaatta batık çok ,onlar batmadan sağlıklı ekonomi olamaz.Hükümette buna cesaret edemiyor,inşaatın beslediği onlarca sektör ve sağladığı muazzam bir istihdam var.Ama artık deniz bitti.İnşaat şirketlerinin yarısı batacak el mahkum.

3. sn.maharaj, powerpc aylarca hergün bıkmadan usanmadan yazdı burada. Akıbetini bilmiyoruz. Şimdi görevi siz yürütüyorsunuz gibi. Aman ha sonunuz benzemesin. ) ( latife ediyorum, sizi severek okuyorum )

4. Nota zirvesinde Erdoğan ile Trump çok iyiydi. Erdoğan şu fitche söyle bize yamuk yapmasın dedi herhalde. Birde halk bank davasını hallettiyse borsa yukarı dolar aşağı olur kısa süreliğine.

5.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    sn.maharaj, powerpc aylarca hergün bıkmadan usanmadan yazdı burada. Akıbetini bilmiyoruz. Şimdi görevi siz yürütüyorsunuz gibi. Aman ha sonunuz benzemesin. ) ( latife ediyorum, sizi severek okuyorum )
    Ne oldu o arkadaşa bilmiyorum tanımıyorumda.

6. The New York Times gazetesinde Peter Goodman imzasıyla Türkiye ekonomisi o kadar sıcak ki eriyebilir başlıklı bir analiz yayımlandı.

- Türkiye nin bir finansal krize sürüklenme riskinin giderek arttığını belirten Goodmanın yazısından satır başları şöyle:

- Erdoğan yönetiminde Türkiye kotrolsüz şekilde borçlanarak büyüdü ve borç seviyesi alarm vermeye başladı. Erdoğanın yeni olağansüstü yetkileriyle ekonomik gerçekliğin sınırlarını daha fazla zorlaması bekleniyor.

- Erdoğanın ekonominin başına damadını geçirmesi, piyasalar tarafından onun yakın zamanda daha sorumlu bir yönetim tesis etmeye niyetinin olmadığının bir işareti olarak değerlendirildi.

- Hükümet, havalimanı ve Kanal İstanbul gibi büyük altyapı projelerini finansal olarak destekliyor. Birçok firma dövizle borçlandı ve TL deki değer kaybı ile borç yükleri arttı.

- Büyük Türk şirketleri şu an bankaları kredilerini yeniden yapılandırmak için ikna etmeye çalışıyor. Belki de bu bir iflas dalgasının alametidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    batının türkiyeye karşı kullandığı eleştirel diplomasi dili politik bir dil ve bu başka birşey, ama gerçek şuki 24 haziran seçimlerinde sn.erdoğanın gösterdiği başarı nato liderler zirvesinde bariz ön plandaydı.

özellikle fransa,ingiltere ve abd liderlerinin vücut dilinden sn.erdoğana verdikleri destek çok net okunuyordu bana göre. almanya farklı bir konu,çünki merkel almanyası şu an hem avrupayla hem abd ile hiç olmadığı kadar kutuplaşmış durumda

ilerleyen günlerde dolar spekülasyonunun yerini tekrar türk ekonomisine güvene bırakacağına a kabinde faizlerin düşeceğine dolar bazında ucuz kalan biste yabancı alımlarının geleceğine olan inancım güçleniyor.

trump kendi tarzında bir ikazla avrupa ülkelerini natoya tam destek vermeye çağırdı.evet dünyanın genel görüşüne göre abd emperyalist bir sistem ama maazallah abd nin yerini alacağı düşünülen çin abd den bin kat daha emperyalist demokrasi katili yalnızca devlet çıkarları uğruna kendi insanını ayda 50 doların altına çalıştırıp emek sömürüsü yapan 2 milyarlık bir canavar.

çin devletinin daha bir kaç yıl önce sisteme karşı çıkan uygur kökenli müslüman türkleri sokaklarda sopalarla döve döve öldürdüğünü unutmamak gerek derim.

yani ha serebrenitsada müslüman katliamı yapan sırplar, ha müslüman uygur türklerini sopalarla döve döve öldüren çinliler hepsi aynı.

sn.erdoğanın dış politikadaki dik duruşunun pozitif etkilerini göreceğiz. dünki nato zirvesinde görüldüğü üzere artık biz batının peşinden koşmayacağız batı bizim yanımıza gelecek. yani kararlı duruşa devam.
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla dikkat ettiniz mi 90 lı yıllara döndük demiş.Aynı durumu o yılları yaşayan biri olarak daha önce yazmıştım.Aynı döngü hemen maaşlar günlük olarak dolar marka döner,aylık otomobil zamları,her ay artan dolar mark,emlak çakılır,kimse ev falan almaz,faiz her ay artar,aynı olaylar ve döngü yaşanıyor.
    Bir farkla ,o zamanlar çok yüksek enflasyon olsada maaşlara gelen zamlar gerçekti,dolayısıyla 1 veya 2 ay alışverişte rahat ediyordunuz,şu anda market fiyatlarıyla açıklanan enflasyon oranları arasında dağlar var,hep cepten yiyoruz bırakın dolar altın almayı...

Sayfa 146/1023 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •