Originally Posted by
cemsoy35
Bizde soyle bir durum var . Ozel sektor neredeyse sekreterine bile araba alacak .kiralama yada satin alma vergiden dusuyor nasilsa arabanin giderlerini de vergiden dusuyor.simdi devlet kadrosundaki birak müsteşar ilce milli egitim muduru bile bakiyor,lise mezunu siradan bir ozel sektor calisani sirketi araba cekmis altina benim neyim eksik diyor.hic bir sey olmasa is ilanlarina bakin yol+ yemek + sigorta yaziyor . Ben bir isveren olarak duz ehliyeti bile olmayan vasifsiz adama 3000 tl vereyim ama adam yemege gittiginde ister kavurma yesin ister simit ayran yapsin. Sigortasini gitsin istedigi bes i yapsin yaninda da saglik sigartasi yapsin .işe ister dolmusla gelsin ,ister bisikletle ,ister araba ile. Benim uzerimdeki vergi yuku hafiflerse hatta 3500 bile veririm vasifsiz adama . Ama bilecegim ki herkes vergisini ayni oranda odeyecek .cengiz gibilerin bir gecede 300 milyon dolar borcu silinmeyecek . Her 2 senede bir af falan cikmayacak vergisini birak senelerce odemeyeni 2 ay geciktirenin hesaplari bloke olacak .o zaman eskiye doneriz.eski derken bundan 40 sene once devlet memuruna ev gecindiremez diye kiz vermezlermis. Amcam insaat muhendisi devlet memuru idi. O zaman derdi para olan ozele gecer devlette de idealist inslar calisir.simdi herkes devlete kapagi atayim hic birsey yapmadan para kazanayim derdinde.
Yer İmleri