Sayfa 58/1230 İlkİlk ... 8485657585960681081585581058 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 457 - 464 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar uzun vade için 5 hisse daha radarıma girmiş durumda...belki burada takip eden ya da daha önce bahseden olmustur...bu hisseleri yartişmaya açalım istiyorum, herkes etegindekileri döksün isterim��

Deva, gubref, tatgd, brsan, alkim...,özellikle deva dan ümitliyim, son 1-2 aydir toplanıyor, ve son düşüşlerde sağlam durdu...döviz kurunun artışı dolaylı olarak olumlu etkiliyor, rekabet gücü artıyor.
    Hocam brsan incelemiştim bir süre önce düzenli büyüme var, Amerika da faaliyeti var, temettü veriyor, fiyat uygun gibi ama ekileri Amerikanın demir çeliğe uyguladığı vergi ve yüksek borç. Tabi borçlanmanın ödeme kısımları, hedge edilip edilmediği ile ilgili bilgim yok.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Tatgd yaklaşık sene başından beri pottföyümde var.
    bist portföyümün %6 ağırlığında çok yok ve %23zarardayım ,
    ürün olarak Sek Naneli ayranları ve salep başarılıı

Starbucks nero vb kafelerde sütleri kullanılıyor. Marketlerde fiyat politika ve ürünleri iyi. Reel Piyasa da işler yolundayken kağıdın bu seviyelerde olmasını çözemedim. Bu ay alım listemde yok ama Q2 açıklanmadan once ağustos başı biraz daha alıp maliyeti düsürebilirim.

YTD

Brsan dan beklentiniz nedir. ? Diğer ikisini takip etmiyorum.
    Ben ilk alımımı yeni yaptım, bakalım daha aşağılardan almak nasip olacak mi?son haftalarda görece güçlü durdu, tahtası da genelde alıcılı.

Benim temel beklentim gıda enflasyonu nedeniyle taze sebze fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle, işlenmiş gıdanın daha çok tüketileceği...bu nedenle satışlarda görece artış ve kar marjlarında iyileşme bekliyorum.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben ilk alımımı yeni yaptım, bakalım daha aşağılardan almak nasip olacak mi?son haftalarda görece güçlü durdu, tahtası da genelde alıcılı.

Benim temel beklentim gıda enflasyonu nedeniyle taze sebze fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle, işlenmiş gıdanın daha çok tüketileceği...bu nedenle satışlarda görece artış ve kar marjlarında iyileşme bekliyorum.
    Geçen çeyrek bilançosu kötü gelmişti. Bireylerin alım gücünün düşmesi kar marjını sınırlıyor. Hatırladığım kadarıyla borçsuz bir şirket ama iç piyasaya çok bağımlı ve diğer şirketler zor duruma girdikçe fiyat kırıyorlar bu nedenle karlılığı baskı altında kalıyor.
    Tatgıda bir kaç ay öncesine kadar çok güvendiğim hisselerden biriydi. Ancak diğer şirketlerde daha büyük fırsatlar görünce vedalaştım.

YTD değildir

O egeli ben değilim

4. Arkadaşlar forumu ilgiyle takip ediyorum. Fakat, genel olarak hisse konuşuluyor. Ya da bir konu hakkında çok detay veriliyor. Hisse incelemeleri, hisselerinin kendi sayfalarında yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bu arada ben son günlerde BES'e takmış durumdayım.

Elimde 2 tane BES var. 56+ yaş üstü kişilere ait. 1 tanesinin 10. yılı bu yıl doluyor. Yani seneye falan paranın tamamını alıp çıkabilirim. (Sorunsuz). Sizce ne yapmalıyım?

Devlet katkısı sürekli zarar yazıyor. Mesela son 3 ayda (-)%9 getiri sağlamış. Eksi getiri olması çok kötü. Bununla ilgili bir önlem alabilir miyiz?

Şu anda %80 TL nakit (mevduat), %20 diğer enstrumanlardayım (hisse döviz altın). Özellikle altın ve doviz agırlıgını arttırmayı planlıyorum.

2 sorum var.

1-Toplam yatırımlarımın dağılımı nasıl olmalı? (% kaç mevduat TL, % kaç altın, % kaç döviz v.s.)
    2-BES'de en dopru fon/yatırım araçları nasıl olmalı?

5.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Arkadaşlar forumu ilgiyle takip ediyorum. Fakat, genel olarak hisse konuşuluyor. Ya da bir konu hakkında çok detay veriliyor. Hisse incelemeleri, hisselerinin kendi sayfalarında yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bu arada ben son günlerde BES'e takmış durumdayım.

Elimde 2 tane BES var. 56+ yaş üstü kişilere ait. 1 tanesinin 10. yılı bu yıl doluyor. Yani seneye falan paranın tamamını alıp çıkabilirim. (Sorunsuz). Sizce ne yapmalıyım?

Devlet katkısı sürekli zarar yazıyor. Mesela son 3 ayda (-)%9 getiri sağlamış. Eksi getiri olması çok kötü. Bununla ilgili bir önlem alabilir miyiz?

Şu anda %80 TL nakit (mevduat), %20 diğer enstrumanlardayım (hisse döviz altın). Özellikle altın ve doviz agırlıgını arttırmayı planlıyorum.

2 sorum var.

1-Toplam yatırımlarımın dağılımı nasıl olmalı? (% kaç mevduat TL, % kaç altın, % kaç döviz v.s.)
    2-BES'de en dopru fon/yatırım araçları nasıl olmalı?
    Tasarruf ve yatırım üzerine konuşuldukça bir sınırlamamız yok. Sizin gibi farklı konuların konuşulmasını dileyen arkadaşlar soru vs ile konuyu açabilirler,

Sorularınıza gelirsek...hangi enstrümanın ağırlığı ne olmalı konusu çok geniş, bunu daha sonra detaylandırırız, bir gönderide bunu anlatmak imkansız..ilk başlığı bulabilirseniz, orada ilk sayfalarda bu konu 100 lerce mesajda işlendi.

Kolay sorulara gelirsek.ben bes te hisse tercih etmiyorum, sabit getirili bono vs getirileri de bu tur dönemlerde dusuk kalıyor...bu nedenle döviz getirisinden de dolaylı faydalanabilmek adına, %100 altın fonunda kalıyorum..dövizde yukarı trend sürdükçe mevduatın iki katına yakın getiri mümkün. Son 3 yıl ortalama yıllık %25 getirdi.

Devlet katkısı için yapacak bir şey yok...değiştirme sansınız yok..faizlerin böyle agresif yükseldiği dönemlerde eksi yıllık getiri mümkün oluyor...eğer önümüzdeki yıl faizler %10 lara geri düşerse de mevduatın çok üzerinde getiri mümkün olacak... bu nedenle çok da üzülmeye gerek yok...uzun vadede tahvil getirisi enflasyonu yakalamıştır hep.

Eğer paraya ihtiyacınız yoksa, emeklilik hakkınız gelse de bir süre daha bes ye kalmanızı öneririm..hatta istediğiniz zaman sistemden çıkabileceğiniz için katki payını arttırıp %25 devlet katkısından max faydalanabilirsiniz...uzun süre sistemde kalma zorunluluğunuz olmadığı için, devlet katkısı getirisi en güzel risksiz kazanç olmuş olur.

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Geçen çeyrek bilançosu kötü gelmişti. Bireylerin alım gücünün düşmesi kar marjını sınırlıyor. Hatırladığım kadarıyla borçsuz bir şirket ama iç piyasaya çok bağımlı ve diğer şirketler zor duruma girdikçe fiyat kırıyorlar bu nedenle karlılığı baskı altında kalıyor.
    Tatgıda bir kaç ay öncesine kadar çok güvendiğim hisselerden biriydi. Ancak diğer şirketlerde daha büyük fırsatlar görünce vedalaştım.

YTD değildir

Kisa vade değil de, 2-3 yıllık vadede önemli bir potansiyel sunabilir gibi geliyor...tabii ki şu an için portföyde az miktarda bulunması daha doğru.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Tasarruf ve yatırım üzerine konuşuldukça bir sınırlamamız yok. Sizin gibi farklı konuların konuşulmasını dileyen arkadaşlar soru vs ile konuyu açabilirler,

Sorularınıza gelirsek...hangi enstrümanın ağırlığı ne olmalı konusu çok geniş, bunu daha sonra detaylandırırız, bir gönderide bunu anlatmak imkansız..ilk başlığı bulabilirseniz, orada ilk sayfalarda bu konu 100 lerce mesajda işlendi.

Kolay sorulara gelirsek.ben bes te hisse tercih etmiyorum, sabit getirili bono vs getirileri de bu tur dönemlerde dusuk kalıyor...bu nedenle döviz getirisinden de dolaylı faydalanabilmek adına, %100 altın fonunda kalıyorum..dövizde yukarı trend sürdükçe mevduatın iki katına yakın getiri mümkün. Son 3 yıl ortalama yıllık %25 getirdi.

Devlet katkısı için yapacak bir şey yok...değiştirme sansınız yok..faizlerin böyle agresif yükseldiği dönemlerde eksi yıllık getiri mümkün oluyor...eğer önümüzdeki yıl faizler %10 lara geri düşerse de mevduatın çok üzerinde getiri mümkün olacak... bu nedenle çok da üzülmeye gerek yok...uzun vadede tahvil getirisi enflasyonu yakalamıştır hep.

Eğer paraya ihtiyacınız yoksa, emeklilik hakkınız gelse de bir süre daha bes ye kalmanızı öneririm..hatta istediğiniz zaman sistemden çıkabileceğiniz için katki payını arttırıp %25 devlet katkısından max faydalanabilirsiniz...uzun süre sistemde kalma zorunluluğunuz olmadığı için, devlet katkısı getirisi en güzel risksiz kazanç olmuş olur.
    Teşekkür ederim. Ben yeni konu açıldığını çok geç fark ettim. Eski sayfalarını hepsini okuyamadım henüz. Tek tek okumaya çalışayım akşam.

BES Konusunda ben maksimum ödeme yapıyorum her sene. (25 Bin TL dolayında). Eskiden mantığım şuydu. %25 devlet veriyor, %15 de fonlar kazansa, ortalama %40 getiri, çok iyi. Ama şimdi %25 devlet verirken, eksi getiriler v.s. de olunca, total portfoy ortalaması %20-30 aralığında oluyor. Mevduatın %20 olduğu ortamda, çok da anlamlı olmuyor. Sonuç olarak BES, yakın vadede olmasa bile ileride bir risk gibi geliyor bana, ekstra vergi v.s. konulabilir. Bu konuda sisteme güvenim yok.

8. Arçelik kimsenin ilgisini çekmiyor heralde paraşüt ne zaman açılır teknikte nasıl görülüyor?

YTD

Sayfa 58/1230 İlkİlk ... 8485657585960681081585581058 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •