Sayfa 59/1230 İlkİlk ... 9495758596061691091595591059 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 465 - 472 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar uzun vade için 5 hisse daha radarıma girmiş durumda...belki burada takip eden ya da daha önce bahseden olmustur...bu hisseleri yartişmaya açalım istiyorum, herkes etegindekileri döksün isterim��

Deva, gubref, tatgd, brsan, alkim...,özellikle deva dan ümitliyim, son 1-2 aydir toplanıyor, ve son düşüşlerde sağlam durdu...döviz kurunun artışı dolaylı olarak olumlu etkiliyor, rekabet gücü artıyor.
    deva benimde çok beğendiğim bir hisse..ama malesef yönetimini yatırımcı dostu bulmuyorum..Temettü olayı yok....kağıdını desteklemiyor bildiğim kadarıyla...İlk kriterim yönetim olduğundan almıyorum.Brsan ise toplamaya başladığım gayet iyi bir hisse.Bu kadar düşmesi ABD ek vergi olayından.Borusan yönetimi ABD de üretimizi artıracağız demişti.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Arçelik kimsenin ilgisini çekmiyor heralde paraşüt ne zaman açılır teknikte nasıl görülüyor?

YTD
    Maalesef çok canlar yaktı...20 tl den çok düştü diye alınır tavsiyesi verenler oldu, hem de uzun vade.

Çok yabancı satısı yedi, toparlanması zaman alır bence...bu fırsat kaçmaz demem için 10 tl altına inmeli...yoksa dönüşü ve toparlanmayı beklemeli bence.

3.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim. Ben yeni konu açıldığını çok geç fark ettim. Eski sayfalarını hepsini okuyamadım henüz. Tek tek okumaya çalışayım akşam.

BES Konusunda ben maksimum ödeme yapıyorum her sene. (25 Bin TL dolayında). Eskiden mantığım şuydu. %25 devlet veriyor, %15 de fonlar kazansa, ortalama %40 getiri, çok iyi. Ama şimdi %25 devlet verirken, eksi getiriler v.s. de olunca, total portfoy ortalaması %20-30 aralığında oluyor. Mevduatın %20 olduğu ortamda, çok da anlamlı olmuyor. Sonuç olarak BES, yakın vadede olmasa bile ileride bir risk gibi geliyor bana, ekstra vergi v.s. konulabilir. Bu konuda sisteme güvenim yok.
    Teknik olarak devlet katkısı diye birşey yok. Yani devlet bütçesinde bu yıl insanlar örneğin 10milyar para BES yatıracak 2.5milyar da devlet koyacak diye ayrılmış bir para yok. Sadece ayrılanlara ödenmesi gereken kadar para koyuluyor bütçeye. Bunun anlamı devlet katkı taahhütü veriyor, ortada para yok. Hal böyle olunca olmayan para yatırıma da dönmüyor. Enflasyon altında kalması garantili fonlarda eritiliyor.
    Sonuç olarak devlet katkısını almaya süre olarak ne kadar yakınsanız o kadar iyi. Yoksa 30 yıl sonra hak edecekseniz traş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Maalesef çok canlar yaktı...20 tl den çok düştü diye alınır tavsiyesi verenler oldu, hem de uzun vade.

Çok yabancı satısı yedi, toparlanması zaman alır bence...bu fırsat kaçmaz demem için 10 tl altına inmeli...yoksa dönüşü ve toparlanmayı beklemeli bence.
    Teşekkürler bekleyelim bakalım.

FK 2009da 6.9muş

Şuan 10.25. Hisse 7lere geldiğinde 10yıl önceki fiyat kazançlara geliyor...

ama alıcı yoksa ne fayda. merdaneli makina zamanlarındaki değerlere kadar gidebilir.
    YTD

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

FK 2009da 6.9muş

ama alıcı yoksa ne fayda. merdaneli makina zamanlarındaki değerlere kadar gidebilir.
    YTD

SP ile Arçelik fk ları yan yana komik olmuş..,bari bize benzer ülkelerdeki beyaz eşyacı firmaları bdnchmark alsaydın .

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

FK 2009da 6.9muş

YTD

Dostum haddim olmayarak, fk değeri özünde yanıltıcı. Karlılığı bulmak için ivmeye bakmanı tavsiye ederim.

Mesela, son iki çeyrekte kar nasıl değişti? Geçen sene aynı iki çeyrek arası fark nasıl? Son 4 çeyrek kar toplamı ne? Ondan önceki 4 çeyrek toplamı ne? Genişlemiş mi daralmış mi? Daralma veya genişleme devam ederse seneye nasıl olur fk?

Ek olarak, dd de bence yanlış bir gösterge. Atıyorum 100 milyon alacak var. % kaçı alınabilir?

100 milyonluk arsası ve makinası olan bir şirketle, 100 milyon cash nakiti üstelik de dolarda duran bir şirket aynı dd mi sence? Bilançolar çok önemli veriler içeriyor.

Arçelik özelinde, bana kısa süre tatgd ve müfettişler bastığında 38 liradan TUPRS hariç koç şirketi almak nasip olmadı çünkü her zaman fiyatın üstünde 'premium etiket kaynaklı ek bir fiyat oluyor. Arçelik takibimde ama almama daha çok var malesef...

Düzeltme: şimdi de ykb topluyorum niyeyse koç muamelesi yapmamışım

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    SP ile Arçelik fk ları yan yana komik olmuş..,bari bize benzer ülkelerdeki beyaz eşyacı firmaları bdnchmark alsaydın .
    Geçmişe dönük 10yıllık FK larını hızlıca sadece bu siteden görebiliyorum. SP seçmeden geliyor malesef.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dostum haddim olmayarak, fk değeri özünde yanıltıcı. Karlılığı bulmak için ivmeye bakmanı tavsiye ederim.

Mesela, son iki çeyrekte kar nasıl değişti? Geçen sene aynı iki çeyrek arası fark nasıl? Son 4 çeyrek kar toplamı ne? Ondan önceki 4 çeyrek toplamı ne? Genişlemiş mi daralmış mi? Daralma veya genişleme devam ederse seneye nasıl olur fk?

Ek olarak, dd de bence yanlış bir gösterge. Atıyorum 100 milyon alacak var. % kaçı alınabilir?

100 milyonluk arsası ve makinası olan bir şirketle, 100 milyon cash nakiti üstelik de dolarda duran bir şirket aynı dd mi sence? Bilançolar çok önemli veriler içeriyor.

Arçelik özelinde, bana kısa süre tatgd ve müfettişler bastığında 38 liradan TUPRS hariç koç şirketi almak nasip olmadı çünkü her zaman fiyatın üstünde 'premium etiket kaynaklı ek bir fiyat oluyor. Arçelik takibimde ama almama daha çok var malesef...

Düzeltme: şimdi de ykb topluyorum niyeyse koç muamelesi yapmamışım
    Selamlar Son iki çeyrek hisse başı 39kuruş kar etti
    Aynı dönem 1yıl öncesi 2016Q4 ve 2017 Q1 total 70kuruş

12aylık 77 kuruş , ondan önceki 12ay 206 kuruş..

Forward FK da 8ler gözüküyor. Altına sarkar mı bilmiyorum.

YTD

Sayfa 59/1230 İlkİlk ... 9495758596061691091595591059 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •