Sayfa 432/930 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Syn kalvin teknik işlerde pek zeki değilim yazınızi 3 4 sefer okudum öyle anladım ama aklıma takılan bir soru var bu hissenin belli oranda kâğit sayısi var ve şu an bu kağıt oranı toplamda kaçı kisilerde kurumlarda bulunuyor alinabilecek ne kadar lot varki ?? Yani yabancı oranının artması elindeki lotları satan yerli yatırimcı sayesinde olmuyor mu yoksa boşta alinmayi bekleyen lotlar var onlari alarak mi oran yükselecek

2.  Alıntı Originally Posted by Ycldkmn Yazıyı Oku
    Syn kalvin teknik işlerde pek zeki değilim yazınızi 3 4 sefer okudum öyle anladım ama aklıma takılan bir soru var bu hissenin belli oranda kâğit sayısi var ve şu an bu kağıt oranı toplamda kaçı kisilerde kurumlarda bulunuyor alinabilecek ne kadar lot varki ?? Yani yabancı oranının artması elindeki lotları satan yerli yatırimcı sayesinde olmuyor mu yoksa boşta alinmayi bekleyen lotlar var onlari alarak mi oran yükselecek
    şimdi şöyle izah edeyim geçen sene temettü zamanındaki yabancı oranı 10-13 lerde idi temettüden sonra şuan 3,1 lerde ,yani açıkta ( aracı kurumun elinde satılmayı bekleyen ) yüzde 7 lik bir oran mevcut .eger hisse fiyatı yukarı hareket etmez ve yabancı oranı hatta ki hatta yerli oranıda fazla yükselmez ise karda dağıtılmaya hazır yüzde 7 lık bir fazlalık olacak buda kar düşük gelse dahi karın hepsini dağıttığı düşünülürse ( temettü oranı: 12,50 + 7 lık oran:17,50 -18 civarı ) olarak karsımıza çıkar.

3. kar bazında baktığımda yani nekadar çok kişi okadar az pay mantığı ile düşünüyorum.

4. İste aradığım.cevap buydu yani 7 lik kısmi olusturan lotlar yerli yatirımcıdami yoksa boştamı o aklimi kurcalamıştı eğer yerli yatırimcıda olsa elindekileri zaten bir çoğu satmıyor buna bakarsak yabanci nasıl yukselecek diye düşünmüstüm. Lakin temettü yaklastığında mutlaka gelirler yabancılar sever böyle şeyleri

5. Bu mantığa göre konuşursak diyelim ki yabancı orani en fazla 5 e çıktı ve geriye 5 lik bir boşluk kaldı bu lota da hisse sahibi temettü verse kendi kasasında para birikmezmi insallah anlatabilmişimdir

6. Sene sonu beklediğim pay değeri 1.445001
    ve dağıtacağını tahmin ettiğim temettü tutarı 12.50 kuruş.Üzeri vereceği her temettü ballı kaymak olur.

7.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    arkadaşlar bir tezim var gene benim : yabancı oranı üzerinden baktığımda 3,1 lerde gözüküyor, geçen sene 10-13 civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam .karın hepsini dağıttığını düşünürsek gene şimdi bu yabancı oranı eğer temettüye kadar yükselmez ise kar azda gelse onlara dağıtılacak paylar bizlere düşecek diye bir tez ürettim kafamda ne kadar doğru bilemiyorum ama haliyle ben busenede yüksek bir temettü geleceğini düşünüyorum bu açıdan baktığımda.( eger yabancı oranı artmaz ise tabi ).
    ilahi kalvin olur mu öyle şey

8. Paradan para kazanmanın bu kadar kolay olduğu bir zamanda yönetimin performansını kutluyorum !

Sayfa 432/930 İlkİlk ... 332382422430431432433434442482532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •