Sayfa 248/1023 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 1,977 - 1,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. her yer ithal mal oldu. AVM ler lüks MEGA Süper Market ler her yer ağzına kadar ithal mal dolu.

en ufak ambargoda süpürge sapı yeriz!

misal BİM ve A101 e gidin. Kuruyemiş ve Bakliyat paketlerini üşenmeden tek tek okuyun. Ne kadarı ithal (Nerede üretilmiş)? Türkiyede sadece paketlemesi yapılıyorsa ithal üründür!

Rastgele en yakınınzdaki lüks AVM ye gidin. Sayın bakalım? ne kadar ithal mal satan dükkan var!

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Petrol zengini venezüella'da yıllık %16000 yani günlük %40 enflasyon yaşanıyor sebebi ise ABD ambargosudur. Paranız olsa dahi market raflarında ürün yoktur. Asgari ücretle sadece 20 paket makarna alabilirsiniz.

Küba'da da mevcut ABD ambargosu ve halk sürünüyor.

ABD ambargosunu yiyen ülkede halk sürünür, ülke yöneticisi kral olur ki ülkeyi yöneten kral olmak için bu ambargoların gelmesine izin verir.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Petrol zengini venezüella'da yıllık %16000 yani günlük %40 enflasyon yaşanıyor sebebi ise ABD ambargosudur. Paranız olsa dahi market raflarında ürün yoktur. Asgari ücretle sadece 20 paket makarna alabilirsiniz.

Küba'da da mevcut ABD ambargosu ve halk sürünüyor.

ABD ambargosunu yiyen ülkede halk sürünür, ülke yöneticisi kral olur ki ülkeyi yöneten kral olmak için bu ambargoların gelmesine izin verir.
    Allaha şükür 16 yıldır başımızdakiler varda Venezüeladan iyiyiz yoksa halimiz nice olurdu.

Valla adamlar bu papaz işini takmışlar kafaya artık ne kadar önemli neden önemli bilemiyoruz.Bizimkiler de halkbank davası açısından elde tutuyorlar papaz kozunu, belki de doğru yapıyorlar.Ama adamlar sağdan soldan yumruk atmaya devam ederlerse bizde bu borç ve cari açık varken durum çok ama çok sıkıntılı olur.Tabi amerika ne dese ben karşıyım ,o yüzden papazı sal diyorlarsa salmamak hakkımızda kesinlikle daha hayırlıdır da, dirayetli dış politika her anlamda güçle olur ,bizim ekonomi bu haldeyken nasıl olacak o işler muamma.Hele gelecek yıl global ekonomik kriz geldiğinde helva yapar yeriz ,başka yapacak bişi yok bence ))))))

4. Dün tartışmanın bir yerinde krediler açısından BÜYÜKLERİN daha sorunlu olduğuna dair bir tez/fikir ileri sürülmüştü...
    Veriler üzerinden konuşmayı seviyorum..
    Üşenmedim...
    Borsamızda işlem gören döviz açığı en fazla olan ilk 10 (thy hariç ) (+doğuş holding) şirketimizin Kısa vadeli Finansal Borçları ile NAKİT AKIŞLARINI karşılaştırdım...
    Kıt bilgimle Ödeme Planı/Gücü=K.V.Finansal borçlar- Faaliyet Karı+Amortisman+Kasa(nakit ve benzerleri) diye düşünüyorum...
    Sizler tabloyu incelerken bende bir sonraki gönderimde 11 şirket için yorumlarımı hazırlayayım...

Dip Bilgi1:Rakamlar KAP dan alınmıştır..
    Dip Bilgi2:Rakamlar sonucu değiştirmeyecek şekilde yuvarlanmıştır...
    Dip Bilgi3:Herhangi bir muhasebe vb eğitimim yoktur...
    Dip Bilgi4:Veriler Doğuş Holding hariç 31/03/2018 göre hazırlanmıştır...Dolayısıyla Faaliyet Karı+Amortismanı 4 ile çarpmalıyız..
    Dip Bilgi5:Ticari alacaklar-Ticari Borçlar-Stokları işin içine katmadım...

saygılar/başarılar

"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla adamlar bu papaz işini takmışlar kafaya artık ne kadar önemli neden önemli bilemiyoruz.Bizimkiler de halkbank davası açısından elde tutuyorlar papaz kozunu, belki de doğru yapıyorlar.Ama adamlar sağdan soldan yumruk atmaya devam ederlerse bizde bu borç ve cari açık varken durum çok ama çok sıkıntılı olur.Tabi amerika ne dese ben karşıyım ,o yüzden papazı sal diyorlarsa salmamak hakkımızda kesinlikle daha hayırlıdır da, dirayetli dış politika her anlamda güçle olur ,bizim ekonomi bu haldeyken nasıl olacak o işler muamma.Hele gelecek yıl global ekonomik kriz geldiğinde helva yapar yeriz ,başka yapacak bişi yok bence ))))))
    Böyle dostlukta görmedim, bir gün beşlik çakıyorlar bir gün kavga dövüş...

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Dün tartışmanın bir yerinde krediler açısından BÜYÜKLERİN daha sorunlu olduğuna dair bir tez/fikir ileri sürülmüştü...
    Veriler üzerinden konuşmayı seviyorum..
    Üşenmedim...
    Borsamızda işlem gören döviz açığı en fazla olan ilk 10 (thy hariç ) (+doğuş holding) şirketimizin Kısa vadeli Finansal Borçları ile NAKİT AKIŞLARINI karşılaştırdım...
    Kıt bilgimle Ödeme Planı/Gücü=K.V.Finansal borçlar- Faaliyet Karı+Amortisman+Kasa diye düşünüyorum...
    Sizler tabloyu incelerken bende bir sonraki gönderimde 11 şirket için yorumlarımı yapayım...

Dip Bilgi1:Rakamlar KAP dan alınmıştır..
    Dip Bilgi2:Rakamlar sonucu değiştirmeyecek şekilde yuvarlanmıştır...
    Dip Bilgi3:Herhangi bir muhasebe vb eğitimim yoktur...
    Dip Bilgi4:Veriler Doğuş Holding hariç 31/03/2018 göre hazırlanmıştır...Dolayısıyla Faaliyet Karı+Amortismanı 4 ile çarpmalıyız..
    Dip Bilgi5:Ticari alacaklar-Ticari Borçlar-Stokları işin içine katmadım...

saygılar/başarılar

Türk telekomun kasasında madem 4.000.000 var neden borçlarını ödeyemediğinden bankalar yönetime ortak oldu...

7.  Alıntı Originally Posted by varolmayansehir Yazıyı Oku
    Türk telekomun kasasında madem 4.000.000 var neden borçlarını ödeyemediğinden bankalar yönetime ortak oldu...
    Valla bende onu anlamadım
    TTelekomun sorununu anlayamadım...
    Sizlere soracaktım...
    Çok detaylı incelemedim ama kasasında o kadar nakit ve benzeri görünüyordu...

Bir daha bakayım bilançosuna yanlışım varsa hemen düzelteyim

saygılar/başarılar

8. Tekrar baktım TTkom un bilançosuna..
    Nakit ve Benzerleri olarak 4 milyar tl gözüküyor...

saygılar/başarılar

Sayfa 248/1023 İlkİlk ... 148198238246247248249250258298348748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •