Sayfa 188/1252 İlkİlk ... 881381781861871881891901982382886881188 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu bilinçli olarak ekonominin seçimlerden önce ısıtılması ile ile ilgili bir konu. Aşırı hormonlu büyüme yüksek döviz kurunu da gölgede bırakarak cari açığı patlatabiliyor. O nedenle yumuşak becerilemiyorsa yarı sert iniş şart.

1- potansiyel büyümenin üzerinde olmayan bir büyüme dengesi (potansiyel büyümeye yakın bir büyüme etkisi ile ithalatı azaltmak için)

2- yüksek döviz kuru (kur etkisi ile ithalatı azalmak için)

3- nispi yüksek faiz (ekonominin potansiyel büyümesini aşmaması için)

uygulanmalı.

Bu üçü uygulandığında ithalatın azaldığını (cari açığın düştüğünü), Döviz kurlarının istikrara kavuştuğunu (volatilitenin düştüğünü) ve ekonominin kararlılık kazandığını görebiliriz.

Ve evet bütün bunları yaptıktan sonra ekonomi kararlılık kazandıktan sonra üretimi ve ihracatı arttırmak istiyorsak gerçek acı reçeteyi içmeliyiz:

4- Yurt içi alım gücü ve işçilik ücretlerinin ve maliyetlerinin düşürülerek ihracat için rekabet gücünün sağlanması.

Katma değersiz sektörler için 150dolar işgücü maliyeti

Katma değerli sektörler için 500 dolar işgücü maliyeti.

Son kısım en zor olanı. 4. maddenin başarılabileceğini sanmıyorum. O nedenle 5 sene sonra 1.2.3. maddeleri tekrar uygulamak zorunda kalacağız gibi gözüküyor.
    kaplumbağa kedi ve onların birbirine dalmasını engelleyen ev sahibi bazen kaplumbağa kediyi dürtecek bazen kedi kaplumbağayı tırmalayacak ama herşey ev sahibinin kontrolünde olacak yapılması gereken bu kontrollü deval kontrollü yüksek faiz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    teb marifetli usd hoşgeldin %4 olmuş,3.5 idi boşta kalan bir meblağ da var ama o değişmemiş.

https://www.teb.com.tr/sizin-icin/marifetli-hesap/
    Benim para 3.50% vadesiz ve 1500 usd de bosta kaliyordu..
    6 Agustos'da da sure doluyor.
    Bana da o zamana kadar 4.00% yaparlar mi acaba?
    Vermezlerse yeni bir yer arayacagiz artik, vadesiz ve yuksek faiz veren.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim para 3.50% vadesiz ve 1500 usd de bosta kaliyordu..
    5 Agustos'da da sure doluyor.
    Bana da o zamana kadar 4.00% yaparlar mi acaba?

Syg,
    tl hesaplarda marifetli hesabı kapatıp açınca güncel orandan yapabiliyorduk usd olarak hiç deneme şansım olmamıştı pazartesi usd marifetliyi kapatıp açacağım ,olursa burdan yazarım,büyük ihtimalle olacak ama siz de yaparsınız.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ahme bu konularda maharetli bir forumdaş. Ben olsam benim 1mTL'lik ev 2 yılda 800'e satılmaz......
    2.5 milyonluk evin alıcısı zaten her koşulda alıcıdır.. Bi müteahhit arkadaşım şunu derdi.. Ya çok ucuz ev yapacaksın ya da çok lüks.. Yoksa satılmaz o ev derdi..

Yatırım tavsiyesi değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Çin her sene dış ticaret cari fazla vermesine rağmen,
    yinede kendi para değerini mütemadiyen düşürmekte.
    adamlar akıllı içerde 1.5 milyar insan var
    tüketmeye başlarlarsa çin bizden beter olur
    Üreten toplumların kendi parasını devalüe etmesi (kur savaşları) ihracatı artırmak için uygulanan bir taktiktir. Pazar kısıtlıdır (kendi ülkeniz ve diğer ülkeler=dünya üzerindeki insan sayısı), dolayısı ile pazarınızı genişletmek (kendi ülkeniniz in dışındaki ülkelere) için ucuz mal sağlamanız gerekir...

Çin örneğini vermişsiniz ama devalüe işini en iyi yapan japonya dır :-) japon mallarını dünya üzerindeki her kıtada görebilirsiniz. Çin bir çok manada "copy cat"dir. Bu felsefeyi de japonya dan kopye etmiş :-)

Güney Kore de "Copy cat second but better" felsefesini bulmuştur.

Hepsinde amaç daha fazla ihracat, daha fazla para girişidir.

Çin i örnek verip Türkiye yi konuşmanız son derece hatalı. Mesela, Elektronik eşyalarınızın çoğu çin malıdır! Yani, çin malı türkiye de hemen her eve girmiştir. Peki çindeki Türk malları nelerdir? Kaç eve girmiştir (diffusion)? Bu durumda, doları devalüe etmek size çin örneğindeki faydayı sağlar mı? Pazarınızı diğer ülkelere büyütebiliyor musunuz?
    Son düzenleme : kafkaf; 22-07-2018 saat: 00:50.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by ekmekparası Yazıyı Oku
    2.5 milyonluk evin alıcısı zaten her koşulda alıcıdır.. Bi müteahhit arkadaşım şunu derdi.. Ya çok ucuz ev yapacaksın ya da çok lüks.. Yoksa satılmaz o ev derdi..

Yatırım tavsiyesi değildir...
    Villa arz ve talep dengesi ile ilgili bir durum bu? Sayıca az villanın fiyatı yüksek iken bu fiyatı verecek insan sayısı ile orantılıdır.

Çok katlı binalar ve her yere kontrolsüzce, durmaksızın yapılan siteler, daire arz ve talep dengesini malesef bozmaktadır...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Banka mevduat sayfası mı inşaat emlak bürosu mu ? Sayın yönetici ilgilenin lütfen

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by karcal Yazıyı Oku
    Banka mevduat sayfası mı inşaat emlak bürosu mu ? Sayın yönetici ilgilenin lütfen

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
    Hafta sonu idare edeceksiniz artik..
    Ben tekrar yazayim.
    HSBC usd aylik 4.5 gunluk 2
    TL aylik 19
    HSBC icin cok iyi oranlar bunlar.
    100K tutarinda mevduat tutan da premier oluyor.
    Bu rakam 10 sene evvel 75K idi. Yani premier olabilmek ucuzlamis, ayaga dusmus 10 sene oncesine gore.
    2009 da premier idim tekrar premier olmaya karar verdim.
    HSBC club lounge'a giresim var.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 188/1252 İlkİlk ... 881381781861871881891901982382886881188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •