Sayfa 394/777 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Abi, sadece kanal İst. değil, değişen şartlarda acil olmayanlar haricinde kamu yatırımlarının durdurulması gerekir bence..böylece oralara verilecek kaynakların bir kısmının ekonominin diğer kısımlarına aktarılması gerekir, en basit..yoksa bu yüksek dolar, yüksek faiz ortamında hasarın dahada büyümesi kaçınılmaz..RTE bunu göze alabilir mi..sanmıyorum..bunların en önemli özelliği sonuna kadar direnmeleri, sonunda baktılar ki pabuç pahalı, çark etmeleri..tabiki kalıcı bir takım hasarlardan sonra..

Birde Berat'ı bizim daireye atanan müdürlere benzetiyorum..bir hışımla düzeltmeye gelirler, sonra yavaş yavaş ortama ayak uydurular, sonrada kendileri düzelip giderler..

Ben ilerisi için damattan farklı şeyler beklemiyorum..Türkiyenin bu şartlarında olacaklar bunlar..

Neyse globalde likidite daralması birilerinin deyimiyle kim çıplak yüzüyor, kim çıplak yüzmüyor ortaya çıkaracak zaten..

''Dolar out'' muş..komik..

YTD..
    Bunu söyleyen Abdurrahman isimli arkadaş
    Kimdir?
    “Boğaziçi Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde okudu. Sabah gazetesinde borsa üzerine köşe yazıları yazdı.Abdurrahman Yıldırım, 1995 yılından beri borsa ile ilgileniyor. Habertürk Gazetesi’nde ekonomi yazıları yazmaktadır. TV programlarına ekonomi üzerine yorumlarıyla katılmaktadır.”

Aman diyim bunun söylediklerini kaale alıp da yatırım yapmayın.!!

Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Bunu söyleyen Abdurrahman isimli arkadaş
    Kimdir?
    ''Boğaziçi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okudu. Sabah gazetesinde borsa üzerine köşe yazıları yazdı.Abdurrahman Yıldırım, 1995 yılından beri borsa ile ilgileniyor. Habertürk Gazetesi'nde ekonomi yazıları yazmaktadır. TV programlarına ekonomi üzerine yorumlarıyla katılmaktadır.''

Aman diyim bunun söylediklerini kaale alıp da yatırım yapmayın.!!
    Haklısın, bende hayal kırıklığı yarattığı için yazıyorum zaten..fakat eskiden ekonomik anlamda yazıları iyiydi(bana göre)..ne çabuk ayak uydurdu, anlayamıyorum..

3. Dolareste kırmızı trend destek olarak kalırsa faiz kararının piyasa yorumlaması hakkında önceden fikir verebilir...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Diğer tarafatan bol keseden atmaya gerek yok..faiz ciddi arttı, zaten artıyorda..Türkiye mecburen küçülme döngüsüne girirecek/giriyor..RTE bunu kabul eder mi..

Yine global sıkılaştırma işleri değişmedikten sonra doların bunca döviz açığımızla düşmesi mümkün gözükmüyor..faizide doları durduracak kadar arttırdınız diyelim..Türkiye nasıl büyüyecekte borçlarını ödeyecek..

Bir kısır döngü oluştu aslında..sınırları nelerdir bilmek isterdim..
    Bir başka versiyon olarak aşağıda bayan güzel özetlemiş;

"FAİZ ARTSA DA ARTMASA DA YAN ETKİLERİ OLACAK"

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç ise Merkez Bankası faizleri artırsa da artırmasa da yan etkileri olacağını, kurun faiz artırsa da arttırmasa da baskı altında kalacağını söyledi.

Altınsaç "Bu hafta Merkez Bankası'nın ne yapacağını bilmiyorum. Son derece komplike bir toplantı olacak...Diyelim ki Merkez Bankası faiz artırdı. Şu an en büyük sıkıntımız özel sektörün borç çevirme maliyetinin artması. Bu maliyetin bir tur daha yükselmesi piyasayı daha fazla boğacak, bu da yeniden sermaye kaçışına neden olabilir, bu da lira üzerinde baskı yaratabilir.

Eğer faizi artırmazsa bağımsızlık, enflasyon kaygıları gibi farklı sebeplerle yine Lira üzerinde baskı olacak. Demek ki gelinen noktada her türlü Lira üzerinde baskı çok yüksek. Dolayısıyla MB'nin alacağı karar son derece zor." şeklinde görüş bildirdi.
    Kısaca global likidite daralırken kim şimdiye kadar donsuz yüzdü, ortaya çıkacak..

5. Sayın Eğilmezle benzer düşünüyoruz...
    "Verilere ve özellikle baka mevduat faizleriyle Merkez Bankası’nın bankalara fon sağlamakta uyguladığı faizlere baktığımızda Merkez Bankası’nın bir faiz artırımı yapması bu aşamada gerekli görünmüyor. Buna karşılık verilere değil de piyasa gerçeklerine baktığımızda Merkez Bankası’nın bu aşamada faiz artırımı yapmaktan kaçınması pek mümkün görünmüyor. Piyasadaki beklentinin ardında geçmişten gelen olumsuz birikimler var. Merkez Bankası, tuhaf bir biçimde, bağımsızlığını kanıtlamak için faiz artırmak zorunluluğuyla karşı karşıya bulunuyor. "

https://www.mahfiegilmez.com/2018/07...-arttrr-m.html

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Orta vadede de olsa "dolar out" demek için bu ülkede dolar konusunun öneminin son derece azalması gerekir.

Öyle bir umut, güvenilir bir done var mı?

450 milyar dolar borcu ve durmadan kanayan önemli cari açığı varken "dolar out" demek ancak bireysel yatırımcı için, faizlerin reel olarak artması durumunda (ki meçhul) yol göstermek amaçlı bir slogan olabilir.

Onun dışında Türkiye'de dolar out demek bizim forumda dikkat çekmek amacıyla açılan bazı iddialı uçuk başlıklara benziyor.
    Yaz dönemi döviz girişi ve olası faiz artışı nedeniyle dolar biraz yatay gidebilir ama ;Halep oradaysa arşın burada450 milyar dolar borç ödemesi ve Fed in aylık 50 milyar doları piyasadan çekmeye başlamasıyla dolar fazlasıyla hareketlenecektir diye düşünüyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar kuru baya yatışmış görünüyor reisim...

Yarın faiz artırmasınlar.

Faiz lobilerine çalışmasınlar.

"Faiz her türlü kötülüğün anasıdır" özdeyişinizi çerçeveletip duvara astım.

Damadı ben çok uzlaşmacı havada buldum.

Lütfen kulağını biraz çekiniz.

Baki selam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Paket açıldı...