bambaþka bir açý da,
maalesef dýþ borç para bulduk diye sevinen hazine bakanýmýz var artýk...
Borçlandýðýmýza sevinir hale geldik.
Allah sonumuzu hayýr etsin.
bambaþka bir açý da,
maalesef dýþ borç para bulduk diye sevinen hazine bakanýmýz var artýk...
Borçlandýðýmýza sevinir hale geldik.
Allah sonumuzu hayýr etsin.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Borcu borçla çeviren vatandaþlarýn halini yansýtýyor.
Borcu çevirebildikçe vur patlasýn çal oynasýn misali bir mutluluk hissi.
Bir zamanlar cari açýk finase edildiði sürece sorun olmaz denildiði gibi.
Dýþ borçlanmada eskisi ile yenisi arasýnda görünen fark; yeni borçlanmalarýn ilave dýþ kaynak saðlamak yerine vadeleri gelen, gelmese de sürdürülemeyen eski dýþ borçlarý ve faizlerini daha aðýr koþullarda öteleme niteliði taþýmasý.
2001 de de durum farkli degildi.
Ecevit borsa taban taban giderken 10 milyar dolar kredi bulduk IMF'den dedi diye kimse ne vade sordu ne de faiz oranini, bi de baktik ki her sey tavan olmus.
O 10 milyar dolardan sonra tabii neler oldu neler?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
dudu abi çok uzun süredir sessiz takipçilerinden biriyim.2013 den beri se hasbelkader uzun vade yatýrýmý tercih eden bir küçük yatýrýmcýyým(portföy meblaðý fena olmadý hani😊)
Tavsiyelerin,yol göstericiliðin için bir teþekkür etmek istedim.
su arýtým cihazýnda da tavsiyene uyacaðým hiç aklýma gelmezdi ama😊
selam,sevgi ve teþekkürler...
Yazmasalar da takip edildigimi hissediyorum.
Cayda, corbada yemekte guzel oluyor aritilmis su.
Yazin damacana ile de aliyorum, sebile takiyorum, sogutup likir likir iciyorum.
Saka bir yana bu suya aku suyu gibi mineralden faydali elementlerden arindirilmis diyen de var bu nedenle gunde bir tane de maden suyu oneririm.
Hem geyirtir hem de hazimi kolaylastirir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bence 2001'e göre epey farklý bir durumdayýz. Ecevit o zaman o 10 milyar dolarý devletin borcunu çevirmek için istiyordu. Þimdi ise durum farklý özel sektörün borcunun çevrilmesi gerek. Dikkat ederseniz bu hafta yapýlan 3.6 milyar dolarlýk anlaþma da özel sektöre aktarýlmak üzere yapýlmýþ bir anlaþma. IMF gibi kuruluþlar temsil ettikleri ekonomik sistem içinde devlete ait olmayan borçlarý çok daha zor prosedürler ile finanse etmek isteyeceklerdir. Belki de finanse etmek istemeyeceklerdir. Borcun kýsmi olarak kamulaþtýrýlmasý da durumu deðiþtirmeyebilir. Bu nedenle hali hazýraki sýkýntýnýn ve açmazýn Ecevit'in karþýlaþtýðý sýkýntýdan kat ve kat daha büyük olduðunu düþünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sn.rxpu bankalar borcu taþýmakta neden zorlasýnlar..bu borcu ödemek zorunda olanlar bu köprü ve otoyolu hazine garantisiyle alan müteahhitler deðil mi..ayrýca sn.elma'nýn belirttiði gibi faizlerin arttýðý þu ortamda refinansmaný daha fazlaya mal edilmeyecek mi, tabiki edilecek..
YÝD yeni bir deterjan mý..![]()
Yer Ýmleri