Artan

32,12 10 14:00
22,26 9.98 14:01
11,80 9.97 14:01
30,98 9.94 14:01
259,25 9.85 14:01
Artan Hisseler

Azalan

6,12 -10 14:00
13.545,00 -10 14:01
190,40 -9.98 14:00
14,27 -9.97 14:01
62,75 -9.97 14:00
Azalan Hisseler

İşlem

6.185.767.172,64 14:01
4.495.740.877,19 14:01
3.584.512.109,25 14:01
3.396.558.526,40 14:01
2.790.364.084,75 14:01
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 10014 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence 2001'e göre epey farklı bir durumdayız. Ecevit o zaman o 10 milyar doları devletin borcunu çevirmek için istiyordu. Şimdi ise durum farklı özel sektörün borcunun çevrilmesi gerek. Dikkat ederseniz bu hafta yapılan 3.6 milyar dolarlık anlaşma da özel sektöre aktarılmak üzere yapılmış bir anlaşma. IMF gibi kuruluşlar temsil ettikleri ekonomik sistem içinde devlete ait olmayan borçları çok daha zor prosedürler ile finanse etmek isteyeceklerdir. Belki de finanse etmek istemeyeceklerdir. Borcun kısmi olarak kamulaştırılması da durumu değiştirmeyebilir. Bu nedenle hali hazıraki sıkıntının ve açmazın Ecevit'in karşılaştığı sıkıntıdan kat ve kat daha büyük olduğunu düşünüyorum.
    Dusunce tarzi olarak yazdim ben de.
    Durumun farkli oldugunu biliyorum.
    Bir cok projede hazine garantisi verildi finansmani kolay bulunsun diye.
    Bu ozel sektor borcu birden kamunun uzerine yikilmasin?
    Bu konuda endiselerim var acikcasi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Abi demiştim, bu borsa yüzünden kızgın yağlarda haşrolacaksın..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
    Kaderde varsa cekeriz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    - Bu borç hazineye yıkılsa dahi IMF bunu farklı bir kalemde değerlendirecektir. Tamamen kamusallaşmış gibi muamele etmeyecektir.

- Hazine garantili borç çıkarıldığında da özel sektörün borcu ciddi anlamda yüksek. Ayrıca en sorunlu kesim hazine garantili olanlar değil özel sektörün devletten bağımsız olarak aldığı döviz kredileri. Zira bu firmaların satışları ve elde edecekleri gelirler de diğer taraftaki gibi garanti değil. En büyük sorunlardan biri de şu ki, bu borcu kamusallaştırmak gerek iç hukuk gerekse uluslararası standartlar çerçevesinde çok kolay değil.

Sonuçta 2 büyük problem var. Ve bu 2 büyük problemin sonucu olarak sorun IMF prosedürleri ile çözülebilecek bir nitelikte değil. Bu da belki 3. bir problem. Gordiyonun düğümü gibi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    - Bu borç hazineye yıkılsa dahi IMF bunu farklı bir kalemde değerlendirecektir. Tamamen kamusallaşmış gibi muamele etmeyecektir.

- Hazine garantili borç çıkarıldığında da özel sektörün borcu ciddi anlamda yüksek. Ayrıca en sorunlu kesim hazine garantili olanlar değil özel sektörün devletten bağımsız olarak aldığı döviz kredileri. Zira bu firmaların satışları ve elde edecekleri gelirler de diğer taraftaki gibi garanti değil. En büyük sorunlardan biri de şu ki, bu borcu kamusallaştırmak gerek iç hukuk gerekse uluslararası standartlar çerçevesinde çok kolay değil.

Sonuçta 2 büyük problem var. Ve bu 2 büyük problemin sonucu olarak sorun IMF prosedürleri ile çözülebilecek bir nitelikte değil. Bu da belki 3. bir problem. Gordiyonun düğümü gibi.
    IMF'ten özel sektörün çevrilmesi her geçen gün giderek daha da zorlaşan ve maliyeti yükselen dış borç yükünü karşılaması tabii ki beklenmiyor.

Önemli olan kamunun IMF ile sembolik te olsa kredi anlaşması yapması ve bu kapsamda genişleyici maliye ve para politikalarını dizginlemek durumunda kalması dış finansman kaynakları nezdinde olumlu karşılanır. Karşılığında IMF dışı kaynaklardan gerek özel sektörün gerekse kamunun dış borç yenileme imkanları ve koşullarında iyileşme sağlanır.

İktidar IMF koşullarını kabul etmeye yanaşır mı sorusuna cevabım elbette hayır. Bugüne kadar uygulanan politikalarda her hangi bir değişiklik yok. Hala sürdürülebilir olmayan, son beş yıldır enflasyonla finanse edilen büyümede ısrar devam ediyor. Ancak çok zorda kalınca vatandaş için maalesef çok daha acı verici koşullarda IMF koşullarını kabul etmeye razı olunacaktır.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •