Sayfa 479/672 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. Faaliyet raporundan

Egeperla tam bir facia yatırım. Ekpertiz değeri 246 milyon. Brüt kira getiri beklentisi 5-6 milyon. Yani 40 yıl amortisman.???? Sadece böyle kalsa. Eminim bu avm nin yıllık işletme giderleri, amortismanı, güvenliği, tamiratı, 10 milyonu geçer. Sen yüzde 25 birleşik faizle tahvil al, bu yatırımı finansman et, hem de sana minumum yılda 5-10 milyon zarar getirsin, her sene. Bu yatırımın hemen elden çıkarılması, aynen kipada olduğu gibi, bedavaya verilse yine de hayırlıdır. Bakını pandora, tsgyo yatırımı, istanbul pendikte. Bu kadar aptal bir yönetim olabilir mi???? Adamlar ceplerini bonusla doldurdu, gittiler, kasadan çaldıkların da haram olsun onlara, aptallık bizde adamlar niye aptal olsun...

2.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    200 mio kira geliri brut bu arada, vergisi maasi, bonusu, isletme gideri, pazarlama satis maliyetleri vs vs vs
    ege perlanın 245 ekspertiz değeri var, ama benim beklentim bu facia yatırımdan her sene 10 milyon zarar, bence exspertiz değeri sıfır, hattt negativ 250 milyon. Buraya yatırılan 250 milyonun he sene 60 milyon da maliyeti vvar faiz olarak, yıllık değer düşüklüğü de eklersek, 5 milyarlık kipanın neden bedavaya migrosa satıldığını anlarız. Kolu bir yerden keseceksiniz.

3. Egerperla projesinde toplam 111 konut 65'te ofis varmış toplam 176. 30 Haziran itibariyle 159'unu satmışlar bence yine iyi satmışlar 2-3 yıllık kriz ortamında.. Alışveriş merkezi de ilerleyen zamanlarda dolacaktır artık İstanbuldan kaçanlar İzmir'e gidiyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    Faaliyet raporundan

Egeperla tam bir facia yatırım. Ekpertiz değeri 246 milyon. Brüt kira getiri beklentisi 5-6 milyon. Yani 40 yıl amortisman.???? Sadece böyle kalsa. Eminim bu avm nin yıllık işletme giderleri, amortismanı, güvenliği, tamiratı, 10 milyonu geçer. Sen yüzde 25 birleşik faizle tahvil al, bu yatırımı finansman et, hem de sana minumum yılda 5-10 milyon zarar getirsin, her sene. Bu yatırımın hemen elden çıkarılması, aynen kipada olduğu gibi, bedavaya verilse yine de hayırlıdır. Bakını pandora, tsgyo yatırımı, istanbul pendikte. Bu kadar aptal bir yönetim olabilir mi???? Adamlar ceplerini bonusla doldurdu, gittiler, kasadan çaldıkların da haram olsun onlara, aptallık bizde adamlar niye aptal olsun...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
    Ben negatif düşünmüyorum.. Kısa vadede 1 tl nin üstüne atması bence süpriz olmaz.. Atmazsa biz onu listemizden atmasını biliriz.. [emoji6] aşık değiliz ya ( bu arada iş yatırımın yarum analizin son paragrafını önemsiyorum)
    "Açıklanan 2Ç18 finansal sonuçları ve güncellenen makro beklentilerimiz doğrultusunda tahminlerimizin üzerinden geçip hedef fiyatımızı güncelleyeğiz. Şirket güncel NAD’ine %73 iskonto ile işlem görmektedir, bu oran son bir yıldaki ortalama NAD iskontosu olan %56’nın üzerindedir.."

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Ben 1,5-2 yıldır bu forumu takip ederim hiç kimse şirketin yaklaşık 1,5 milyar finansal borcu olduğunu haber vermedi, bu sitede okumadım, , bu kadar borcu olduğunu bilmiyordum, finansallarına bakınca finansal maliyetler düşük gibi görünüyor, ama 3-4 ay önce dikkatle inceledim, ödenen faizlerin büyük kısmını projenin maliyetinde gösteriyorlar, yani gelir gider tablosunda ödenen faizler kısmında yer almıyor, ödenen faiz öyle 50-100 gibi bir rakam değil, en az 300 milyon tahminim. Dolayısyla maliyet ile satışlar nerdeyse başbaşa. Yani kar yok.

90 kuruş evet cazip fiyat, benim maliyet 1.09, ama hlgyo ve vkgyo bu hisseye göre daha cazip bence. En azından facia finansal borçları yok.

Evet banka ve aracı kurum raporlarına bakın hiç biri banka borcundan bahsetmiyorlar, yatırımcı sonradan bakıyor, bir yerde hata var, bu senet bu fiyatta olmaz, satanlar da hep fimnansman ve iş menkul. Herşeyin bir sebepi var. Yabancı hesap biliyor, ve satıyor. çoğu da benim gibi geç uyananlar. I.Tarman fikan hikaye.

30 Haziran 2018 itibarıyla Şirketin yatırım amaçlı gayrimenkulleri ve stokları üzerinde aktifleştirilen finansman gideri 347.614.402 TL’dir
    Son düzenleme : viopandtrade; 30-07-2018 saat: 13:52.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
    Ekgyo nun borcu bile yok onu neden satarlar peki.. Gerçekten ilginç şeyler oluyor..

7. 3 ayda bir faiz ödemeli gösterge faizin üzerine yüzde 2,5 , yani 3 ayda bir yüzde 5,29, birleşik faiz yüzde 23 civarı, böyle faiz nerede var. 600 milyon civarı tahvil bono borç

8.  Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    Ekgyo nun borcu bile yok onu neden satarlar peki.. Gerçekten ilginç şeyler oluyor..

ekgyo iş modeli güzel, gelir paylaşımı, yani bir nevi arsa karşılığı, ama orda da zorda kalan yandaş müteahitlerin korunduğu iddia ediliyor, bilinmeyen kara kutu.

Sayfa 479/672 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •