Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
250 milyar liralık batık kredi yenileme süreci ne için var ki?
Dürüst bankacılar 1-2 yıl sonra bu NPL lerin kamuya yük olarak devredileceğini söylüyor. Daha pahalı benzin daha pahalı domates peynir zeytin olarak bu bedeli hepimiz ödeyeceğiz. Şirketleri batıran ailelerse çoluk çocuk ciplere binmeye devam!
İşte o ahlaksızların enikleri ciplerde dolaşırken sürünen çoğunluk isyan edip onlara saldırmasın diye de Türkiye cumhuriyetinde TEK ADAM rejimine gitmeye karar verdiler ama anlayan kim. Bu iş olursa sonu nerede biter onu bilemem ama ben en son tek adam ülkesi TUNUS` da simitçi `mi ne kendini yakarak fitili ateşlemişti onu bilirim.
Bilinçli olduğunu düşünmüyorum , Egede evet deprem riski daha fazla olabilir. ancak ben zamanında araştırmıştım.
Egede sürekli deprem oluyor hatta 3 5 güne bir bunları inceleyebilirsiniz kandilliden... şimdi küçük depremler sürekli olduğu için o enerji sürekli birikmiyor,ancak marmaraki öyle değil. orda fay hatlarında ciddi potansiyel birikimi var ve bu nedenle büyük deprem olma ihtimali artıyor.
Yani kısaca egede 6.5 ve üzerinde bir deprem olma olasılığı % 20 iken marmarada bu % 90 falandır.
Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Mevzu bundan cok daha ote ve ciddi aslinda ...Mutluluk endexlerinde de tablo buna benzerdir.......Demekki buu ulkeler ilerde yuksek refah seviyelerini kaybedip bizim gibi uzun bir muddet ciddi siyasi, ekonomik vs gibi sorunlari yasamakla karsi karsiya gelirlerse toplum buyuk bir sosyal cinnet ve cokus yasayacaktir.....Sosyal ve Toplumsal alt yapilari cok kirilgan....
Neticede insanoglu duygu, dusunce ve irade sahibi bir varliktir...Hayvan gibi sadece bol ve lezeetli yem vermekle mutlu olabilecek bir varlik degil...Insanoglunun maddiyat kadar baska ihtiyaclarida vardir....Bu hakikat gelismis ulkelerde ekonomik ve refah seviyelerinde yasanabilecek ciddi sarsintilarda daha net bir sekilde ortaya cikacaktir....
Yer İmleri