Hiçbir þey yeterince pahalý deðil bence.
Millet hala yeyip içiyor, eðlenip geziyor.
Hala tek tek arabalarýna binip iþe gelmekteler.
Daha yapýlacak baya bir zam var bünyelerde.
Bunu ben görüyorum da cin gibi yöneticilerimiz görmüyor mu?![]()
Hiçbir þey yeterince pahalý deðil bence.
Millet hala yeyip içiyor, eðlenip geziyor.
Hala tek tek arabalarýna binip iþe gelmekteler.
Daha yapýlacak baya bir zam var bünyelerde.
Bunu ben görüyorum da cin gibi yöneticilerimiz görmüyor mu?![]()
Soðan domates 20 lira. Meyve taneyle. Etin kilosu 100 lira ekmeðin kilosu 25 lira olmadýkça bence zamlar yeterli deðil.
Necip halkým "acýtmadý ki" der güler geçer.
Avantasýna bakar. Bilir iþini...
Hep birlikte Cuma gününü bekliyoruz.
Hacý yolu bekler gibi.
Erdoðan, büyük bir ihtimalle Cuma namazýný eda ettikten sonra, 100 günlük icraat programýný paylaþacak...
Büyük bir ihtimalle yapýlan zamlarýn neden gerekli olduðunu,saðlýðýmýza nasýl yararlý olduðunu anlatacaktýr.
Hep büyüme yanlýsý olan yönetici, bu kez dolaylý olarak ekonomiyi soðutmanýn gerekliliðini anlatacaktýr bilmeyenlere.
Ne kadar zam yapsa da 16 yýldýr alevlenmiþ, tüketmeden duramayan bu insani yapýyý soðutmak olasý deðil bence.
Firmanýn hisse baþýna deðerinin 198,95 dolar seviyesine ulaþmasý durumunda, Apple tarihte 1 trilyon dolar piyasa deðerine yükselen ilk þirket olacak.
Sadece 1 adet ABD þirketinin deðeri 1 trilyon dolar.
Ve biz BÝST'le uðraþýp duruyoruz. Analiz yapýyor, grafik çiziyor, debeleniyoruz.
Battýk batacaðýz, yok dolar bazýnda BÝST endeksi þu bu oldu diye uzman çalýþtýrýyoruz.
Arada bir kafayý çekip "Eyyy Amerika bekle bizi, tehditin para etmez" diye dayýlanýyoruz.
Sonra da adam desteden bir kart çekip önümüze koyuyor.
Durdurabilir mi bizi?
- REST lan!
ustadim dogru tespitler aksam ben de pedere daha dur dedim sen evdesin haberin yok piyasadan hala kafeler dolu tum gun yollarda tam gaz giden araclar fink atiyor yeme icme had safhada henuz kriz yok benzin 7.5 dolar 6 liralari gecsin yavastan hissederler kriz ortamini dedim .Hele ki kirmizi isiga 100 metre kala tapagaz aac kullananlar bitmeden kriz var diyemem .
Ankara Sanayi Odasý(ASO) Baþkaný Nurettin Özdebir:
*dövize baðlý olan inþaat sektörünün katma deðer üretemediðini, bu nedenle inþaat yerine imalat sanayiinin desteklenmesi gerekli.
*Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki iþletmelerimizden çoðu Türk Ticaret Kanunu'na göre batýk durumda. Varlýklarýndan daha çok borçlarý var.
* Trump aslýnda kendi ülkesi için doðru olaný yapýyor, "güçlü ekonomi" diyor, büyük ABD diyor, ABD silahlý kuvvetleri çok büyük bir güç. Bu ne kadar sürdürülebilecek bilmiyoruz.
*Ancak þu bir gerçek ki IMF, Dünya Bankasý ve AB genel büyüme tahminlerini 1'er puan aþaðý çektiler. Bu durum, uzun dönemde dünya ticaretinde bir daralmanýn iþareti. Bizim en büyük ihracat pazarýmýz Avrupa olduðuna göre yüzde 1 çok büyük bir rakam.
*Þu anda Türkiye'de çarklarý çevirebilmek için finansmana ihtiyacýmýz var. Kredi-mevduat oraný olmamasý gereken seviyelerde. Bu þartlar altýnda bankalarýn da kredi verecek kaynaðý kalmadý. Yýl sonuna kadar ödenmesi gereken 69 milyar dolar gibi devasa büyüklük var. Bunu tedavi etmemiz ve cari açýðý düþürmemiz lazým.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...durumda/208382
Ankara'dan korkmadan "kral çýplak" diyen biri çýktý.
Bakalým ne zaman susturacaklar.
Geçen senelerde Vatandaþda aþýrý bir zenginleþme seziyordum daha sý görüyordum..
Bunu da burada zaman zaman biraz da mizahi bir dille aktarýyordum yükleniyorlardý bana yok öyle biþi millet aç aççç diye..
Daha bu ciddi zenginleþme yavaþ yavaþ törpüleniyor diyeceðim ama ciddi bir törpülenmede yok..
Sadece saðda solda çatlak sesler çýkmaya baþladý gelen fiþlere faturalara falan..
2008 2013-2015 arasý müthiþ zenginleþme aþýrý tükerim aþýrý kredi kullanýmýnýn sonuçlarýný görmeye baþladýk..
Ben 80 lerin sonundan 90larý çok iyi hatýrlýyorum..
Kýyas yapma imkaným var..
2005 sonrasý özellikle zenginleþme aþýrý arttý..
https://memurunyeri.com/diger-kamu-p...-maaslari.html
https://www.haberturk.com/profesor-m...046580-ekonomi
Ben peder beyden ötürü (rahmetli) prof maaþlarýna bakýyorum
5000 den 9000 e çýkmýþ durumda 5 senede..
Diðer maaþlar da da durum 2 kata yakýn..
Yer Ýmleri