Sayfa 444/777 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,545 - 3,552 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Yarın enflasyon verilerimi açıklanaçaktı Enki hocam nasıl gelir sizce?

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Yarın enflasyon verilerimi açıklanaçaktı Enki hocam nasıl gelir sizce?
    Dostum benden yatırımcı olmayacağı için uzun süredir bağdaş kurmuş izliyorum ortalığı sadece..yani rakamlar şu çıkar, bu çıkar inan pek ilgilenmiyorum..ancak benim düşüncem daha öncede belirttiğim gibi artık kontrol kaybedilmiştir..doların sıkılaştığı ortamda bizim finansal şartlarımız açısından kontrolün kaybedilmeside normaldir aslında..

En nihayetinde dolar-enflasyon-faiz sarmalında, faiz bir bakıma diskalifiye olduğuna göre, dolar-enflasyon döngüsü devam edecek gibi gözüküyor..birde yanlış yönetim üzerine eklenince zaten doların üzerine ateşle gidilmiş olunuyor maalesef..

Malum yaz aylarında özellikle ucuzlayan meyve-sebze fiyatlarıyla enflasyon normalde düşük çıkar..şimdi öyle bir hal var mı, yok..hadi bırakalım bu yazı, enflasyonun azmaya başlayacağı kış ayına girişte ve sonrasında ne olacak durumlar, ben pek tahayyül edemiyorum..saygılar..

3.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Eğer Amerika ile kavgamız, kayıkçı kavgasıysa, bence bu kadar siyasi destek yeterli. Eğer bu varsayım doğruysa, ben olsam, yeteri kadar milliyetçi tepki tetiklendi diye düşünüp, (şu anda eksik duran) minik kama formasyonunu tamamlar ve biraz mola veririm. Sonbahardaki erken yerel seçimlerden sonra, üfürükten bir kavgayla döviz krizini yeniden tetiklerim. Sonra da ver elini IMF.

Sosyolojik olarak bize çok benzeyen Malezya ve Güney Kore'nin kriz tepkisini bizde de çalıştırmak isterler mi, merak ediyorum. Bizde de, vakti zamanında, alyans evler tecrübesi yaşanmıştı.

Malezya halkı ülke borcu için 41 milyon dolar topladı

Malezya halkı, ülkenin dış borçlarının ödenmesine katkı sağlamak için hükümetin kurduğu "Ümit Fonu"na şimdiye kadar 41 milyon dolar bağışta bulundu.

MALİYE Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ümit Fonu ile iki ayda halktan toplanan miktarın 41 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

Malezya'nın Maliye Bakanı Lim Guan Eng, ne kadar para toplanacağı ile ilgili bir hedef olmadığını belirterek, halkın yaptığı bağışların ülkenin menfaatleri doğrultusunda kullanılacağını kaydetti.

IMF borcu takıyla ödenir mi?

1997'de Asya'yı kasıp kavuran mali kriz Güney Kore'yi de vurmuş, spekülasyon balonları patlamış, şirket ve bankalar borçları altında ezilmiş, para birimi çökmüş, milyonlarca insan işsiz kalmıştı. Uluslararası Para Fonu 58 milyar dolarlık o zamana kadar tarihindeki en büyük yardım kredisini serbest bıraktı. Ama bu dev kredinin koşulları da son derece ağırdı. Faizlerin yükseltilmesi, tasarruf programları ve yapısal reformlar… Sonuçta işsizlik üçe katlandı.

Dönemin Güney Kore hükümeti bu karanlık tablo karşısında halkı yardıma çağırdı. 1998 Ocak ayında vatandaşlardan altın takılarını devlete vermeleri istendi. Hedef, kredilerin daha hızlı bir şekilde ödenebilmesiydi. Milyonlarca Koreli bu çağrıya uyarak aile yadigarı takılarını, hatta alyanslarını devlete verdi, sporcular altın madalyalarını, kupalarını bağışladı.

Birkaç ay içinde 3 milyar dolar değerinde 227 tonluk altın toplandı, IMF'ye borçlar vaktinden önce, üç yıl gibi bir sürede ödenmiş oldu.

Birlik duygusu

Asya krizi döneminde üniversite öğrencisi olan ve şu an Bonn Üniversitesinde Kore Araştırmaları bölümünde konuk profesörlük yapan Kyoung-Suk Sung, bu dönemin Korelilerde birlik duygusunu daha da güçlendirdiğine dikkat çekiyor.

Bakalım neler olacak?

Güzel analiz. Ancak şartlar olgunlaşmışken 6 yı yoklayabilirler.. seçimden önce..

Ytd.

4. [QUOTE=
    Bu arada borsacı çocuklar ne yapıyor Gund, hala bekleşiyorlar mı..

[/QUOTE]

Bankalarda bekleşiyorum ben valla..Fena mal yedik kafamıza..

Sanayi kağıtları yine de sağlam duruyor..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Çözülür çözülmesinede(bence), dolar çıktığı yerden aynı yere gelir mi?

Düştüğü yerden bir avuç toprakla kalkıyor meret..yazık..
    Bırakalım papazı, ABD'yi, ÇİN'i bir kenera..hala anlayamadı bazıları..biri yorum yapmış şimdi bizleri 5,5-6'lara ikna edecekler..sonra malı bize yıkıp borsadan, dibs'ten malı götürecekler..

Bu hikayeler dolar kaçtan beri vizyonda, bilmeyenimiz yoktur herhalde..halen aynı teraneyi sürdürmenin anlamı ne..global şartlarda bir değişiklik var mı, yok..her geçen gün dolar fonlamasının zorlaştığından hala heberleri yok..ne yapalım kendileri bilirler..

Örnek verelim..

Geçen sene Haziran ayında tarihinde kaç kez default yaşamış Arjantin global piyasalarda 2,75 milyar dolarlık 100 yıllık bono satmıştı..yanlış hatırlamıyorsam 10 milyar dolarlıkta teklif gelmişti..sonuç bayağı parlak ve iştah açıcıydı..Arjantin'in önceki yıllarını düşününce, methiyeler düzülmüştü..

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Mayıs ayında ise IMF'e başvurmak zorunda kaldı..peki ne oldu da oldu, 11 ayda çok mu kötü yönetildi Arjantin de, IMF kapısına dayandı..

Neyse bunu kıyaslamak, benzetmek açısından söylemiyorum ama değişen global şartları iyi okumak lazımdır günümüzde..

Bizdeki sıkıntı ise Sn. Wallace'nin dediği gibi hala yukardakilerin bunlardan haberdar olmamaları..yada haberdarlarsa bile olayın ciddiyetini kavrıyamamış olmaları..

Yazık oluyor/olacak..

Walla artık korkmaya başaldım..bir tur daha döndü geldi yine mahmut..okeyi atacak mı, atmayacak mı..

Atlanta FED'in 3. çeyrek büyüme tahmini(en son) 5..Daha çok değişir belki ama ABD'nin ort büyümesi 2 civarı oduğu düşünülürse gayet iyi rakam..2. çeyrekte 4 civarında büyümüştü zaten..

Enflasyona gelince yükseliş trendi devam ediyor..FED'in bu yılın geri kalanında 2 arttırım yapması için ortam hazır gibi..bazı uzmanların tahminleride bu yönde..

CME Grup'ta FED'in Eylül'de 0,25 faiz arttırma olasılığı şu an %93.6 , Aralık'ta ise %66,7..

Şimdi birde, bir süre sonra FED'in sene sonuna kadar 2 faiz arttırımı yapacağı korkusu piyasaları sarar mı, sarar..walla bu kış çok sert geçeceğe benziyor..YTD..

Dolar şanslısı berber..

Beklediyse dolar faizi hariç 1,5 senede yaklaşık %33 kazanç..

http://www.internethaber.com/dolar-m...si-1841825.htm

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar güne yeni rekorla başladı.

ABD ve Türkiye Dış İşleri Bakanlarının görüşmesinden önemli bir sonuç çıkmadı.

Geldiği noktada iki ülke arasındaki ilişkileri 15 gün önceki duruma getirmek neredeyse olanaksız artık.

Aynen dolar kuru gibi.

Oysa kurun 4.90 lara dönmesi ne kadar önemli bir psikolojik rahatlama sağalayabilirdi.

Bir siyasi yöneticinin gözüyle bakarsak:

Bugün Türkiye için en önemli mesele nedir?

Ekonomi mi?

Diğer işler mi?

Ekonomiyi temel dert olarak görüp ona göre davranmayan birisi bence bu ülkenin en büyük derdidir.

Sayfa 444/777 İlkİlk ... 344394434442443444445446454494544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •